HEDRES: Eurovision ønsker å hedre alle de 41 deltagerne som ble rammet av at årets finale ble avlyst med et stort TV-show som skal sendes samme dag som finalen skulle vært avholdt. Foto: Eurovision

Vil hedre nasjonale vinnere i stort TV-show

Alle de nasjonale vinnerne vil bli hedret i et stort Eurovision-show lørdag 16. mai. Men det vil ikke bli kåret noen vinner – og NRK har ikke tatt en endelig avgjørelse om hvorvidt programmet skal sendes eller ikke.

 • Jørn Pettersen

Det var nettopp lørdag 16. mai skulle som skulle være den store dagen for norske Ulrikke Brandstorp og de 40 andre detakerne som skulle representere hvert sitt i land i årets store Eurovision finale. Men slik ble det ikke. 18. mars ble det bestemt at Eurovision Song Contest 2020 som skulle vært avholdt i Rotterdam, er utsatt til neste år.

– Vi har akkurat fått utkastet til programmet presentert. Programmet ligger nå til vurdering hos ledelse og programplanlegger. Det vil trolig bli tatt en avgjørelse før påske. Det er for tidlig å si noe om eventuelt innhold, er alt NRKs Stig Karlsen vil si til VG tirsdag kveld.

les også

Eurovision avlyst for Ulrikke: – Drømmen fløy ut av vinduet der

Dersom alt går etter planen for Eurovision som har tatt initiativet til dette alternative programmet, kan både deltagere og millioner av Eurovision-fans få et lite plaster på såret allerede i år: «Europe Shine A Light».

– Tanken er å samle artistene som skulle vært med i 2020-finalen fra sine hjemsteder til å synge en tidligere Eurovision hit med en tekst som passer til den situasjonen verden befinner seg i nå, skriver Eurovision i en pressemelding.

I den samme pressemeldingen skriver Eurovision at planen også er å invitere tidligere deltagere og vinnere av Eurovision til å delta i programmet der de måtte befinne seg.

les også

Eurovision legger årets finalelåter døde

– Det er vårt håpbat så mange som mulig av TV-selskapene som skulle vist årets Eurovision-finale også vil sende «Europe Shine A Light», sier Eurovision-sjef Jon Ola Sand i den samme preseemelkdingen.

Det har ikke lyktes VG å få svar fra Ulrikke Brandstorps manager Christoffer Gunnestad om hun er invitert til å delta i «Europe Shine A Light».

Mer om

 1. Eurovision Song Contest
 2. Ulrikke Brandstorp
 3. NRK
 4. Rotterdam
 5. Instagram

Flere artikler

 1. Marte Stokstad (41) leder norsk Eurovision-show

 2. Eurovision er avlyst

 3. Eurovision legger årets finalelåter døde

 4. Island ble Norges Eurovision-favoritt

 5. Eurovision avlyst for Ulrikke: – Drømmen fløy ut av vinduet der

Fra andre aviser

 1. Eurovisions stusslige finaleerstatning

  Aftenposten
 2. Eurovision er avlyst: – Handler om viktigere ting enn en musikkonkurranse

  Aftenposten
 3. MGP-ekspert: – Denne låten skriker «Eurovision-vinner»

  Aftenposten
 4. MGP-vinner Ulrikke Brandstorp: – Veldig skuffet over NRK

  Aftenposten
 5. Stemmetrøbbel under MGP-finalen

  Bergens Tidende
 6. Raylee fyker oppover på favorittlista i MGP

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder