DISSE SKAL KJEMPE: Bak fra venstre: Sol Maja Otterstad, Frank Tore Anniksdal, Ørjan Hult, Finn Olav Odde, Alina Vassnes, Olav Harald Ulstein, Malin Vassnes, programleder Gaute Grøtta Grav. Midten fra venstre: Daniel Godø, Bjørn Egil Mogenstad, Magnus Melkeraaen, Charlotte Thøgersen og Hilde Ostad. Foran fra venstre: Magnhild Vik og Stine Sørum. Foto:Rolf-orjan Hogset,

Dette er årets «Farmen»-deltakere

En kokk, en hobbydykker og to søstre. Disse skal konkurrere i den tiende sesongen av «Farmen».

 • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

Den 22. september er det klart for den tiende sesongen av «Farmen», og det er en blanding av mennesker som skal flytte inn på Li Gård på Tangen i Hedmark.

HOBBYDYKKER: Frank Tore Anniksdal gleder seg til «Farmen», og håper at deltakelsen kanskje fører til deltakelse i andre reality-program. Foto:Therese Alice Sanne,VG

Frank Tore Anniksdal (44) er hobbybonde og dykker fra Vigrestad, og han er en av årets deltakere i TV 2-programmet «Farmen», og det er ikke tvil om hva det er han kommer til å savne under oppholdet på Li Gård.

Anniksdal er en av de 14 deltakerne som skal forsøke seg på gårdslivet, satt 100 år tilbake i tid. Han er vant til gårdsbruk - noe han tror han vil dra nytte av inne på gården.

– Jeg er gammel gårdsgutt, og bor nå på et lite småbruk hvor vi har struts, lama, villsvin og påfugl. Og så vil jeg si at jeg er ganske handy. I tillegg til det så er jeg sterk, men ikke som en bodybuilder som holder i to minutter med juksemusklene sine. Jeg er sterk over lengre tid.

Anniksdal håper på å være isolert på gården i ti uker, helt til finaleuken. Da er det klart ting man kommer til å savne.

– Jeg kommer til å savne sex. Det liker jeg. Og kosen etterpå, for den er enda viktigere. Jeg er en kosegutt.

Anniksdal er singel med tre barn på 19, 16 og 10, og han har troen på at det kanskje vil oppstå en søt romanse med en annen deltaker under oppholdet på «Farmen». Planen er nemlig å stelle godt med damene.

– Jeg kommer til å stelle godt med damene, og så driter jeg i mannfolka. Så en god venninne vil jeg nok finne. En, kanskje også to. Det får vi prøve på. Hvis du har en god venninne, og steller godt med henne, så faller den siste biten på plass av seg selv. Du spør jo ikke om dere skal ha sex – det kommer av seg selv. Det gjorde man bare når man var yngre.

Selv om målet med deltakelsen er opplevelsen, håper Anniksdal også at deltakelsen i «Farmen» vil føre til at telefonen fortsetter å ringe.

– Jeg håper at jeg kan få noe igjen for det når det er ferdig. Jeg har et mål om at andre TV-program vil ha meg med. Robinson-ekspedisjonen og «Senkveld med Thomas og Harald» hadde vært kjekt. Du blir jo litt kjendis etter dette, og det er stas, sier han.

KOKK: Bjørn Egil Mogenstad tror fobien for padder og skitt blir den største utfordringen. Foto:Therese Alice Sanne,VG

Bjørn Egil Mogenstad (40) bor i Bergen med kona Hilde, og deres tre barn på 16, 15 og fire år. Han ville aldri meldt seg på «Farmen». I hvert fall ikke i edru tilstand.

– Det er ikke riktig å si at jeg har lyst til å være med. Men jeg og kona drakk litt vin en kveld, og da også det berømte glasset for mye, og da ble jeg overtalt til å sende inn en søknad. Jeg kom med, og nå er det bare en utfordring som jeg skal gjennomføre. Sier du ja til noe, så går du «all in».

Mogenstad er en av deltakerne som kanskje vil slite mest under oppholdet på gården. Han har nemlig en fobi for padder, og han er ikke glad i dyreekskrement, og har aldri brukt en utedo.

– Jeg synes bæsj og skitt er ganske lite tiltalende. Rent intellektuelt forstår jeg at det ikke er farlig med lort, men jeg synes det er ubehagelig. Jeg har lært barna mine at når vi går på tur, så går vi ikke rundt og nyter naturen. Vi passer på hvor vi setter foten slik at vi ikke tråkker i hundebæsj.

Det er også én ting til han har lært sine barn.

– Jeg har på grunn av at jeg synes det er superekkelt sluppet unna det som har med pleier å gjøre. Jeg lærte eldstemann om hvordan man skulle skifte bleiene på de mindre barna – så da har jeg klart å slippe det også.

Selv om Mogenstad vil slite med visse ting, kan han fortelle at han har et voldsomt konkurranseinstinkt og at han ikke har tenkt til å gi seg uten en kamp.

– Jeg har stor arbeidskapasitet og kan jobbe i veldig mange timer, både uten mat og søvn. Og så har jeg et sterkt konkurranseinstinkt som jeg håper er hakket sterkere enn fobiene mine.

SØSTRE: De to søstrene Alina Vassnes (t.v) og Malin Vassnes tror de kan utfylle hverandre og sine ferdigheter på gården. Foto:Therese Alice Sanne,VG

Søstrene Malin (21) og Alina (24) Vassnes fra Austevoll gleder seg til å være med på «Farmen», og har lagt en plan slik at søskenforholdet ikke skal ødelegges av konkurransen.

– Jeg synes vi har et godt forhold, men vi har ikke vært så mye sammen de siste årene. Jeg håper at vi kan komme nærmere hverandre i løpet av denne opplevelsen, sier lillesøster Malin.

Det er første gang et søskenpar deltar i «Farmen» - og det er to ganske forskjellige jenter de andre deltakerne får møte inne på gården.

– Jeg er ikke handy av meg i det hele tatt, men der kommer Alina inn, sier Malin.

– Jeg er nok mer handy enn Malin, sier Alina og legger til:

– Men jeg er ikke noen kjøkkenjente.

Dersom de jo jentene skulle havne i en tvekamp, har de allerede avtalt hva konkurransen går ut på.

– Det var broren vår som spurte hva vi skulle gjøre dersom vi havnet i en tvekamp, så da begynte vi å tenke på det. Vi ble enige om kunnskap, for der er vi like elendige begge to. Jeg vet hva jeg kan ta henne i, og hun vet nok hva hun kan ta meg i – så for å gjøre det rettferdig blir det kunnskap, for der står vi likt, sier Alina.

De to søstrene tror det blir trygt å ha hverandre inne på gården, blant 12 andre fremmede mennesker, men det blir nok ikke bare lett.

– Det blir trygt og godt å ha henne med meg. Du er jo sikret at du ikke står alene i et hjørne. Hadde jeg gått inn her alene hadde jeg sikkert pissa i buksa. Samtidig er det litt rart. Vi er jo konkurrenter også, sier storesøster Alina.

KUNSTNER: Olav Harald Ulstein tror ikke at mangel på mat blir et problem. Han spiser nemlig det som lander på tunet hvis han må. Foto:Therese Alice Sanne,VG

Olav Harald Ulstein (51) fra Sykkylven er svært glad i å lage mat, og tror han kan bidra til at deltakerne på gården ikke skal gå så altfor sultne. Spørsmålet er om de kommer til å spise det han serverer.

– Jeg er en person som er langt over gjennomsnittet glad i mat. Jeg er glad i å jakte, fiske og så lage maten. Det kan være slik at jeg finner noe på gården som man kan spise, som ingen andre tenkte på. Det kan lande en kråke på tunet, og jeg spiser den garantert. Det ville ikke vært første gangen. Jeg serverte måke til kameratene mine en gang uten at de visste det. Når jeg sa hva jeg hadde servert ble det helt stille rundt bordet, og den ene krevde at han alltid skal se hodet på det vi skal spise først, ler han.

Selv om Ulstein er glad i mat, er det visse ting han ikke spiser. Det kan være problematisk under oppholdet.

– Jeg liker ikke havregrynsgrøt. Det sliter jeg med å spise. Det er jo ikke menneskemat.

Ulstein kan fortelle at han er villig til å jobbe hardt, og han har mye å bidra med under oppholdet på gården.

– Jeg er en rimelig handy mann. Jeg kommer fra en kommune hvor det er mye gårdsbruk, og når jeg var ung så hjalp jeg til på gårdene rundt omkring. Jeg jobber også hardt, og det tror jeg er den eneste måten å få respekt av de andre deltakerne, både av de som liker deg og de som ikke liker deg. Hvs du står på og jobber får du en form av respekt uansett.

YNGST: Sol Maja Otterstad er den yngste av året deltakere, men hun mener at hun fortsatt er en stor konkurrent. Foto:Therese Alice Sanne,VG

Sol Maja Otterstad (20) fra Bergen er årets yngste deltaker, men selv om hun er ung så tror hun at de andre deltakerne ikke burde undervurdere henne i konkurransen.

– Jeg er sinnssykt viljesterk, og har et voldsomt konkurranseinstinkt. Det gjør at jeg aldri kommer til å gi opp.

Hun tror at hardt arbeid og lite mat blir en utfordring, men det er én ting som bekymrer henne mer.

– Jeg tror det verste vil være dersom jeg ikke finner noen jeg kan komme nær og snakke med hvis ting blir tungt. Da kan du savne familien veldig, og det er det verste som kan skje som min del.

Hun har en klar plan om hvordan hun skal komme seg til finaleuken, og kanskje hele veien til topps.

– Jeg har en plan om å legge meg i midten, og så komme etter hvert og kjøre over alle samtidig. Finne en fin flyt i trafikken, og så finne langstrekningen hvor jeg kjører forbi alle.

SELGER: Magnus Melkeraaen er egentlig nordlending, og han har tenkt til å bidra med godt humør. Foto:Therese Alice Sanne,VG

Magnus Melkeraaen (28) fra Tromsø er en blid kar som liker å skape god stemning. Men han har ikke tenkt til å gå rundt og være gruppens klovn.

– Det jeg kommer til å bidra mest med er godt humør. Jeg er en glad kar, og selv om jeg ikke skal gå rundt å være bajas, så skal jeg være en blid fyr som bidrar på godt og vondt.

Melkeraaen håper på å møte andre hyggelige folk – kanskje blir det også en liten «Farmen»-romanse.

– Det kan hende at det er noen fine jenter der, og det er jo bare et pluss. Jeg har trua på en «Farmen»-flamme. Jeg er singel og åpen for den slags relasjoner. Men det er viktig at hun er reflektert, og at kjemien og de gode samtalene er der. Jeg har funnet ut viktigheten av det med årene.

JORDMOR: Hilde Ostad har vært til stede under hundrevis av fødsler, og håper på en hjemmefødsel under «Farmen». Foto:Therese Alice Sanne,VG

Hilde Ostad (43) fra Moss er jordmor og hennes store ønske er at vi denne sesongen får oppleve en hjemmefødsel. Dersom det ikke blir noe av, går det fint med dyr også.

– Liv som ikke kan ta vare på seg selv, tar jeg vare på. Det mest spennende hadde jo vært hvis vi kunne hatt en hjemmefødsel på «Farmen», men det skjer nok ikke. Men jeg liker dyr også, og har ti høner og to kyllinger i hagen.

Ostad tror at et opphold, kort eller langt, vil være noe for henne.

– Jeg tror at dypt inne i meg så bor det en liten bondekone, og at jeg er født femti år for sent. Uansett hvor lenge jeg får være med så føler jeg at jeg allerede har vunnet. Jeg får jo være med på «Farmen». Så fra nå av er hver uke og hver opplevelse bare en bonus.

STUDENT: Daniel Godø er den yngste gutten i gjengen, men han tror også at han kan være den blideste. Foto:Therese Alice Sanne,VG

Daniel Godø (22) fra Bergen har reist mye rundt, og har bodd i både Australia og New York tross sin unge alder. Nå var det på tide på et norsk eventyr.

– Jeg dro til Australia etter videregående, studerte i New York og så bodde jeg i London. Etter hvert ville jeg tilbake til Norge, og til Bergen. Jeg ville ha et norsk eventyr, og kanskje er Farmen det ultimate norske eventyret.

Godø beskriver seg selv som en glad og positiv fyr, og at han liker å være rundt mye mennesker.

– Jeg elsker folk, og tror jeg kan skape god stemning på gården. Jeg er meg selv når jeg er rundt folk. Jeg er bare ikke meg selv når jeg alene, sier han før han legger til:

- I tiden før «Farmen» satt vi nærmest på isolat, og jeg hadde så lyst til å bare hoppe ut av vinduet og løpe til nærmeste gård og henge med de som var der.

Han tror at han kommer til å få seg noen venner under oppholdet, men at han kanskje kan irritere de andre deltakerne.

– Søvn er noe jeg fungerer fryktelig dårlig uten. Jeg er tidenes B-menneske. Eller, jeg er vel et D-menneske. Jeg elsker å legge meg tidlig og stå opp sent. Jeg sover gjerne i 14 timer. Jeg tror at folk kan irritere seg grønne dersom jeg slumrer om morgenen. Forhåpentligvis klarer jeg å finne en rutine ganske fort.

BONDE: Magnhild Vik sitter nok med den største fordelen av dem alle: Hun er allerede bonde. Foto:Therese Alice Sanne,VG

Magnhild Vik (42) fra Innfjorden var tidligere lærer men sitter nå på kunnskapen alle deltakerne skulle ønske at de hadde: Hun er allerede bonde.

– Jeg er selv bonde, og vil jo være god på det meste som har med gårdsbruk å gjøre. Jeg har vært med å bygge ting, jeg har hogget tømmer og så har jeg en del dyr, blant annet rundt 80 kyr.

Gårdsdriften blir nok ikke et stort problem for Vik på «Farmen», men også hun vil slite med noe. Hun tror nemlig at konkurransen kan bli for utspekulert for henne.

– Jeg liker å holde fjøslukta ute av huset hjemme, så det å ikke kunne ta seg en varm dusj blir en utfordring. Dessuten tror jeg at jeg er ganske naiv i forhold til intrigespill, og kanskje for lojal i enkelte situasjoner.

FELTINGENIØR: Ørjan Hult både gleder og gruer seg til å kjenne på følelsen av å være sulten. Det er han nemlig ikke vant til. Foto:Therese Alice Sanne,VG

Ørjan Hult (24) fra Stavanger tror den største utfordringen blir å gå sulten. For det er noe han ikke er vant til.

– Jeg vet ikke hvordan det er å være sulten. Det er jeg ikke vant til. Jeg tror at jeg blir når jeg er sulten. Når jeg kun har spist havregrøt i fem uker kan det sikkert nappe litt i sjelen.

Sulten eller ikke så gleder han seg til oppholdet, og han tror han kommer til å gjøre det bra. Hvis ikke blir han skuffet.

– Jeg går i dette for å vinne. Jeg har en tatovering som sier: «If you ever dream of beating me, you better wake up and apologize.» Det er en fantastisk opplevelse å være med, men jeg ofrer ikke alt her hjemme for å se på naturen. Planen er å vinne.

Konkurranseinstinktet er på plass, men Hult tror at det blir hyggelig å bo på gården. Kanskje blir det også en liten flørt.

– Jeg er veldig naturlig flørtende. Så nå når jeg blir innestengt er det ikke usannsynlig at man møter noen.

DAGLIG LEDER: Stine Sørum kan bruke det meste av råvarer fra skog og mark, og lage en kul rett med lite råvarer. Foto:Therese Alice Sanne,VG

Stine Sørum (31) fra Oslo jobber som daglig leder på Dyna fyr, og hennes store lidenskap er mat. Det tror hun at hun vil dra nytte av på «Farmen».

– Jeg kan bruke naturen til å lage mat, og ikke bare lage noe enkelt men å lage noe kult av lite råvarer.

Sørum forteller at hun er en typisk nordlending med bein i nesen, og at det vil merkes.

– Jeg kommer til å være den på gården som skravler litt mye. Jeg banner en del, og kan være ganske grov i språket. En typisk nordlending.

Bein i nesen eller ikke - også hun har ting hun ikke liker.

– Småkrypjævler altså. Men det der er litt rart: Dersom det hadde kommet inn i en edderkopp, og en person i rommet hadde blitt redd, så hadde jeg blitt modig. Men hvis jeg var alene, så hadde det sikkert kommet tårer. Den edderkoppen dør fort altså.

ELDST: Finn Olav Odde tror han vil være en sterk konkurrent, ettersom han har trent hardt i forkant av «Farmen». Foto:Therese Alice Sanne,VG

Finn Olav Odde (56) fra Opphaug vokste opp med besteforeldre som hadde gård, og har erfaring etter at han hjalp til med gårdsdrift som unggutt. Han tror at han blir en stor utfordrer i konkurransen.

– Jeg tror jeg er den på gården med mest erfaring, og at det vi skal gjøre er noe jeg allerede har vært borti. Etter konfirmasjonen min kjøpte jeg en oksekalv for 750 kroner. Tre år senere solgte jeg den for 10.700 kroner, og brukte de pengene på å bygge mitt første hus. Siden har jeg bygget et hus til, og pusset opp en hytte. Det er ikke mye jeg ikke har gjort.

Mannen har mye erfaring, men også han innrømmer at det er ting han ikke kan.

– Hvis jeg må strikke en genser på «Farmen» får jeg problemer. Jeg klarer ikke å strikke. Ellers har jeg trent på de fleste andre ting vi kan komme til å måtte gjøre, utenom én ting: Melkespannholding. Min skrekk som kan bli min skjebne er dersom jeg blir utfordret i nettopp det.

STUDENT: Charlotte Thøgersen gleder seg til å oppleve noe av det samme som besteforeldrene gjorde da de var unge. Foto:Therese Alice Sanne,VG

Charlotte Thøgersen (25) fra Bærum har lenge beundret besteforeldrenes historier om hvordan de vokste opp. Nå skal hun endelig få oppleve hvordan det var.

– Jeg føler at vi unge nå til dags har så mange ting som ligger til rette for oss. Vi har teknologi, vi har ferdiglaget mat i butikken, og vi kan bare legge oss på sofaen og slappe av hvis vi vil. Jeg snakket mye med mormor om hvordan de hadde det, og jeg syntes det hørtes spennende ut, sier hun før hun legger til:

­– Og så ville jeg vise at en jente fra Bærum har litt tæl i seg, og klarer dette.

Gleden er stor for 25-åringen, men hun ser også utfordringer i et langt opphold på en gård datert i 1914.

– Jeg har aldri jobbet på en gård, så det kan by på vanskelige situasjoner. I tillegg blir det rart å være uten mobil og teknologi – ikke fordi jeg er avhengig, men fordi det er jo en del av hverdagen nå til dags. Og så elsker jeg varmtvann, så det blir en utfordring å være uten.

Thøgersen tror at det er mye ulike mennesker som venter henne på gården, og at de skal bli en fin gjeng. Kanskje er det også noen som hun får et ekstra godt øye til.

– Jeg har jo veldig lyst til å møte noen, og hvis det skjer på «Farmen» så er det jo det bare en kjempebonus. Og så er det jo litt sånn at hvis han liker meg som den personen jeg er inne på Farmen, så må han jo faktisk like meg.

Les også

 1. Morten om seiersøyeblikket: - Kjente bare sorg

  Morten Heggdal (44) syntes først og fremst synd på konkurrenten da han selv vant «Farmen».
 2. Kommunen vil selge «Farmen»-gård

  Ordføreren i Bøensætre i Aremark vil selge Farmen-gården. Programleder Gaute Grøtta Grav (34) håper neste eier vil passe…
 3. Dette synes deltakerne om «Farmen»-vinneren

  En som snakket negativt om andre eller en hedersmann av rang? Deltakernes meninger om «Farmen»-vinneren Morten Heggdal…
 4. «Vælkømmin tel gards»: Her er årets «Farmen»-gård

  I dag begynner innspillingen av årets sesong av TV 2-programmet «Farmen», og på Li Gård på Tangen i Hedmark skal 14…

Mer om

 1. Farmen
 2. Reality-TV

Flere artikler

 1. Tredje beste «Farmen»-premiere

 2. Dette synes deltakerne om «Farmen-vinneren»

 3. «Farmen»-deltager kjemper mot fobiene i første episode

 4. «Farmen»-Finn Olav: – Det er bullshit

 5. «Farmen»- Olav om kritikken: - Må bare le av det

 6. Over en million så «Farmen»-Frank tape

Fra andre aviser

 1. 2,2 millioner lyttet til salmer, 1,3 var innom sjakken, 1,2 millioner så Farmen-finalen

  Aftenposten
 2. Håndballjentene har blitt en viktig del av adventstiden: – Religion og rush går hånd i hånd

  Aftenposten
 3. I Kina og USA leter de etter skjulte talenter blant folk flest. Gentesting og reality-TV er noen av metodene.

  Aftenposten
 4. Martine Ek Hagen etter comebacket: – Å være med på Farmen ga meg motivasjon

  Aftenposten
 5. Ule-kor mot Tines juleulv

  Aftenposten
 6. Reality-stjerne bommet på flyplassen. Landet 23 meter oppe i et tre.

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder