I GANG MED SERIE: Pernilla August og Rolf Lassgård spiller Kim Walls foreldre i «Etterforskningen». Her er de avbildet da de jobbet sammen i 2009. Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX / TT

Svenske og danske stjerner til TV-serie om Kim Wall

Nå har innspillingen av TV-serien om den drepte svenske journalisten Kim Wall startet. Pernilla August og Rolf Lassgård har to av hovedrollene.

 • Ingvill Dybfest Dahl

De to svenske skuespillerveteranene skal spille Kim Walls foreldre, Ingrid och Joachim Wall, ifølge en pressemelding fra SVT.

Det var Expressen som først omtalte saken.

les også

En historie om meningsløs ondskap. Kim Walls foreldre forteller.

Pluss content

Foreldrene har vært med på å utvikle manuset sammen med den danske serieskaperen Tobias Lindholm og etterforsker Jens Møller fra Københavns politi. Serien heter «Utredningen» på svensk og «The Investigation» på engelsk.

les også

Lager TV-serie om drapet på Kim Wall

Ifølge pressemeldingen skal danske Søren Malling spille drapsetterforsker Møller og «Game of Thrones»-stjernen Pilou Asbæk spille aktor Jakob Buch-Jepsen.

DANSKER: Pilou Asbæk og Søren Malling i serien. Foto: Henrik Ohsten/SVT

Innspillingen er nå i gang. Bonnier Broadcasting har utviklet serien sammen med TV2 Danmark og produksjonsselskapet Miso Film.  Viaplay er med som produsenter på serien som blir på seks episoder. I Sverige er det SVT som har visningsrett og den planlagte premieren blir i 2020.

Tobias Lindholm har tidligere skrevet manus til blant annet «Submarino», «Jakten» og TV-seriene «Borgen» og «Bedrag», og regissert «Kapringen» og to episoder av Netflix-serien «Mindhunter».

les også

Aktor krever livstid for Madsen i ankesak

Han har tidligere uttalt at serien ikke vil fokusere på den dømte drapsmannen, Peter Madsen, men dreie seg om prosessen og dem som løste saken.

Madsen er kjent skyldig i overlagt drap, grov mishandling og seksuelle overgrep mot Kim Wall i august 2017. Selv har han kun erkjent å ha partert liket av Wall, og mener han handlet i panikk. Han har forklart at hun døde som følge av forgiftning ombord i ubåten hans, men siden ubåtturen natt til 11. august 2017 har Madsen endret forklaring en rekke ganger.

Her kan du få oversikt over både hendelsesforløp og saken mot Peter Madsen.

Les også

Mer om

 1. Kim Wall
 2. Danmark
 3. Sverige
 4. Peter Madsen
 5. TV-serier

Flere artikler

 1. Netflix dropper filmen om drapsdømte Peter Madsen

 2. Ja, det blir ny sesong av «Exit»

 3. Pluss content

  – Det kunne like gjerne vært meg

 4. Millionstøtte til «Exit»

 5. Pluss content

  Strømme-guide: Svart komedie i høstmørket

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder