HOS SKAVLAN: Robert Stoltenberg (46) - her i et lystig innslag fra kveldens «Skavlan», hvor han innvier norske og svenske TV-seere i karakterene fra sin kommende komiserie. Foto: NRK
HOS SKAVLAN: Robert Stoltenberg (46) - her i et lystig innslag fra kveldens «Skavlan», hvor han innvier norske og svenske TV-seere i karakterene fra sin kommende komiserie. Foto: NRK

Robert Stoltenberg står frem som homofil hos Skavlan

Ble personlig i samtale om sin serie «Småbyliv»

TV

(VG Nett) Robert Stoltenberg (46) betror i gjestestolen i kveldens «Skavlan» at han skrinla planene om å bli predikant da han innså at han var homofil.

Publisert: Oppdatert: 21.10.11 16:10

Den folkekjære komikeren og TV-kjendisen har i alle år skjermet privatlivet sitt. Men når 46-åringen snakker om sin kommende NRK-serie «Småbyliv» på NRK i kveld tar samtalen en svært personlig vending.

Stoltenberg røper ifølge NRK.no i samtale om seriens karakterer, at han i ungdommen drømte om å bli predikant, fordi han på den tiden «ble litt kristen».

På spørsmål fra Skavlan om hvorfor han la predikantplanene på hylla, svarer Stoltenberg:

- Det var vel artigere å gå på diskotek enn bønnemøte. Etter hvert skjønte jeg også at jeg var homofil, og fant ut at jeg aldri ville nå toppen i predikant-hierarkiet med det utgangspunktet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VG Nett har så langt ikke lykkes i å komme i kontakt med Stoltenberg, også via hans representanter i NRK.

De andre gjestene hos Skavlan fikk også se Stoltenberg på sitt mest elleville under gårsdagens opptak i Stockholm. Han demonstrerte flere av karikaturene som TV-seerne får stifte bekjentskap med 29. oktober på NRK.

Stoltenberg spiller tradisjonen tro alle hovedrollene selv i den nye humorserien. Han har også med en homofil rolleskikkelse, i likhet med hva han hadde i «Borettslaget» med skikkelsen «Yngve Freiholt».

Er nervøs

Da VG Nett intervjuet Stoltenberg tidligere i sommer , innrømmet 46-åringen at han følte forventningspress foran «Småbyliv» etter de tidligere seermagnetene «Borettslaget» og «Hundehjørnet».

- Jeg vet at fallhøyden er stor. Selvfølgelig. Og jeg er forberedt på det verste. Men jeg prøver ikke å tenke så mye på det. Jeg er ydmyk i forhold til de gode seertallene jeg har hatt tidligere, forklarte Stoltenberg.

«Småbyliv» handlar om dagliglivet i den fiktive småbyen Elvesund.

LES OGSÅ: - Forberedt på det verste

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ RAMPELYS-NYHETER PÅ FACEBOOK

Her kan du lese mer om