BRUDD: Skuespillerparet Torgeir Reiten og Line Verndal kom sammen til Gullruten i fjor, der Line var nominert for rollen i «Himmelblå». Foto: SCANPIX

Brudd for Himmelblå-Line før sesongpremieren

«Himmelblå»-aktuelle Line Verndal (37) står daglig på scenen som drømmekvinnen Embla. Privat har hun brutt med samboeren.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Over en million nordmenn har fulgt Line Verndal gjennom to sesonger med «Himmelblå». Der spiller hun alenemoren Marit, som ikke har hell med menn.

Privat har Verndal vært sammen med skuespiller Torgeir Reiten (32) siden sommeren 2005 og sammen har de datteren Helle (snart 4).

Les også:Himmelblå-skuespiller funnet død

Paret hadde i flere år et avstandsforhold på grunn av jobboppdrag på forskjellige kanter av landet, men har vært samboere både i Trondheim i Oslo. Nå står Reiten oppført med sivilstatus «singel» på nettsamfunnet Facebook.

- Jeg kan bekrefte at det stemmer. Det har vært en lang prosess og vi er fortsatt venner, men jeg har ikke lyst til å si noe mer ut over det, sier Verndal til VG.

- Hva synes du om at et slikt rykte sprer seg fra Facebook?

- Jeg er personlig ikke så glad i det, sier skuespilleren.

Siste sesong

Søndag sees hun på skjermen igjen, når tredje og siste sesong av suksesserien «Himmelblå» har premiere på NRK. Da NRK spilte inn de to første sesongene hadde Line med seg datteren. Denne runden var Helle igjen i Oslo sammen med Reiten. Han flyttet til Oslo i begynnelsen av 2009.

Les også:Himmelblå tilbake på TV - etter ett år

- Da han kom til Oslo, reiste jeg hit. Og etter «Himmelblå» skal jeg på turné med Riksteatret. Vi blir i hvert fall ikke lei av hverandre, sa hun til VG under innspillingen i mai i fjor.

Verndal har tidligere sagt til VG at hun aldri har drømt om å gifte seg, og skulle ønske at norsk drama hadde mindre fokus på at kvinner må reddes av en ridder på hvit hest for å være lykkelige.

- Sommer-forelskelse

Line flyttet inn hos Torgeir i Trondheim, hvor han jobbet ved Trøndelag Teater, da hun hadde mammapermisjon. Hun forteller i et intervju med bladet Mamma i oktober 2008 at hun ble gravid med datteren før hun og kjæresten hadde et definert forhold seg imellom.

- Det var en sommerforelskelse som førte til noe mer, kan man si. Men man vet jo hva det blir barn av. Vi er ikke dumme.

Les også:Himmelblå-Line klar for teatret

- Vi tok en sjanse. Da jeg fant ut at jeg var gravid, tenkte jeg: «Ok, jeg er 34 år. Jeg vil ha barn. Enten er han med, eller så gjør jeg det alene.» Men det fantes ikke svev av tvil hos Torgeir. Han ble bare ekstremt glad, sier hun i bladet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder