FORVANDLING: Fra venstre: Shonda Rhimes på et arrangement i New York i mai i år, og til høyre manusforfatteren på en Time-galla i april 2013. Foto: Stephen Lovekin/Jamie McCarthy , AFP/AFP

«Grey's Anatomy»-skaper ned 53 kilo: – Jeg ville fått hjerteinfarkt

Produsent Shonda Rhimes (45) står bak TV-suksesser som «Grey’s Anatomy» og «Privat Praksis». Privat har hun jobbet hardt for å gå ned 53 kilo for å være til stede for barna sine.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Rhimes gjestet nylig «The Ellen DeGeneres Show» i forbindelse med sin nye bokutgivelse, «Year of Yes». Én av tingene hun sa ja til, var å prøve å få bedre helse.

HEDER: Rhimes på Harvard universitet i september 2014, der hun mottok en æresbevisning. Foto: Steven Senne , Ap

Vendepunktet kom under en flytur, der setebeltet ikke strakk til.

Les også: Slik blir seriehøsten på TV.

– Jeg reiste første klasse, og tenkte det kom til å bli veldig komfortabelt. Jeg satte meg i setet, tok av skoene, fant fram en bok og skulle til å ta på setebeltet, men jeg fikk ikke festet det. Da tenkte jeg at det var noe feil med setebeltet – men det var ikke beltet, det var meg selv, forteller hun til Ellen, ifølge People.

Den suksessrike manusforfatteren og produsenten, som driver produksjonsselskapet ShondaLand og også står bak «Scandal», bestemte seg da for å forsøke én «ja-ting» til.

– Det var på en måte en bivirkning av det jeg holdt på med. Jo flere ting jeg klarte og flere redsler jeg overvant, jo mer følte jeg at «Jeg kan gjøre dette også». Da bestemte jeg meg for å prøve det også, og så gikk jeg ned de kiloene, sier hun på showet.

Mer å lese: Sparket «Grey's»-stjerne snakker ut.

– Gjorde det for døtrene

Rhimes har tre døtre, på to, tre og 13 år, og de var den viktigste grunnen bak livsstilsendringen.

– Jeg ville være i live for dem, og ha god helse for dem. Jeg er absolutt en feminist, og synes alle skal kunne være den formen og størrelsen de ønsker – ingen burde fortelle noen hvordan de skal se ut. Men så tenkte jeg «Men jeg kommer til å kollapse, for jeg føler meg ikke bra», så det var det det handlet om, utdyper TV-skaperen.

KJENTE FJES: Rhimes står blant annet bak «Grey's Anatomy». Her (f.v.) Catarina Scorsone, Ellen Pompeo, Jason George, og Kelly McCreary i sesong 11. Foto: , ABC

Ifølge People gikk hun ned 53 kilo, men Rhimes selv er ikke opptatt av tallet.

– Det handler om å føle seg vel. Jeg føler meg bra og veldig sunn, og jeg kommer til å jobbe for å opprettholde det.

I et intervju med Nightline har produsenten også snakket om hvor mye mer energi hun har nå enn før.

USA: Vil heller sende «Grey's Anatomy» enn Obama-tale.

– Jeg satte 3-åringen på ryggen og vi galopperte opp og ned gangen i sikkert 30 minutter, så la jeg henne for en formiddags-lur. Jeg satte meg og begynte å gråte fordi det gikk opp for meg at for kanskje et år siden, hadde det kunnet ta livet av meg. Jeg ville fått et hjerteinfarkt.

Rhimes er utdannet manusforfatter og skrev manuset til Britney Spears debutfilm, «Crossroads» og til «The Princess Diaries 2». Hennes første pilotmanus om unge kvinnelige krigskorrespondenter ble skrinlagt, men så skapte hun «Grey’s Anatomy». Nå er Rhimes også utøvende produsent på «How to Get Away With Murder».

KVINNESTERKT: Shonda Rhimes (nummer to fra høyre) med flere av hovedrolleinnehaverne i seriene hun styrer. Fra venstre: Viola Davis fra «How to Get Away with Murder», Kerry Washington fra «Scandal» og Ellen Pompeo fra «Grey's Anatomy» i et pressepanel i Beverly Hills i august. Foto: Mario Anzuoni , Reuters

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder