Tusvik og Tønne er «Årets morsomste»

Otto Jespersen fikk hedersprisen!

OSLO (VG) Lisa Tønne og Sigrid Bonde Tusvik er i hundre etter å ha vunnet komipris på Latter. – Nå skal vi feire, sier de i kor.

  • Angelica Hagen
  • Sindre Nordengen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Prisutdelingen ble holdt på Latter lørdag kveld og Norges fremste humorister ble kåret, fordelt over elleve kategorier. For andre året på rad er det Vidar Magnussen som var programleder.

Det var humor-podcasten «Tusvik og Tønne» som ble kåret til «Årets morsomste». I podcasten «fjaser» Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne til sine lyttere som de kaller «phungfolk».

– Dette er så gøy! Vi er evig takknemlig for fansen - phungfolket! Mange tror at NRK er for de 70+, men her har vi bevist det motsatte, sier Tusvik og Tønne i munnen på hverandre til VG.

– Folket har stemt oss frem! I kveld skal vi drikke masse og feire, legger dem til.

Talkshow: Tusvik og Tønne kommer på TV 2

Tusvik stakk også av med prisen for «Årets kvinnelige scenekomiker» for sin opptreden i forestillingen «Mot i brøsta». Her var hun nominert med kollega Henriette Steenstrup fra samme forestilling. Showet fikk terningkast fem i VG.

Tusvik var nominert i hele fire kategorier i kveldens utdeling.

– Jeg er spent og håper jeg vinner i alle kategoriene jeg er nominert i, sa hun til VG fra den røde løperen før utdelingen startet.

70 spørsmål: Sigrid Bonde Tusvik

Otto Jespersen fikk hedersprisen

Det var imidlertid Otto Jespersen som stakk av med den gjeveste prisen av dem alle - nemlig hedersprisen. 60-åringen er kjent for sin deltakelse i flere kjente humorprogrammer på både radio og TV.

HEDRET: Her er Otto Jespersen fra programmet «Torsdagsklubben» som gikk på TV 2 med Silje Stang og Thomas Giertsen. Lørdag ble han hedret med komiprisens hederspris. Foto:Espen Sjølingstad Hoen,VG

Ine Jansen fra TV Norge-programmet «Helt perfekt», danket ut Tusvik i kategorien «Årets kvinnelige TV- komiker».

VGTV:Ine Jansen fikk «Gullruten» for årets kvinnelige hovedrolle

Det var Martin Beyer Olsen som fikk den mannlige versjonen av prisen, «Årets mannlige TV-komiker», for sin rolle i «Norske fordommer». Dermed utkonkurrerte han både Trond Fausa Aurvåg og Thomas Giertsen, som begge var nominert i samme kategori.

«Karl Johan» vant

STAND-UP: Johan Golden er «årets stand-up komiker» for showet «Diktator», som fikk terningkast fire av VGs anmelder. Foto:Robert S. Eik,VG

Humortalkshowet til Hasse Hope og Erik Solbakken, «Karl Johan», som sendes nesten direkte fra nettopp Karl Johan, tok hjem prisen for beste TV-produksjon.

Komiprisen for «Årets gjennombrudd» gikk til Kevin Vågenes for programmet «Mellom bakkar og berg».

VGTV:Kevin Vågenes trengte svettetørke-hjelp

Johan Golden ble kåret til «Årets Stand-up komiker» for showet «Diktator», som gikk på Latters hovedscene.

VGs anmelder ga showet terningkast fire.

«Årets sceneforestilling» gikk til «Kalvø» av Are Kalvø.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder