TIL DE SJU KONGERIKENE: Ian McShane er det siste tilskuddet til den stjernespekkede rollelisten til «Game of Thrones» sjette sesong. Foto:Robyn Beck,Afp

«Game of Thrones» henter inn skuespillerveteran

Mulig serieslutt etter åtte sesonger

Ian McShane, kjent fra «Deadwood» vender tilbake til HBO i den kommende sesongen av «Game of Thrones».

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

72-åringen som de siste årene har spilt i flere filmer og TV-serier, men som kanskje er mest kjent som Al Swearengen i «Deadwood», vender nå tilbake til HBO, skriver Variety.

Detaljene rundt McShanes rolle holdes enda hemmelig, men han skal angivelig spille en større rolle som ikke får mye tid på skjermen, skriver EW.

Produksjonen av den sjette sesongen av kritikerroste «Game of Thrones» har begynt, og de ti episodene er ventet våren 2016.

VG+: Visste du dette om «Game of Thrones»-skuespillerne?(krever innlogging)

Siden han ble kjent i USA gjennom «Deadwood», har den britiske skuespilleren og produsenten spilt i filmer som «Kung Fu Panda», «Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides», og «Snow White & the Huntsman», for å nevne noen. Hans siste større rolle på TV-skjermen var i Showtimes «Ray Donovan».

«Game of Thrones» er kjent for en stjernespekket cast, og de har stjerner som Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke, og vår egen Kristofer Hivju på rollelisten.

Har du lest? George R. R. Martin til VG: – Jeg elsker Hivju i «Game of Thrones»

Serien har blitt hyllet av seere og anmeldere verden over siden den første sesongen ble sendt i 2011, og senest for to uker siden ble den anerkjente serien hedret - da med hele 24 Emmy-nominasjoner. Serien har blitt nominert for «Beste dramaserie» hvert eneste år, men aldri vunnet. Kanskje blir dette året serien tar hjem seieren.

STJERNESPEKKET: Nikolaj Coster-Waldau og Lena Headey er blant skuespillerne som har vært med i serien fra sesong 1. De spiller tvillingene Jamie Lannister og Cersei Lannister. Foto:Helen Sloan,HBO

Stopp etter sesong åtte

Før helgen sprakk også nyheten om at enden er nær for HBO-serien. Under sommermøtet til Television Critics Association, fortalte HBOs programsjef Michael Lombardo at produsentene bak dramaserien heller mot å gi seg etter åtte sesonger.

– Jeg håper alltids at de ombestemmer seg, men jeg tror det er det vi ligger an til nå, sa han ifølge Associated Press.

Han fikk også spørsmål om den populære karakteren Jon Snow, som så ut til å dø i forrige sesong.

OBS! Spoiler-advarsel. Har du ikke sett sesongen, og vil bevare spenningen bør du slutte å lese nå.

– Han er død, død, død, sa Lombardo og la til:

– I alt jeg har sett, hørt og lest, er Snow død.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder