TYKKHUDET: – Ingenting er krise så lenge du har familie og et godt nettverk rundt deg, og lærer av feilene dine, var Kim Kardshians råd da hun talte under medie- og teknologimessen #blogher16 i Los Angeles. Foto: Leif-Åge Reme

VG på Kim Kardashian-event: – Jeg er ikke feminist

LOS ANGELES (VG) Kim Kardashian (35) har mange planer for hvordan hun skal holde karrieren gående. Det inkluderer flere naken-selfies – ikke kvinnekamp.

 • Camilla Bjørn
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Det er så mange som spør meg hvorfor jeg gjør det ene og det andre. Hva bakteppet er. De vil vite om jeg en feminist, eller ikke. Men jeg er ikke feminist, sa Kardashian under en tale på teknologi- og mediemessen #blogher16 natt til lørdag.

VG er til stede på konferansen i Downtown Los Angeles, hvor Kardashian er invitert til å snakke om hvordan hun har bygd seg opp som en titan i sosiale medier og gi sine karriereråd.

(Se lengre ned i saken for Kardashians karriereråd.)

Med uhemmet deling fra eget liv og reality-programmet «Keeping Up With The Kardashians», er 35-åringen blitt verdens kanskje mest berømte kvinne blant unge. Hun er selve definisjonen på verdens selfiedrevne kultur, og dermed også en målskive.

Nakenselfies og kroppsfiksering som sender dagens ungdom påville veier, ifølge kritikere.

Liker å ta nakenbilder

Les også: Fra kvinnekamp til naken-snaps

– Jeg prøver å være en rollemodell, og gjør mitt beste. Men jeg bruker ikke mye tid på å tenke på det heller. Jeg gjør det som er innenfor min komfortsone. Jeg vil ikke oppfattes som selvmotsigende, for hvis folk der ute ikke er komfortable med å gjøre som meg, ikke gjør det. Det plager ikke meg å ta slike bilder, sier Kardashian og legger til:

– Har jeg postet en ny nakenselfie siden jeg tok av meg alle mammakiloene? Jeg tror ikke det. Kanskje det er på tide, fortsetter Kim.

Hun trekker frem den digitale likestillingskampanjen «Free TheNipple», og sier hun ikke er av dem som kjemper deres sak.

– Men jeg er 100 prosent opptatt av å løfte og støtte andre kvinner, sier Kim

Les også: Ekteparet West åpner opp om usikkerheter og nakeselfies

Vil ikke ha sterke meninger

35-åringen entret scenen i et langt beige silkeskjørt, høye stiletthæler og en hvit transparent topp. På hånden dingler den blendende forlovelsesringen på 15 karat fra Kanye West.

VG sitter snaue fire meter unna. Kardashian er prikk lik som på selfiesene, og snakker langsomt.

– Generelt er jeg bevisst på å ikke dele så mange sterke meninger. Hverken politisk eller om barneoppdragelse. Det blir for mye styr. Jeg er en ganske ikke-dømmende person. Det er min greie, forteller Kim under konferansen hvor president Barack Obama og Melinda Gates har talt foregående år.

Spydspissen i Kardashian-imperiet tjente 430 millioner kroner i fjor, ifølge Forbes.

Hun har 79 millioner følgere på Instagram, 47 millioner på Twitter, 28 millioner på Facebook. Egne Emojis, mobilspillet «Kim Kardashian: Hollywood» og en livsstil-app hvor hun deler enda mer av livet sitt – mot betaling.

Kardashian forteller fra scenen at hun holder på å videreutvikle app-tjenesten til en større sosial plattform. Parallelt produserer hun en realitykonkurranse med skjønnhetsbloggere.

Kylie Jenner: – Jeg vil ikke være kjendis for alltid

LESER KOMMENTARFELT: Kardashian innrømmer at hun leser kommentarfelt innimellom, men er mest nøye med hvem hun faktisk følger. – Instagram innførte nettopp en tjeneste hvor du kan velge ord du ikke vil se i kommentarfeltet under postene dine. Det kommer jeg til å gjøre, sier Kim. Foto: Leif-Åge Reme

Fra talerstolen delte Kardashian flere ting hun mener er avgjørende for suksessen:

• Satser på teknologi

Ifølge Kardashian hadde hun en slags karrierekrise for ca. tre år siden. Løsningen ble et større fokus på teknologiprodukter og bygging av nettverk i Silicon Valley.

– Jeg opplevde imaget og varemerket mitt var spredt veldig tynt, og ikke hadde retning. Jeg brukte mye tid på å tenke på hva jeg virkelig er opptatt av og liker, mye skjer på mobilen. Første steg ble et mobilspill, så kom Kimojisene, sier Kardashian.

• Har et nyttig nettverk

Kim beskriver flere av vennene sine som viktige mentorer. Disse hjelper henne med råd og veiledning.

– Jessica Alba er en smart forretningskvinne jeg ser opp til. Senest i dag tidlig snakket vi lenge på telefonen om forskjellige ideer hver av oss jobber med. Jeg har et par venner som jobber i PR, de gir meg gode råd. Det samme gjelder bekjente som investerer i teknologi.

• «Logger av» i helgene

– Dere merker kanskje at jeg legger ut mindre bilder i helgene. Det er fordi jeg er sammen med barna og logger av. Jeg legger vekk mobilen når vi er sammen, sier Kardashian.

• Inspirert av farens arbeidsmoral

Kims far Robert Kardashian døde av kreft i 2003, men hans arbeidsmoral har hun tatt med seg videre.

– Jeg lærte mye av å se hvordan han sjonglerte karriere og familien. Han hadde ustoppelig med ideer og energi, og jobbet kjempehardt.

Les også: Norske Rikke (22) har møtt hele Kardashians-klanen

SELFIES - IKKE AUTOGRAFER: Kim Kardashian tok seg bittelitt tid til selfies med fans etter å ha snakket om image og karriere på konferansen #blogher16. Foto: Leif-Åge Reme

Deler nesten alt

Ifølge Kardashian deler hun «85 prosent» av livet sitt med publikum, resten er forbeholdt ektemann Kanye West og barna North (3) og Saint (7 med).

– Tiden med barna deler jeg ikke i sosiale medier. Kanye er heller ikke like åpen, og har lært meg holde litt igjen. Og jeg har lært han å åpne opp litt. I «Keepin Up With The Kardashians» prøver jeg så langt det går å skjerme dem fra kamera, det er heller aldri historielinjer som omhandler barna.

– Når skal barna dine få egne kontoer i sosiale medier, spurte konferanselederen?

– Hvert fall ikke for tidlig. De kommer til å måtte spørre meg, og da tar vi en samtale om det. Jeg har hørt historier fra venninner som tar barna sine i løgner fordi de fulgte med på Snapchat-kontoene deres. Så har fordeler. Jeg kommer sikkert til å stalke dem.

Etter seansen tar Kardashian seg tid til et par selfies med publikum, autografer er det ingen som spør om. Så forsvinner hun bak scenen og drar på lunsj hvor hun deler nok et Instagram-bilde.

Husker du? Kourtney og Scott tuller med at de er sammen igjen

Les også

 1. Norske Rikke (22) har møtt hele Kardashian-klanen

  Tilfeldigheter, litt flaks, og et bra nettverk har gitt Rikke Hjelmsø muligheten til å møte medlemmene av verdens trolig…
 2. Ekteparet West åpner opp i nytt intervju

  Det er en sjeldenhet at både Kim Kardashian West og Kanye West stiller til intervju sammen, men nå forteller de om alt…
 3. Kanye West bryter stillheten om Swift-feiden

  Fra Drakes scene i Chicago har fans filmet Kanye Wests siste utsagn i saken.
 4. Faren til æresdrept kjendis: - Hva galt har hun gjort?

  Faren til den pakistanske kjendisen Qandeel Baloch fordømmer drapet på datteren.
 5. Calvin Harris har valgt side i Swift-West-striden: Festet med Kim Kardashian West

  DJ-en Calvin Harris har vært tyst i striden mellom Taylor Swift og Kanye West - men nå har han tatt et klart standpunkt…
 6. Taylor Swift vurderer politianmeldelse av Kanye West

  Taylor Swift (26) vurderer å bringe politiet inn i den bitre striden med Kanye West (39).
 7. Kylie Jenner: – Vil ikke være kjendis for alltid

  Reality-stjernen (18) avslører at hun ser for seg å trekke seg unna rampelyset i fremtiden.
 8. Kylie Jenners firma får ikke stryk-karakter likevel

  Den yngste i Kardashian-klanen bryter stillheten etter at «Better Business Bureau» ga firmaet hennes den laveste…
 9. Kim Kardashian avviser photoshoprykter

  Kommentarfeltene tvilte på at midjen til Kim Kardashian var uredigert. Nå tar hovedpersonen selv til motmæle på Snapchat.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder