UT I KVELD: Eirin Hagstrøm (18) tok til tårene da hun ble sendt hjem fra «Top Model». Bildet til høyre er fra en tidligere episode, hvor Eirin fikk høre at hun så «FHM-chubby» ut. Foto: TV3
UT I KVELD: Eirin Hagstrøm (18) tok til tårene da hun ble sendt hjem fra «Top Model». Bildet til høyre er fra en tidligere episode, hvor Eirin fikk høre at hun så «FHM-chubby» ut. Foto: TV3

«Top Model»-Eirin gråtende ut av konkurransen

...men vasser i tilbud etter TV-deltakelsen

TV

(VG Nett) Eirin Hagstrøm (18) brukte lang tid på å komme over nederlaget ved å bli stemt ut av TV3s modelljakt.

Publisert: Oppdatert: 15.03.11 11:26

Hun er den som har fått aller mest fokus på seg i inneværende sesong av «Top Model» på TV3. Men i kveld var altså TV-eventyret over for 18 år gamle Eirin fra Grålum utenfor Sarpsborg. Eirin klarte ikke å overbevise under catwalk-testen, og dermed fikk hun det glatte lag av coach Storm Pedersen (31).

- Jeg var aller mest irritert på meg selv, forteller Eirin til VG Nett.

Hun forklarer at hun lot manglende selvtillit og redsel for ikke å prestere få overtaket da det gjaldt.

- Jeg var så engstelig for ikke å få det til, for jeg hadde så veldig, veldig lyst. Selvtilliten min var ikke bra, men det burde jeg klart å legge bak meg. Selv om mange av de andre deltagerne gikk bedre enn meg på catwalken, synes jeg likevel ikke at jeg var den dårligste. Derfor tok det meg veldig lang tid å komme over at Storm sendte meg ut på akkurat den måten. Jeg sov ikke om natten, og var fryktelig irritert, innrømmer Eirin.

Styrer unna slankepress

Eirin har helt fra første episode i TV3-serien måttet tåle fokus på kroppsfasongen og vekten. Det vakte oppsikt da jurymedlem Christer Falck (40) stemplet henne som «lubben». Hun fikk også tidlig i serien stempelet «plus size»

Les også: Eirin: - Jeg fikk angst

Les også: Fikk pes for pupper og lår

Storm om vektkrangelen: - Trist

Eirin har innrømmet at kommentarene har gått innpå henne. Hun har også latt tårene renne foran TV-seerne. Men hun står på sitt og nekter å gi etter for slankepress.

- Jeg kunne sikkert gått ned 10-15 kilo, men hvorfor skal jeg gjøre det? Det finnes jo ikke pent, sier Eirin og legger til at hun har druknet i støtteerklæringer fra kjente og ukjente etter alt vektfokuset.

Mange modelloppdrag

- Andre mennesker synes det er fint at jeg står for det jeg står for. Fortsatt strømmer det på med mail fra folk som vil uttrykke det. Antall modelloppdrag har også økt betraktelig. Nå tjener jeg faktisk gode penger som modell. Det morsomme er at jeg går masse visninger. Så jeg har lært meg catwalk-gange, forsikrer 18-åringen leende.

Vurderer ny runde

Til tross for mange tøffe tak i «Top Model», angrer ikke Eirin på at hun meldte seg på. Faktisk har hun lyst til å melde seg på igjen.

- Jeg har så lyst til å vise dem at jeg kan! Denne gangen ville jeg gått inn med mye større selvtillit. Så er det lov å melde seg på enda en gang, så vil jeg absolutt vurdere det, sier Eirin og legger til:

- Mitt råd til andre jenter er for øvrig at de skal tro på seg selv. Man kan være vakker selv om man ikke er radmager, sier Eirin, som håper det blir satt et større fokus på sunne kroppsholdninger i modellbransjen.

- Ikke forbudt

Line Vee Hanum, informasjonskonsulent i TV3, opplyser til VG Nett at det ikke er forbudt å søke seg til «Top Model» to ganger.

- De blir vurdert etter hvordan de presterer. Jeg kan ikke avfeie at tidligere deltagere kan være aktuelle for nye runder, selv om vi ikke har opplevd det til nå, sier Hanum.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Røk også ut

Et annet modellhåp som også gjerne skulle fått en ny sjanse i «Top Model», er Thea Sofie Rabbum Karlsen (17) fra Oslo. Hun røk også tårevåt ut av kveldens episode.

- Det var helt utrolig kjipt. Jeg var ekstremt forkjølet og stivnet helt. Selv om jeg skjønner at det var jeg som måtte ryke, så var det ergerlig. Jeg hadde ikke fått vist hvem jeg var, sier Thea til VG Nett.

Hun priser seg lykkelig for alle opplevelsene hun fikk så lenge det varte. Særlig alle reisene har festet seg i minnet.

- Det var helt sykt spennende. Jeg skulle virkelig gjerne gjort det igjen - denne gangen ville jeg visst hva jeg gikk til, sier 17-åringen, som vil fortsette å jakte på modelldrømmen.

- Akkurat nå prioriterer jeg videregående skole, så det blir ikke så mye tid til modelloppdrag. Men jeg har planer om å dra til Milano senere for å se om jeg kan hevde meg der, forteller Thea.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ UNDERHOLDNINGSNYHETER PÅ FACEBOOK

Her kan du lese mer om