UTAGERERE: Charlie Sheen (45) drikker fra en flaske merket med «Tiger Blood» på taket av Live Nation-bygget i Los Angeles i går kveld. Foto: AP

Charlie Sheen raser og truer med søksmål

Media-professor: - Han kan bli en enda større stjerne nå

(VG Nett) Selv om Charlie Sheen (45) ropte «Endelig fri!» fra hustaket etter at han fikk sparken, går han til søksmål mot TV-produsentene.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Etter flere ukers intens turbulens rundt den amerikanske TV-stjernen, valgte Warner Bros. Television i går å gi Charlie Sheen sparken fra suksesserien «Two and a Half Men». Produsentene mener at Sheen er «syk», og at han «ikke viser vilje til å oppsøke profesjonell hjelp for å bli frisk».

«Jeg likte ikke serien uansett - eller de dumme bowler-trøyene de tvang meg til å bruke. Nå er jeg fri» lød det i en kommentar fra Sheen til NBCs Jeff Rossen sent i går kveld.

Gjøglet på taket

Ikke lenge etter at oppsigelsen var kjent, utagerte Sheen foran pressen i forbindelse med et møte hos underholdningsgiganten Live Nation i Los Angeles. TV-kjendisen fleipet med reporterne på vei inn i bygget, og etterpå gikk han opp på taket og viftet med en machete.

- Endelig fri! ropte 45-åringen, som var ledsaget av flere andre, deriblant en av sine to nyinnflyttede elskerinner, nakenmodellen Natalie Kenly.

VGTV: Her vifter Sheen med machete

VGTV: - Lever som en konge med to elskerinner

Går rettens vei

Selv om Sheen i går kveld virket tilsynelatende likegyldig og eplekjekk over oppsigelsen, planlegger han å gå rettens vei mot TV-produsentene og -kanalen.

I en rekke tekstmeldinger til nyhetsbyrået AP i går skal en opprørt og rasende Sheen ha brukt skjellsord om serieskaperne og sjefene. På spørsmål om han planlegger søksmål mot Warner Bros og CBS, skal Sheen ha svart: «Et stort et».

Sheen, som allerede før oppsigelsen kom hadde planer om et milliardsøksmål fordi serien var midlertidig stanset, mener angivelig at oppsigelsen er et kontraktsbrudd.

Remikses på nett

Sheen figurerer i spalter og TV-kanaler verden over i kjølvannet av de siste månedens skandaleeskapader. På YouTube verserer en rekke «musikkvideoer», hvor entusiaster har remikset Sheens mange ferske uttalelser og satt musikk til dem. Her er et eksempel .

- De bør skamme seg

TV-stjernen uttalte til «Access Hollywood» i går at han kun fikk skriftlig melding fra TV-produsentene om at han ikke lenger har jobb.

- Jeg fikk en tekstmelding eller noe. De hadde ikke engang anstendighet nok til å ringe meg. Her putter jeg fem milliarder i deres simple jakkelommer, og så er dette respekten jeg får? Det er sørgelig, og de bør skamme seg! tordnet Sheen.

Warner Bros skal imidlertid ha begrunnet oppsigelsen i et 11 sider langt brev til Sheens advokat Marty Singer.

Les og se VGTV: Kristian Valen: - Hadde besøk av Sheen

Spår karriereopptur

Bransjeeksperter spekulerer nå på hvorvidt Sheen kan redde karrieren. En som tror at alle nedturene kan ende i opptur for TV-stjernen, er Paul Levinson, mediaprofessor ved Fordham University.

- Selv om man aldri kan vite sikkert når det gjelder berømmelse og kjendisstatus, kan Sheens store tilstedeværelse de siste ukene tyde på at han kan bli en enda større stjerne nå enn TV-showet noensinne kunne gjort ham til, sier professoren til AP .

LES OGSÅ: Derfor hylles Sheen som festgud

Sheen skal allerede ha fått andre jobbtilbud. Hva møtet hos Live Nation gikk ut på, er ikke kjent, men amerikanske medier mener det kan dreie seg om en rekke sceneshow, hvor skuespilleren får frie tøyler.

SKILT: Charlie Sheen og kona Brooke Mueller har to barn sammen. Han har i tillegg tre barn fra tidligere forhold. Foto: AFP

Sheen går angivelig også med planer om å lansere egne t-skjorter, hatter og andre produkter, som skal prydes med hans mest kjente sitater.

Startet med ekteskapsbråk

Sheen har i alle år hatt et rebellstempel. Det er ikke første gang han er i hardt vær. Men etter den voldsomme ekteskapskrangelen med sin daværende kone, Brooke Mueller, i julen 2009, har skandalene ballet på seg.

Skuespilleren har gjentatte ganger havnet i klammeri med loven i ruspåvirket tilstand, og han har gjort et stort nummer av at han boltrer seg med pornostjerner.

Nylig fikk Mueller innvilget besøksforbud, samtidig som politiet rykket ut og hentet parets to små sønner, som var på besøk hos Sheen.

LES OGSÅ: Så mye koster skilsmissen

Fembarnsfaren selv hevder at han er totalt misforstått, og at han til tross for tidligere rusavhengighet, nå er rusfri.

Les også: - Jeg er ikke gal

Artikkelen fortsetter under bildet.

POSERER MED ELSKERINNER: Charlie Sheen med sine Rachel Oberlin og Natalie Kenly, som har flyttet inn. Foto: Wenn


Egne videoer på nettet

Sheen har de siste dagene begynt å servere egne videoinnslag på Ustream.tv . «Sheens Corner», kaller han det. Det siste opptaket ble lagt ut i går kveld, og selv om Sheen hevder at han «har verdens beste plan», er det en tydelig redusert TV-stjerne seerne blir presentert for. Han sniffer sigar opp nesen og ser svært rastløs ut.

Uvisst rundt serien

I «Two and a Half Men», som vises på TV3, spiller Charlie den sjarmerende skjørtejegeren Charlie Harper. Serien gikk på lufta første gang i 2003, og de siste årene har Sheen etablert seg som verdens best betalte TV-skuespiller med et episodehonorar på omlag seks millioner kroner.

Hva som skjer nå med «Two and a Half Men», og om det er mulig å fortsette showet uten den ene hovedpersonen, er foreløpig uvisst. Warner Bros har uttalt at de vil ta en beslutning i nær fremtid.

POTENSIELL ARVTAGER: Rob Lowe (46). Foto: AFP

- Lowe kan overta

TMZ hevder at Rob Lowe (46) kan være en aktuell kandidat til å overta rollen til Charlie. Serieskaper Chuck Lorre skal ha spesielt stor tro på Lowe.

Nettstedet skriver også at Sheen fortsatt kan komme til å få lønn dersom serien spinner videre. Skuespillerveteranen skal angivelig ha en klausul i kontrakten om at han skal ha krav på penger selv om han forsvinner ut av serien. Unntaket skal være hvis TV-produsentene kan bevise at de har gyldig grunn til å heve avtalen.

FLERE NYHETER PÅ FACEBOOK

FÅ UNDERHOLDNINGSNYHETER PÅ RAMPELYS

I HARDT VÆR: Charlie Sheen har stilt opp i en rekke oppsiktsvekkende intervjuer den siste tiden. Foto: Wenn

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder