BLOGGER: Nina Ulstein langer ut mot ordfører Petter Lyshol (t.h.), som kritiserer faren hennes, «Farmen»-deltager og varaordfører Olav Harald Ulstein (t.v.). Foto:TV 2, privat og MATTIS SANDBLAD/VG,

Nina forsvarer pappa etter «Farmen»-drama

Nina Ulstein langer ut mot Sykkylven-ordfører Petter Lyshol etter at han kritiserte faren hennes - «Farmen»-kjendis Olav Harald Ulstein.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Eksterne lenker

FarmenBloggen Ninas2liv

Nina Ulstein (32), som er kjent for bloggen «Ninas2liv», hadde bestemt seg for at «Farmen» aldri skulle bli spaltestoff i bloggen hennes. Det har hun holdt fast ved helt til nå. I går rant det over.

Bloggeren har blitt så provosert over den retningen «Farmen»-debatten har tatt – etter at faren hennes har endt opp som en av de mest omstridte deltagerne i høstens sesong – at hun nå tar til motmæle.

Lei seg

«Jeg blir så lei meg når folk over det ganske land ikke skjønner at dette er et spill», skriver Nina Ulstein på bloggen om de siste dagers kontrovers rundt faren, Olav Harald Ulstein (51).

TV-AKTUELLE: Programleder Gaute Grøtta Grav og Olav Harald Ulstein. Foto:,TV 2

Faren hennes er nemlig ingen hvem som helst hjemme i Sykkylven. Han er varaordfører for Fremskrittspartiet. Den siste uken har Ulstein vært et hyppig tema i sosiale medier. En av dem som har reagert kraftig på Olav Harald Ulsteins bråkjekke oppførsel på TV, er Sykkylven-ordfører Petter Lyshol (Høyre).

– Ikke verdig

Lyshol har uttalt til VG at Ulsteins utskjelling av «Farmen»-motstander Finn Olav Odde i søndagens episode, var uverdig. Ulstein brukte ord som «ynkelig» og «motbydelig» om rivalen, og Lyshol presiserte at han tar avstand fra kollegaens oppførsel.

– Det er ikke fine tilbakemeldinger vi har fått, og det har vært hundrevis av dem, forklarte ordføreren til VG for to dager siden.

Ulsteins bloggedatter mener at ordføreren ikke har forstått poenget med «Farmen». Hun forklarer at det kokte fullstendig over da hun fikk se at ordføreren uttale at farens oppførsel kunne skade kommunens omdømme.

«Den eneste som ødelegger kommunens omdømme er ordføreren selv», tordner 32-åringen i blogginnlegget og forklarer at hun er «litt sint, skuffet og engasjert».

BLOGGER: Nina Ulstein. Foto:Privat,

– Ikke kjekt

Nina Ulstein mener farens deltagelse i «Farmen» ikke står i strid med hans verv som varaordfører, fordi de to tingene ikke har noe med hverandre å gjøre.

Bloggeren forklarer til VG at hun har tatt veldig innover seg all den negative omtalen av faren. I går toppet et seg fullstendig.

– Jeg ble så opprørt, og det var terapi å skrive det ned, sier Nina Ulstein, som normalt skriver om psykisk helse basert på egne erfaringer.

– Det er ikke kjekt å se faren sin bli hengt ut sånn som han har blitt, sier 32-åringen, som selv er vara i kommunestyret og tidligere har vært medlem i to perioder.

Hun kjenner godt ordfører Lyshol, men har ikke snakket med ham direkte etter søndagens «Farmen»-drama.

– Lyshol har ikke klart å skille spillet, som «Farmen» er, fra virkeligheten. Jeg føler at han her har gått med strømmen. Han burde i stedet uttalt at det som skjer på TV, er et spill, mener Ulstein-datteren.

– Litt voldsom

– Har du noen som helst forståelse for reaksjonene som har blitt rettet mot faren din?

– Jeg har prøvd å sette meg inn i den andre synsvinkelen, og jeg kan skjønne at pappa kan oppfattes som litt voldsom. Han har jo disse ordtagerne sine. Men for meg er det naturlig. Jeg er vant med å se ham i politikken. Ut fra det jeg har skjønt, så har TV 2 gitt ham en av årets «bad guy»-roller – i likhet med Frank (søndagens hjemsendte Frank Tore Aniksdal (44), journ.anm.). Jeg likte ikke Frank i starten, men så innså jeg etter hvert at han ikke var så verst likevel. Finn er også ålreit, mener Nina Ulstein om farens arge TV-konkurrent.

Bloggeren synes faren gjør en god figur på skjermen.

– Fram til søndagen har han vist et bra vesen hele veien og vært kjempeflink. Jeg har vært veldig stolt, og det er jeg fortsatt. Pappa er ærlig og sier det han mener. Han er godt likt i bygda, hevder datteren.

Hun er mor til tre gutter, men kun eldstemann på 12 år får se enkelte episoder med bestefar i aksjon på «Farmen».

– Han har ikke reagert på noe eller sagt noe, men jeg prøver å forklare at ting ofte blir fremstilt på TV på en annen måte enn de i virkeligheten er. Og ikke minst at det hele er et spill.

Ordføreren: - Jeg har vært redelig

Ordfører Lyshol presiserer overfor VG at han står ved sine uttalelser.

– Jeg føler ikke at jeg har misforstått noe. Når jeg sier at jeg ikke kan god for det han har gjort, så holder jeg fast ved det. Jeg har jo en oversikt over reaksjonene som har kommet inn. Der ser jeg at jeg med rette har uttalt at dette kan ha konsekvenser for kommunens omdømme. Dette er ingen ønskesituasjon for en kommune, sier Lyshol.

Ordføreren forklarer at han har fått mye støtte etter at han sto fram og tok standpunkt.

– Så er vi selvsagt lei oss for at varaordfører-vervet har blitt en del av Olav Haralds identitet på TV og blitt trukket inn i dette skuespillet. Mange tror til og med at vi har sendt ham på dette.

– Hva tenker du om datterens utspill?

– Jeg vil ikke kommentere det ytterligere, men bare si at jeg har vært redelig og sagt at dette skal vi ta avstand fra.

Mistet kontrollen

Olav Harald Ulstein har vært i utlandet de siste dagene, men kom hjem til Norge i natt. Han har ikke besvart VGs henvendelser, men uttalte på telefon tidligere i uken at han ikke har hatt mulighet til å sette seg inn i de reaksjonene som er kommet. Han forklarte at han vil ta kontakt med ordføreren og kommunen for å diskutere saken etter hjemkomst.

– Det er et spill som foregår på «Farmen». Et spill som blir iscenesatt for å provosere folk. Men jeg mistet kontrollen i søndagens episode, og jeg må stå for det som blir vist, uttalte «Farmen»-kjendisen til VG.

Ordføreren venter

Ulstein har så langt ikke tatt kontakt med ordføreren.

– Jeg har merket meg at han har uttalt at han vil ta kontakt, så jeg venter i spenning. Han kommer nok til å gjøre det, sier Lyshol til VG.

«Farmen» satte sesongrekord med nesten 900.000 seere i snitt søndag. Over én million skuelystne fikk med seg tvekampen, hvor Aniksdal tapte.

POPULÆRE OG OMSTRIDT: Bak fra venstre: Sol Maja Otterstad, Frank Tore Anniksdal, Ørjan Hult, Finn Olav Odde, Alina Vassnes, Olav Harald Ulstein, Malin Vassnes og programleder Gaute Grøtta Grav. Midten fra venstre: Daniel Godø, Bjørn Egil Mogenstad, Magnus Melkeraaen, Charlotte Thøgersen og Hilde Ostad. Foran fra venstre: Magnhild Vik og Stine Sørum. Foto:Rolf-Ørjan Høgset,TV 2

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder