MENTORENE: Sondre Lerche (f.v.) har vært med i begge sesonger, Espen Lind (limt inn) blir med videre fra sesong to, og Hanne Sørvaag og Yosef Wolde-Mariam vender tilbake fra sesong én, når TV 2 lager sesong tre av «The Voice». Foto:,TV 2

Ny runde «The Voice» - med kjente mentorfjes

Når TV 2 lager en tredje sesong «The Voice», plukker de mentorer fra de to tidligere sesongene. Hanne Sørvaag (34) og Yosef Wolde-Mariam (36) vender tilbake, mens Sondre Lerche (32) og Espen Lind (43) er med videre.

  • Ingvill Dybfest Dahl

Artikkelen er over fem år gammel

Første sesong av «The Voice» ble sendt våren 2012. Mens Sørvaag, Wolde-Mariam, Lerche og Magne Furuholmen var mentorer da, var det Tommy Tee, Lene Nystrøm, Lind og Lerche som tok jobben høstsesongen 2013.

Nå er en kombinasjon av disse satt sammen i mentorpanelet for den kommende sesongen som er planlagt sendt 2015.

Floraen av musikkonkurranseprogrammer har vokst til de siste årene. Foruten «Idol» og kommende «Idol Jr» på TV 2, har NRK disket opp med «Stjernekamp» og «The Hit». Men den skjerpede konkurransen bekymrer ikke comeback-coach Hanne Sørvaag.

– Nei, for det er en så annerledes måte vi finner talentene på. Det er ikke bare å åpne slusene, vi har med sangere som er på et visst nivå når de starter, sier hun.

«Blind-audition»

I «The Voice» får de fire mentorene høre, men ikke se, musikalske talenter som på forhånd er plukket ut, fremføre en låt. Først om de melder sin interesse gjennom å trykke på en knapp, får mentorene se artisten.

Sørvaag ble faktisk først kontaktet av «The Voice» med spørsmål om hun hadde noen tips om etablerte talenter som kunne passe i formatet. Men som dommer er hun ikke involvert i utsilingsprosessen.

– Nå er det andre som tar seg av det. Noen melder seg på selv også, men de også må gjennom en utsilingsfase, forteller hun.

JUBEL: Så glad ble mentor Lene Nystrøm da Knut Marius Djupvik vant andre sesong høsten 2013. Til høyre programleder Øyvind Mund, som også vender tilbake i tredje sesong. Foto:Trond Solberg,VG

– Er det flere uoppdagede, etablerte talenter igjen i Norge?

– Ja, for det har med timing å gjøre. For noen vil det være riktig akkurat i år, og så har det kommet noen nye til. Mange av de flinke er travle, men kanskje har de en luke nå. En del overtaling må til noen ganger, men «The Voice» betyr at etablerte talenter kan få et større vindu og har muligheten til å nå et større publikum, sier Sørvaag.

Om flere mentorer velger samme artist, må de forsøke å overtale artisten til å velge dem. Deretter konkurrerer de innad i og mellom lagene før én artist står igjen. I 2012 vant Magne Furuholmens «oppdagelse» Martin Halla, og i 2013 vant Knut Marius Djupvik, som Lene Nystrøm var mentor for.

Sørvaag sier hun har satt av tid for å kunne følge opp sine protesjeer.

– Vi lover veldig mye for å få artistene på vårt lag. Det er knalltøft å skulle velge i neste omgang. Da må du ha tunga rett i munnen og love ting du klarer holde etterpå. Så jeg har lagt planer for konkrete prosjekter jeg eventuelt kan hanke dem inn til fremover, så jeg kan holde det jeg lover.

– Vil variere

Mens første sesong samlet 675.000 seere i snitt og hadde en markedsandel på 39 prosent, fikk sesong to 570.000 seere og en andel på 35 prosent.

På spørsmål om hvorfor de velger å kjøre nok en sesong med «The Voice», svarer TV 2:

– Fredagskveld på TV 2 har vært ensbetydende med talentshow i over ti år, og det er en type programmer seerne liker når det endelige er helg. Det er show, det er imponerende talenter, og man får muligheten til å engasjere seg direkte i det som skjer. Vi tror det er sunt å variere talentprogrammene, og «The Voice» har vært suksess i to runder. Vi tror det kommer til å gi seerne mye imponerende moro til våren, sier Katrine Wergeland, presseansvarlig for «The Voice» i TV 2.

– Hva tenker dere om den skjerpede konkurransen?

– Konkurransen med lignende musikkonkurranse konsepter gjør at vi må hele tiden jobbe hardt for å gi noen uforglemmelige øyeblikk, sier Wergeland.

Les også

Mer om

  1. Reality-TV
  2. TV 2

Flere artikler

  1. Lene Marlin til «The Voice»

  2. Nyforlovet «The Voice»-vinner får barndomsdrømmen oppfylt

  3. «The Voice»-Yvonne prioriterer bort russetiden

  4. Yvonne vant «The Voice» 2015

  5. «The Voice»-Thomas ville slutte med musikk

  6. Her er deltagerne i «Stjernekamp» 2019

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder