TWITTER-KRITIKK: Mens TV-kritikerne skrøt av serien, har «Mammon» fått kritikk for dårlig lydkvalitet. Jon Øigarden spiller hovedrollen. Foto: NRK

NRK har tekstet «Mammon»

NRK har i kveld valgt å tekste den seneste episoden av suksess-serien «Mammon», som har fått kritikk for dårlig lyd.

Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

TV-serien, som har fått kritikerne til å trille femmere, har fått massiv kritikk på Twitter, blant annet fordi enkelte mener det har vært vanskelig å høre hva som blir sagt.

TV-seerne uttrykte på Twitter at de mente serien var preget av kunstige dialoger, flaue skuespillerprestasjoner og dårlig lyd.

Nå har imidlertid NRK tatt grep og tekstet TV-serien.

- Vi har tekstet serien fordi vi har erfart at noen har hatt problemer med å følge med på serien. Nå vil samtlige episoder bli tekstet for å møte seernes ønsker, sier Ivar Køhn, dramasjef i NRK.

TOK GREP: Det var først i episode fire NRK valgte å sende TV-serien med tekst. Foto: Skjermdump NRK


Før «Mammon» ble tekstet var det mange som mente at NRK nok en gang hadde levert en «lydskandale», og sammenliknet serien med «Halvbroren» fra i fjor. Ikke alle var enige om at det var vanskelig å høre hva skuespillerne sa.

- Jeg må si at jeg synes ikke lyden i kveld var direkte sjenerende. Det var et par tre steder med litt mye mumling og annen lyd, men det går ikke direkte på lydkvaliteten, sa Vidar Lønn-Arnesen (73), leder for foreningen Seniorsaken, til VG etter seriens andre episode gikk på luften. Kveldens episode er nummer fire i serien.

Dette er imidlertid ikke første gang NRK har mottatt klager på lyden. I fjor beklaget de lydnivået i dramaserien «Halvbroren» - for så å justere den. «Det kommer ikke til å skje denne gangen», sa «Mammon»-produsent Vegard Stenberg Eriksen i NRK tidligere denne måneden.

- Jeg skjønner at det er vanskelig for folk å høre lyd. Vi har valgt å gå mer for filmlyd og et kreativt lydbilde som er bygget opp i studio. Dette er med på å fargelegge stemningen i scenene, slik at det blir mer troverdig. Men det krever mer av seerne i forhold til å fange opp dialog. Og dessverre for de som sliter med å høre, så er det jo ikke bare å skru opp lyden, sa Stenberg Eriksen til VG etter premieren på dramaserien som hele 997.000 seere fikk med seg.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder