KAN IKKE SVØMME: Noman Mubashir og dekkongen Tommy Sharif har planer om å gå på svømmekurs sammen. Her fra en kinopremiere. Foto: Scanpix

Noman Mubashir og Tommy Sharif vil gå på svømmekurs sammen

Noman: - Det handler om liv

(VG Nett) I likhet med Abid Raja har også Noman Mubashir og Tommy Sharif hatt nær døden-opplevelser i vannet.

  • Line Midtsjø
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Det forteller de norskpakistanske medieprofilene i kjølvannet av Rajas sjokkartede møte med vannet i kveldens utgave av «71 grader Nord - Norges tøffeste kjendis».

Les også: - Hadde dødd uten Pål Anders

NRK-profilen Noman Mubashir (36) kjente panikken få overtaket i møtet med vannet på Thailand-ferie for tre år siden. Med koffert og sko i hendene og oppbrettede bukser måtte han vasse et stykke for å komme om bord i en båt, så skled han og falt med hodet under vann.

- Fikk panikk

- Jeg fikk helt panikk og tenkte at nå kan jeg dø, sier han til VG Nett.

Nå er planen å gå på svømmekurs sammen med Tommy Sharif (34). For å få fortgang i saken utfordrer nå Tommy Sharif på sin side Noman Mubashir gjennom VG Nett.

- Jeg foreslår et veddemål om at den som lærer seg sist å svømme, må isbade naken. Jeg satser på at Noman blir med på det, ler Sharif.

Alvorlig tema

Begge understreker at temaet er alvorlig, samtidig som de ønsker at andre skal senke skuldrene og ikke være flaue over at de ikke kan svømme.

- Jeg håper at vi kan gi denne saken et ansikt utad, jeg tror det er mange spesielt med utenlandsk bakgrunn som er i samme situasjon, men som synes det er flaut å snakke om. Et annet mål er selvsagt å lære meg å svømme. Det handler om liv, sier Mubashir.

Panikk

Også Tommy Sharif har kjent på alvoret av ikke å kunne svømme. På en reise til Kypros i fjor sommer våget han seg ut i svømmebassenget.

Der kom han bokstavelig talt ut på dypt vann, hvor han i panikk svelget store menger vann og måtte bli hjulpet opp på land.

- For meg var det en skikkelig skrekkopplevelse. Det tar nok litt tid før jeg tør bade under vann igjen. Men når alternativet er å isbade naken foran Noman, må det vel gå, sier Tommy Sharif.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder