Morsomt gjensyn

TV

Egentlig hadde det vært en glede å melde at «Nissene på låven» i dag virker fullstendig utdatert. At denne reality-parodien sikkert var morsom for to år siden da fenomenet var på høyden. Men at tiden har løpt fra hele genren.

Publisert:

Men bare nesten. For etter hvert er vi blitt svært godt kjent med mange av disse typene. «Nissene på låven» representerer tredje skritt i Espen Eckbos utvikling av et eget metaunivers med gode figurer: Timothy Dahle, Asbjørn Brekke, Rhino Thune.

Som vi møtte forløperne til i alle de små «portrettintervjuene» på «Mandagsklubben» for fem år siden. Som ble tydeligere i «Get Ready to Be Boyzvoiced»-filmen i 2000. Og som har fått en foreløpig siste spin-off med «Tonight med Timothy Dahle» på TV.2 i høst.

Utgangspunktet er som skåret ut av konseptet for «Farmen» eller «Robinson»: 24 mennesker samles på en låve i nissekostymer den 1. desember. Så skal de utmanøvrere og stemme ut hverandre en etter en til det bare sitter igjen én julenisse på julaften.

Blant nissene finner vi mange av de beste og mest lovende unge norske skuespillerne for tiden. Foruten idémakerne og regissørene Espen Eckbo, Henrik Elvestad og Kristian Ødegård, har Eivind Sander, Atle Antonsen, Siw Anita Andersen, Trond Fausa Aurvaag, Marian Saastad Ottesen, Line Verndal, Jannike Kruse og Nikis Theophilakis sentrale roller.

Dersom du ikke har sett serien før, er det faktisk litt spennende hvem som ender opp som vinner på julaften. Og for oss som husker finalen nesten altfor godt, er det like fullt et morsomt gjensyn.

Det verste er at det gir meg julestemning også.

ANDERS GIÆVER