SAMMEN OM TV-SERIE: John Stamos skal spille hovedrollen i TV-serien «I Am Victor», basert på en idé av Jo Nesbø. Foto: AP/VG

Hollywood-stjerne klar for planlagt Nesbø-serie

John Stamos skal fronte «I Am Victor», en pilotepisode som skal spilles inn for NBC, basert på en idé av Jo Nesbø.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Nesbø er et stadig hetere navn i USA og Hollywood etter at filmversjonen av «Hodejegerne» gjorde det så bra, og ble nominert til BAFTA.

VG skrev i fjor høst om TV-serien «I Am Victor», som er «House»-skaperen Katie Jacobs nye satsing.

Nesbø understreket den gang at han ikke skal skrive manus, men at han har skrevet et synopsis som andre skal jobbe med. Nesbø var også tidlig ute med å påpeke at det er langt fra planleggingsstadiet til ferdig TV-serie.

Nå skal ihvertfall en såkalt pilotepisode produseres, og manuset skal Mark Goffman skrive. Ifølge krimnettsiden deadgoodbooks.co.uk basert på en ikke-utgitt Nesbø-roman.

Hovedrollen er ifølge nettsiden allerede besatt. John Stamos, kjent fra TV-seriene «Glee» og «ER» skal spille skilsmisseadvokaten Victor Port, en kar med et helt spesielt syn på kjærlighetsforhold.

Jo Nesbø selv er fortsatt forsiktig i forhold til om prosjektet blir en realitet.

- Det er noe sånt som én av seks eller én av ti piloter som plukkes opp. Det vil si at sjansen er et sted mellom 10 og 17 prosent for at «I Am Victor» i det hele tatt blir vist på en TV-skjerm, sier Nesbø til VG.

Nesbø-romamen «Snømannen» skal også bli Hollywood-film. Den skal etter planen regisseres av Martin Scorsese, og er foreløpig i forproduksjon. Manuset til denne skal skrives av Matthew Michael Carnahan, som skrev manus til thrilleren «State of Play».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder