KUPPET TV-HELGEN: Magnhild Vik, Olav Harald Ulstein og Charlotte Thøgersen i «Farmen»-finalen var de som klarte å samle 53,1 prosent av seerne. Foto:ALEX IVERSEN TV 2,

Tidenes sesong for «Farmen»: – Man blir nesten svimmel av tallene

«Farmen» har hatt gode tall gjennom hele sesongen og avsluttet med å sette sesongrekord.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

1.114.000 seere fulgte hele finale-dramaet da Magnhild Vik stakk av med seieren foran Olav Harald Ulstein. Det gir en andel på 53,1 prosent. 1.250.000 seere fulgte sendingen da vinneren ble kåret og Magnhild slapp jubelen løs.

TV 2 blir også beskyldt for å ha avslørt vinneren for tidlig, men avviser påstandene.
Årets sesong av realityserien har syv ganger samlet over 1 million TV-seere. I gjennomsnitt har serien hatt 906.000 seere.

TV 2 fryder seg.

– Man blir nesten litt svimmel av å se på disse seertallene. Ikke bare har Farmen satt tidenes sesongrekord. Hele syv av episodene har hatt mer en èn million seere. Det har heller aldri før skjedd, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i en pressemelding.

– Når et TV-program samler folket på den måten Farmen har gjort i år, og over èn million seere samler seg tre ganger i uken nå i innspurten, så er det helt unikt i underholdningssammenheng. Jeg kan ikke huske å noen gang å ha vært med på lignende, sier TV 2s programdirektør Jarle Nakken.

LES MER: «Farmen»-Magnhild: Her fant hun vinnerformen (krever innlogging)

– Det har vært en utrolig god sesong, som de avsluttet ekstremt godt. Finalen endte opp med fantastiske seertall. TV 2 er helt sikkert utrolig godt fornøyd med disse tallene, sier Marianne Massaiu, Broadcast manager i MediaCom.

To av de andre flaggskipene som har blitt sendt den siste tiden, «Stjernekamp» og «Skal vi danse», hadde henholdsvis 1.074.000 og 899 000 seere av finaleprogrammene.
Under fjorårets «Farmen»-finale stakk Morten Heggdal av med seieren. Programmet gjorde at 1.106.000 seere benket seg foran TVen.

Tidligere har Gaute Grøtta Grav avslørt til VG at det blir en ny sesong av realityprogrammet.

Selv om over 1. million så Alina Vassnes ryke ut, var ikke «Farmen» forrige ukes mest sette TV-program. Det var NRK og fredagskongen Jon Almaas som samlet flest seere.

Denne uken klarte Almaas å samle 978.000 seere, noe som gjør «Nytt på Nytt» til ukens nest mest sette program. På en tredjeplass kommer Verdenscup langrenn, 15 kilometer klassisk, menn. Sendingen samlet 693.000 seere.

I forrige uke samlet «Da KORK kom til bygda» 715.000 seere. Programmet mistet over 200.000 seere denne uken, og endte på 508.000 seere (andel 32,4).

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSKommersielt samarbeid: Rabattkoder