TRE IGJEN: F.v.: Ola Reistad fra Gausdal, Norah Benatia fra Oslo/Montpellier og Marius Samuelsen fra Stavanger. Foto: THOMAS REISÆTER TV 2

Norah Benatia: – Var utrolig nervøs

Si din mening: Hvem bør vinne?

Presset på «Idol»-finalist Norah Benatia (19) har økt sterkt etter at hun fredag havnet i «usikker-sonen» for aller første gang.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Norah er kanskje den av årets «Idol»-finalister som ser ut til å slite minst med nerver på direktesendingene. men skinnet kan bedra, forklarer hun.

– I går var jeg utrolig nervøs, men av en eller annen grunn klarer jeg aldri å formidle det til TV-seerne. Jeg aner ikke hvorfor det ikke vises. Folk tror vel at jeg er selvsikker, men i går kjente jeg på ekstra nerver, både fordi jeg var først og siste ute på scenen, og fordi jeg gikk så høyt opp i den ene låten. Jeg har nok aldri utfordret meg selv så mye, sier Norah til VG.

Favoritt

Fransk-norske Norah har vært blant de store favorittene helt siden hun fremførte «Toxic» på den aller første auditionen. I går havnet hun imidlertid for første gang blant dem med færrest stemmer – sammen med skiensjenta Victoria Karlskås Andersen (16), som var den som måtte reise hjem.

Kåring: I avstemningsboksen til venstre i artikkelen (eller i bunnen, hvis du er på mobil) kan du si hvem av de tre finalistene du mener bør vinne konkurransen.

GIR ALT: Norah får ros fra dommerne hver fredag for å gi alt på scenen. Foto: THOMAS REISÆTER TV 2

Victoria til VG: – Blir skikkelig redd

Norah var forberedt på at hun kunne ryke. Til tross for favorittstempelet, tar ikke 19-åringen seieren på forskudd. Derimot er hun glad og fornøyd over å ha kommet så langt som hun har gjort.

– Hadde jeg røket ut i topp fire, så hadde det vært helt greit. Det ville jeg akseptert. Jeg har kommet lenger enn jeg opprinnelig hadde drømt om, og kanskje derfor så jeg rolig ut. Jeg var på en måte forberedt på at det kunne være min tur.

Fått med deg denne? Hun måtte trekke seg

At Ola Reistad (17) og Marius Samuelsen (18) var dem som sikret seg flest stemmer fra TV-seerne denne gangen, viser at også de to gutta har seilt opp som storfavoritter. Dette gjør spenningen ekstra stor før neste ildprøve. Men selv om de er rivaler, er de også gode venner, forsikrer Norah.

– Vi er jo sammen hele tiden, så det hender vi småkrangler litt. Men det går over på tre sekunder. Vi hr kjempegod kontakt, sier Norah.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Alle de tre gjenværende finalistene tar i dag turen til Grimstad for å opptre under TV 2 sender direkte fra åpningen av verdens første mestringssenter for voldsutsatte barn og unge – Stine Sofie Senteret.

Det er første gang «Idol»-finalistene opptrer under et annet show etter at TV-konkurransen startet.

– Det blir spennende. Men jeg vet ikke om jeg kan røpe hva vi skal synge, så det får jeg la være å si noe om, sier Norah.

TRØSTET: Dommer Gunnar Greve og Viktoria Karlskås Andersen etter fredagens sending. Foto: THOMAS REISÆTER TV 2

Det er heller ikke kjent hvilke låter «Idol»- deltagerne skal synge neste fredag, men det som er sikkert, er at dommerne får et ord med i laget når det gjelder sangvalg.

– Selvsagt blir det en ekstra utfordring å få låter som andre har valgt. Jeg for min del, har fått en sang som krever mye av meg. Noen taktikk har jeg ikke, men jeg skal prøve holde meg til min egen greie og være meg selv om låten er som den er. Alt er opp til publikum fremover, sier pophåpet.

«Idol»-dommer: Skilles fra kona

Vil klippe håret

Norah har skiftet til blått hår etter den første auditionen, men nå er fargen i ferd med å blekne.

– Håret blir mer og mer utvasket for hver gang. Jeg er glad i mørkeblått, men ikke lyseblått. Etter «Idol» tenker jeg å klippe håret kort. Som en gutt. Jeg har gjort så mye med det lenge at det begynner å falle av, sprudler sangeren over telefon fra Sørlandet.

Bildespesial: Husker du alle de 40 semifinalistene?

Neste fredag må altså én av de tre forlate konkurransen før kun to står igjen i den store finalen fredag 3. juni.

NB: Blant de andre som deltar på kveldens direktesending fra Grimstad, er komiker Rune Andersen (53), som snakker ut om sin barndom med voldelig far.

Lest denne? Dette visste du ikke om «Idol»-finalistene

Reality-TV: Flere nyheter her

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder