NYE KOLLEGER: Martin Giæver (t.v.) blir programleder sammen med Sarah Natasha Melbye, Guri Solberg og Stian Barsnes Simonsen i TV 2. Foto: ESPEN SOLLI/TV 2

Forbrukerinspektør går fra NRK til TV 2

Martin Giæver: - Som å slå opp med dama

Martin Giæver (34) slutter i NRK etter ni år for å bli programleder i «Ettermiddagen».

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
Ettermiddagen - TV 2NRK TV - Se Forbrukerinspektørene

Det gjør han ikke uten blandede følelser. Giæver har jobbet i «Forbrukerinspektørene» i over ett år, men 1. september er det slutt.

- Jeg er dritnervøs på hva som kommer til å skje, forteller en oppglødd Giæver til VG.

- Det føles som å slå opp med dama og hele familien hennes - som man fortsatt liker veldig godt, legger han til.

Direkte-TV fristet

34-åringen fikk tilbudet for kort tid siden og hadde ikke lang tid på å svare ja eller nei.

SLUTTER: Martin Giæver med kollegene i «Forbrukerinspektørene», Marit Evertsen Grimstad og Christian Strand. Foto: Julia Naglestad/NRK

- Jeg kom fram til at direktesendt TV er det aller morsomste. Det er som å kjøre karusell hver gang, mener Giæver, som fra før av har jobbet med direktesendinger både som NRK-nyhetsreporter og med «Sommeråpent» på samme kanal.

- Det er fantastisk moro, og jeg må bare hoppe i det, selv om det er en risiko for at jeg kommer til å drite meg ut. Jeg har en god følelse på at dette er noe jeg bør gjøre.

Giæver synes likevel det er veldig rart å forlate NRK.

- Jeg har så mange venner der. De håper jeg å kunne beholde. Heldigvis er medie-Norge så lite at det ikke er skummelt å bytte. Og det er ikke sånn lenger at man blir svartelistet for å gå over til fienden. Folk har blitt ganske smidige, mener Giæver.

Nye kolleger

Han kjenner «Ettermiddagen»-programleder Stian Barsnes Simonsen godt fra før. De er kamerater. Sarah Natasha Melbye kjenner han også litt, siden de begge kommer fra Porsgrunn.

- Guri Solberg husker jeg bare fra NRK for mange år tilbake. Jeg har hørt at det er et hyggelig sted å jobbe, sier han om programmet som går på nettopp ettermiddagen mandag til torsdag hver uke. Sendingene er direktesendte fra TV 2s lokaler på Karl Johans gate i Oslo.

I to kanaler

Det blir med andre ord mye skjermtid på Giæver, som til tross for at han slutter i «Forbrukerinspektørene», likevel blir å se på NRK i den ferdig innspilte sesongen utover høsten.

- Det er helt uproblematisk for NRK at jeg er på TV 2 samtidig, opplyser Giæver.

Håvard Solem i TV 2s kommunikasjonsavdeling bekrefter overfor VG at Giæver er det nyeste tilskuddet i programlederstaben til «Ettrmiddagen».

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder