ALDRI MER NUGATTI: Øystein Engen med livretten fra gamle dager: Ei brødskive med Nugatti. Foto: TV3

«Nugattimannen» lar seg ikke friste i påsken: - Kona er superfornøyd!

Øystein Engen (31) spiste brødskiver med Nugatti til alle måltider, og ble kjeftet huden full av Eyvind Hellstrøm. Nå har han lagt om livsstilen helt og prøver stadig ny mat.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Øystein fra Vikersund var en av deltakerne i TV3-serien «Hellstrøm rydder opp hjemme» tidligere i år. Til alle måltider spiste han brødskiver, noe som førte til vondt i hodet, lite overskudd og en fysiologisk alder på 72 år.

Det ensidige kostholdet førte også til frustrasjon blant venner og familie, som aldri fikk han til å prøve noe annet på tallerkenen.

I programmet får Hellstrøm han inn på en bedre kurs med variert kosthold, men hvordan gikk det etter at Hellstrøm forlot Vikersund? VG snakket med en opplagt Engen på telefon 1. påskedag, og han kan forsikre om at Nugattien er borte for godt.

- I begynnelsen var det en utfordring å finne nye ting å ha på brødskiva, men det har gått bra. Jeg har fortsatt ikke smakt på Nugatti, forteller Engen.

- Jeg prøver nye ting, og er bevisst på å ikke «sette meg fast» i kun et pålegg, sier Engen.
Matlysten er det altså ingenting å si på, og Engen disker opp hjemme selv.

- Det er variert, jeg kan lage meg omeletter og eggehakk til frokost. Og så har jeg matpakke hver dag, den kan inneholde ting som gulrøtter, agurk, sukkererter.

FORNØYD TRIO: Eyvind Hellstrøm, Astrid Engen og ektemannen Øystein Engen. Foto: Privat

- Jeg spiser varme middager daglig, det er noe annet enn tørt brød! Jeg prøver nye ting, all slags kjøtt, kylling, grønt og alt mulig rart. Og jeg har smakt fisk også, sier Engen som aldri hadde smakt fisk før Hellstrøm-programmet.

- Påsken er «sukker-høytiden» for mange, du har ikke latt deg friste til å spise ei Nugatti-skive i høytiden?

- Neida, det har jeg klart å holde meg unna. Og det er ikke fristende i det hele tatt etter alt jeg var igjennom. Det var lange dager, med masse utfordringer og kjeft å få. Det var mye som ble klipt bort også, så når jeg tenker tilbake på det er det slett ikke fristende, sier Engen som likevel ikke har blitt helt «fundamentalist».

- Jeg kan spise en sjokoloade når det er høytid eller helg. Det var aldri snakk om å kutte det ut for livstid.
Kona Astrid var alt annet enn fornøyd med Øysteins Nugatti-diett. Nå er det andre tider, avslører Engen.

- Hun er superfornøyd, særlig når vi er ute og spiser. Da smaker jeg på alt som kommer på bordet, hun sier hun er veldig stolt av meg og smiler.

- Hvordan er den fysiske formen nå da?

- Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det, men jeg merker det når jeg er på jobb. Jeg er mer opplagt, tidligere var jeg ganske fort «ferdig». Når jeg kommer hjem har jeg mer energi til å gjøre ting i stedet for å slenge meg «dau» ned på sofaen.
- Har du vært hos legen og testet formen?

- Jeg har ikke vært der ennå, men det er mange som spør, så det hadde vært artig å få gjort det. Jeg kan ikke tenke meg annet enn at formen er bedre enn sist!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder