Skal vi danse: Jan Thomas: Jeg drakk fire glass vin før rumbaen

Åpenhjertig Jan Thomas forteller at moren stemte på  Carsten Skjelbreid og Hallvard Flatland

– Jeg var full, innrømmer en flau Jan Thomas Mørch Husby (47) om den sensuelle rumba-dansen i 2009.

  • Kristine Hellem Aanstad
  • Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Onsdag kveld ble den aller første episoden av årets «Skal vi danse» spilt inn i Nydalen.

I et intervju med Katrine Moholt i forbindelse med en jubileumssending, som går på TV i kveld, fortalte kjendisstylisten hvordan han hadde mannet seg opp før han gikk ut på parketten for å danse rumba med partneren Gyda Bloch Thorsen.

– Kan jeg si noe om den rumbaen? Jeg vet ikke om man kan si sånt på TV. Jeg er jo ikke så veldig glad i alkohol, men av en eller annen merkelig grunn syntes jeg det var en god idé å drikke før rumbaen, for da måtte jeg slå meg løs, fortalte han under kveldens sending.

Klinte til

For Jan Thomas, som foretrekker trening frem for alkohol, ble det vanskelig å begrense seg. Spesielt når det ikke skulle mer til enn å «lukte på korken».

– Nå må du huske på at jeg er ganske full etter et glass. Etter to glass danser jeg på bordet. Så fire... Jeg husker ikke mye etter den rumbaen. Men når jeg ser på det nå – det er kjempeflaut. Jeg var full, ler han.

VAR DELTAGER: Jan Thomas Mørch Husby blir intervjuet av Katrine Moholt under innspillingen av kveldens jubileumssending. Foto:THOMAS REISÆTER / TV 2,

For den populære TV-profilen ble ikke rumba-showet akkurat en dans på roser.

– Det som er det verste av alt er at jeg var så forfjamset, så jeg holdt på å gi Gyda tunge på sendinga. Jeg holdt på kysse henne ordentlig fordi jeg levde meg sånn inn i det. Samtidig var jeg rasende på min mor som alltid enten stemte på Carsten Skjelbreid eller på Hallvard Flatland, som hun elsket. Så jeg trengte fire glass med vin, sier han med en humoristisk undertone.

- Flau

Kjendisstylisten innrømmet under sendingen at han fortsatt lider av fylleangst.

– Det er like flaut nå, som hver gang jeg går inn på YouTube og ser på det, avslutter han.

Til VG forteller presseansvarlig Christoffer Solstad Steen at TV 2 ikke har noen kommentar til 47-åringens uttalelser.

- Dette er fem år siden, og ingen her husker den dagen i detalj.

VG har vært i kontakt med Mørch Husby som ikke ønsker å kommentere saken uttover det som har blitt sagt.

Kom på 5. plass

Mørch Husby var med i den femte sesongen av danseprogrammet, men røk ut av konkurransen etter at han måtte ut i duell med Triana Iglesias.

Begge to fikk 30 poeng av dommerne etter sin Michael Jackson-dans, men det var altså Iglesias som fikk flest stemmer av TV-seerne og stylisten endte på en 5. plass. Det var Carsten Skjelbreid og dansepartneren Elena Bokoreva Wiulsrud som vant konkurransen i finalen.

Jubileumsprogrammet sendes klokken 20.00 på TV 2 lørdag kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder