ALLEREDE PRISBELØNT: Her mottar Kevin Vågenes prisen for beste humorprogram under Gullruten i mai i år. Nå kan han også bli «europamester» i humor. Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

«Parterapi» nominert til Gullrosen

Kevin Vågenes kan vinne Europas kanskje mest prestisjetunge humorpris.

– Dette er fantastisk morsomt, sier Aleksander Herresthal, produsent i Seefood TV, som har laget serien sammen med Vågenes i en uttalelse.

Han legger til at Kevin er midt i innspurten før premiere på forestillingen «Julegøy 2» i Bergen og har «knapt hatt tid til å ta nyheten innover seg».

les også

Kevin Vågenes røper hvem i «Parterapi» han ligner mest

For (litt) eldre lesere er det nok å nevne underholdningsfestivalen i Montreux, der NRK i sin tid – da de var monopolister på det norske TV-markedet – skreddersydde programmer med tanke på priser under festivalen. Den gjeveste humorprisen – Gullrosen – har Norge kun vunnet én gang, i 1976 med «Rundkast om kringkasting» med Jon Skolmen og Trond Kirkvaag.

Norge har imidlertid flere ganger vunnet den såkalte Chaplinprisen, som deles ut til det morsomste programmet under festivalen. Fra 1961 til 2003 ble den arrangert i Montreux, men i forbindelse med at man åpnet for flere andre kategorier enn humor ble hele festivalen flyttet til Luzern i 2004.

– «Parterapi» ble laget nettopp for å få vist hvor dyktig figursnekker Kevin faktisk er og jeg håper dette kan bane veien for en engelskspråklig versjon av programmet med Kevin i alle rollene», sier Alexander Herresthal, som også opplyser at episode 1 i sesong 2 nå er sett av hele 1,3 millioner seere.

Stein Johan Grieg Halvorsen ble nominert for «Slå på ring» både i 2002 og 2004. Før det, ifølge Wikipedia, må man helt tilbake til 1994 for å finne sist gang et norsk program ble nominert til en gullrose for et humorprogram.

Den gang var det KLM – Trond Kirkvaag, Knut Lystad og Lars Mjøen – som ble nominert for «Tre Rise And Fall Of An Olympic Village». Det ble ingen gullrose på trioen, men de stakk av med Chaplinprisen det året.

For øvrig vant «Nobel. Fred for enhver pris» Gullrosen for beste drama i 2017.

les også

TV-anmeldelse: Parterapi sesong 3: Litt mer forutsigbart

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder