TILBAKE I «IDOL»: Astrid Smeplass, nå som dommer. Foto: MATTIS SANDBLAD

VG anmeldte «Idol» låt for låt

Astrid Smeplass satt i dommerpanelet da ni gjenværende deltagere sang norskspråklige låter. Philip Rustad trakk det korteste strået.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

VGs anmelder Marius Asp vurderte alle opptredenene – se anmeldelsene nederst i saken, hvor du også kan gi din egen terningvurdering.

Kveldens utstemte deltager ble Philip Rustad (21) fra Nesodden. Han ble ikke skjermet av dommerne, som har mulighet til det.

Hans versjon av Sondre Justads «Ikke som de andre» fikk en treer på terningen av VGs anmelder, og seerne syntes etter resultatet å dømme at hans opptreden ikke holdt til avansement.

Til VG sier Rustad at han går ut av konkurransen med hodet hevet.

– «Idol» er over, men musikken fortsetter, lover Rustad, som sier det ville vært verre å gå ut forrige gang, siden han var mindre fornøyd med sin opptreden da enn han var med kveldens.

RØK UT: Philip Rustad. Her med programleder Katarina Flatland. Foto: MATTIS SANDBLAD

Astrid S (21) er utvilsomt den største popstjernen «Idol» har fostret i nyere tid – og få andre enn Kurt Nilsen, Sandra Lyng og Tone Damli kan sies å ha høstet like mye oppmerksomhet som henne i etterkant av TV2-konseptet.

Nå er Smeplass aktuell med singelen «Emotion» – som debuterer på VG-lista med en tredjeplass, og har 2,3 millioner Spotify-spillinger globalt etter én uke.

Drømmer om Smeplass-suksess

Rennebujenta var med i «Idol»-sesongen 2013, og måtte nøye seg med en femteplass.

I kveldens sending fortalte hun at hun var glad for at dommerne den gang ikke hadde mulighet til å skjerme henne fra å bli stemt ut – fordi hun synes ting har gått bra i etterkant.

Dette har kveldens utstemte deltager notert seg.

– Bare det å drømme om suksessen Astrid har fått til er å se langt frem i tid, så jeg tar ett steg om gangen, ler Philip Rustad.

– Men drømmen er selvsagt å komme like langt som henne, og å kunne drive med det jeg elsker.

Smeplass’ exit i 2013 vakte oppsikt og bestyrtelse.

Tilbakeblikk: Dommerne raser over at Astrid (16) røk ut

Muligens på grunn av opptredener som denne:

Se bildehøydepunkter fra Smeplass’ «Idol»-tid her:

Dette var kveldens deltagere:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder