Christoffer (27) var spillavhengig: – Flere år av livet mitt jeg ikke husker

Han har fått føle spillavhengigheten på kroppen. – Jeg gikk alltid med en konstant følelse av at jeg må få tak i penger for å kunne spille, sier Christoffer Lian.

Det siste året brukte han 350.000 kroner på spill, og i dette VGTV-intervjuet forteller om hva spillavhengigheten har gjort med ham.

– Det har vært mye angst og depresjon som bivirkninger av 15 år med spill. Konsekvensene er også at jeg har veldig få venner. Det er flere år av livet mitt jeg ikke husker, forteller Lian.

I 2016 var 249 personer, både spilleavhengige og pårørende i kontakt med organisasjonen Spillavhengighet Norge for å få hjelp. To år senere, i 2018, var dette tallet nesten dobbelt så stort, opplyser organisasjonen.

les også

Lise Gro (53): – I løpet av tre år spilte jeg bort flere millioner kroner

Pluss content

Leder i Spillavhengighet Norge Lill-Tove Bergmo sier hun er veldig glad for at Christoffer (27) ønsker å fortelle sin historie.

– Det er så mange som ikke tør å søke hjelp. Det at Christoffer står frem er med på å senke terskelen og fjerne stigma rundt spillavhengighet, sier Bergmo.

I Norge finnes det ca. 40.000 spillavhengige, mens 122.000 blir karakterisert som såkalte problem- og risikospillere. Disse tallene bekymrer Rolf Brumoen, ansvarlig for spillbehandling på Blå Kors poliklinikk.

les også

Lukas (30) spilte bort 15 millioner på ett år

Pluss content

– Dette er alvorlige tall. 50 prosent av all behandling i Blå Kors tilbys nå til spillavhengige. Hvis du får en stor gevinst, kan det sammenlignes med å sette et skudd heroin, sier Brumoen.

Nye tall fra Lotteritilsynet viser at det er samtaler om kasinospill, og særlig fra utenlandske selskaper som dominerte henvendelse Hjelpelinja i 2018. 71 prosent av dem som ringer inn, viser kun til utenlandske spillselskaper. Av tallene fremgår det også at 32 prosent av dem som ringer inn, har 500.000 kr i spillegjeld eller mer.

les også

Reagerer på at Märtha Louise brukes i reklame for travspill

Menn dominerer fortsatt statistikken med 75 prosent. Men kvinneandelen har de siste årene økt med fem prosent, ifølge tall fra følge fra Spillavhengighet Norge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder