SPILLER LEGE: Martin Henderson fra New Zealand spiller Dr. Nathan Riggs i «Grey's Anatomy».

SPILLER LEGE: Martin Henderson fra New Zealand spiller Dr. Nathan Riggs i «Grey's Anatomy». Foto: Mario Anzuoni Reuters

Merediths nye mann på «Grey's»:
– Jeg ble sjokkert

OBS: Spoiler-advarsel: Røper hendelser i sesong 11 og 12

LONDON (VG) Skuespiller Martin Henderson har sex med
Meredith Grey i «Grey’s Anatomy». Det så han ikke komme.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Newzealandske Martin Henderson (41) har jobbet som skuespiller siden han var tenåring, men syntes likevel det var skummelt å komme på innspilling av «Grey’s Anatomy».

Fikk du med deg: Én av disse slutter i «Grey's Anatomy».

– Det var nervepirrende. Jeg hadde veldig blandede følelser, sier Henderson og forklarer:

– Som en skuespiller vil du selvsagt utforske kreativiteten din og realisere egne ambisjoner. Men underliggende det, mener jeg alle skuespiller egentlig vil ha et publikum. Mesteparten av tiden lager du en pilot som du håper blir en TV-serie, og blir det en TV-serie, håper du folk ser på. Du lager film du håper folk vil se, eller er med i skuespill du håper folk vil se. sier han og fortsetter:

– Så det er veldig unikt for en skuespiller å få en jobb som allerede har et enormt publikum. Det er en ære. Det er fantastisk, og samtidig er det ikke noe press, for serien er allerede etablert, og det er ikke noe som hviler på mine skuldre. Serien vil fortsette med eller uten meg.

Har du lest: Ellen Pompeo blir i «Grey's».

– Var supernervøs

«Grey’s Anatomy» har på det meste hatt nær 20 millioner seere i USA. Sesong 12 er i Norge sett av 352.000 i snitt, inkludert opptak, repiser og Sumo, opplyser TV 2. Det er den sesongen Henderson debuterte i, som legen Nathan Riggs som deler en sår fortid med Owen Hunt.

– På én måte var det… jeg vil ikke kalle det lett, for det var definitivt nervepirrende, men jeg måtte bare passe inn i seriens stil, som jeg kjente til. Men første dagen med innspilling var jeg supernervøs. Jeg kom dit og tenkte «Holy shit! Jeg er på «Grey’s Anatomy»! Denne serien er jo enorm!» Jeg så alle disse rollefigurene jeg kjente og hadde scener med dem. Jeg husker at da jeg fikk de blå operasjonsklærne, tenkte jeg «Wow, nå er jeg lege!», forteller en smilende skuespiller.

NY LEGE: Martin Henderson som Dr. Nathan Riggs i sesong 12 av «Grey's Anatomy» som går på TV 2 og Sumo. Sesong 13 kommer til høsten. Foto: ABC

«Castle» om motspiller-exit: – Hun vil bli savnet.

Sjokkert over Meredith-sex

Krangelen med Owen har dominert rollefigurens historie, men i nest siste episode endte han overraskende nok opp med å ha sex med Meredith Grey i en bil på parkeringsplassen utenfor sykehuset.

– Hvordan reagerte du da du leste manuset?

– Jeg ble sjokkert, faktisk. Jeg ble virkelig overrasket. Vi ser ikke manusene før vi har gjennomlesning, noe som mot slutten av sesongen kan være bare noen få dager før vi går i opptak. Så da vi satt der med alle og jeg leste setningene med Maggie, tenkte jeg «Å, jeg kommer til å ende opp med Maggie! Så kult! Det blir gøy». Men så kom den scenen med Meredith, og jeg ble dypt sjokkert!

Maggie Pierce er Meredith Greys halvsøster i serien, biologisk datter av Merediths mor og Richard Webber. Hun spilles av Kelly McCreary.

– Jeg ble helt paff. Og jeg syntes synd på Maggie! Jeg trodde vi skulle ha en greie, sier Martin og ler.

Mer om TV: Én av disse slutter i «Criminal Minds».

Han forteller at han ikke forventet å ende opp med Meredith, selv om serieskaper Shonda Rhimes hadde medgått at det var en mulighet.

UVENNER: Owen Hunt (spilt av Kevin McKidd, t.h.) og Nathan Riggs har en felles fortid som militærleger. Dessuten var Riggs sammen med Owens søster som ble drept. Det skaper splid på sykehuset i «Grey's Anatomy». Foto: ABC

– Jeg trodde fiendskapen mellom Nathan og Meredith ville dra ut litt. Og jeg spurte Shonda «Henter du meg inn for å bli Merediths nye kjæreste?», og hun sa «Det er mulig, men jeg vil ikke fornærme publikum ved å tvinge det fram. Om jeg tror det er det rette å gjøre, gjør jeg det». Så jeg visste virkelig ikke, og jeg trodde ikke det kom til å skje denne sesongen. Jeg trodde det ville bli neste sesong, om det i det hele tatt ville skje, sier Henderson.

«McDreamy»: Patrick Dempsey skilles etter 15 år.

– Sosialt eksperiment

Han har tidligere jobbet med Shonda Rhimes på legeserien «Off the Map», men mener rollen i «Grey’s» ikke ble skrevet spesifikt for ham. I hvert fall ikke i utgangspunktet.

– Etter at Patrick (Dempsey som Derek Sheperd, journ. anm.) ga seg forrige sesong, ville de ha inn en ny lege som muligens kunne bli en romantisk motpart for Meredith – eller ikke. Og jeg var tilgjengelig. Jeg spilte i en serie som ble kansellert noen uker før Shonda ringte meg. Så jeg tror hun var i gang med samtaler om potensielle kandidater, og jeg var én av dem, men ikke den eneste, understreker han.

Mer å lese: «Grey's»-skaper gikk ned 53 kilo.

De møttes og Henderson ble tilbudt rollen som ny lege. Men han fortalte henne at han syntes det var rart å si ja når han visste så lite om hvordan rollefiguren skulle være.

– Hun svarte «Vel, det kommer an på deg. Om du sier ja, så kommer vi til å skrive denne rollen til deg». Hun improviserer ganske mye. Hun liker å se dynamikken mellom skuespillerne før hun bestemmer seg for hva hun skal skrive.

TV-SØSTRE: Ellen Pompeo som Meredith Grey og Kelly McCreary som halvsøsteren Maggie Pierce. Foto: ABC

Henderson hevder Rhimes observerer skuespillerne i interaksjon før og etter hvert opptak – og hva slags kjemi de har på skjermen.

– Hun spionerer på oss der, det vet jeg. Hun er veldig listig. Triangelet med Maggie tror jeg kom fra at hun likte hva hun så mellom Kelly og meg på skjermen, det var ikke noe hun nødvendigvis planla. Jeg tror hun holder på å danne seg en mening om hvordan hun best skal skrive meg inn for å få mest verdi for publikum. Så for meg var det på en måte som å være med i et sosialt eksperiment. Jeg elsker det ikke, for jeg vet ikke hva som vil bli krevet av meg, men jeg antar det gjør det mer som det virkelige livet – for du vet ikke hva som kommer der heller, sier han og smiler bredt.

Får mat fra mamma

Aksenten når han møter pressen er nesten helt amerikansk. Etter nær 20 år i USA kan man bare skimte newzealanderen i Henderson.

Leste du: Sjokk-dødsfall i «Grey's Anatomy».

– Hvordan holder du deg «Kiwi»?

– Jeg drar hjem! Jeg tror alle newzealandere er så stolte av hvem de er at de ivaretar den identiteten. Det er en så dyptliggende del av deg selv. Så selv om jeg elsker USA, og nå har fått amerikansk statsborgerskap i tillegg, så føler jeg meg innerst inne bare ordentlig hjemme når jeg er i New Zealand, svarer 41-åringen og legger en smule motvillig til at moren fremdeles sender ham pakker med mat og godis hjemmefra.

GJENNOMBRUDD I USA: Rachel Keller (Naomi Watts) og Noah (Martin Henderson) med kassetten i den amerikanske versjonen av «The Ring». Foto: UIP

På spørsmål om han skal benytte seg av sin amerikanske stemmerett, blir Henderson engasjert:

– Å, ja! Det kommer ikke til å bli Trump!

– Hvorfor ikke?

– Hvor skal jeg begynne? Jeg synes han er full av dritt. Han sier «Jeg er ingen politiker, stem på meg» Men det er derfor jeg ikke vil stemme på ham, for han vet ikke hva han driver med. Jeg liker ikke holdningene hans, jeg liker ikke mangelen på detaljer i hans såkalte politikk. Når han blir bedt om å støtte dem med argumenter er det bare retorikk. Han sier de rette tingene, jeg synes han er utspekulert. Han er smart nok til å vite at han kan fortsette med den fasaden og folk kjøper det. Men det oppleves som teater for meg, sier skuespilleren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder