VIL LÆRE AV KRITIKKEN: Cecilie Mosli har fått med seg både de postive og de negative tilbakemeldingene på «Mammon». Kritikken hun er enig i vil hun ta til etterretning. Foto: Scanpix

«Mammon»-regissør:- Siste episode er ikke for småunger

I kveld sendes siste episode av «Mammon». Cecilie Mosli (41), regissøren av NRK-satsningen, beskriver episoden som intens.

Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Vi har en hovedperson som er brakt til kokepunktet av hva en person kan makte. Når han ikke makter mer, må han likevel ta seg sammen og holde ut til det siste. Den siste episoden er intens - den er ikke for småunger, sier Mosli.

Regissøren vil på ingen måte ødelegge for TV-seerne, men hun letter litt på sløret.

- Et tre med greiner er ett gjennomgående tema. En observant seer vil kanskje kunne sette dette i en større sammenheng og ane strukturen i kriminaliteten. Roten til alt det onde vil ikke bli avslørt før episoden er helt slutt, sier hun.

Følg VG Direkte fra klokken 21.30. Fra 21.00 kan du sende inn spørsmål til skuespillerne

Da første episode av «Mammon» ble sendt i begynnelsen av januar, var det hele 997.000 som fikk med seg episoden. Mosli har fulgt med selv, og er overrasket over hvor mye oppmerksomhet serien har fått i sosiale medier. Samtidig som TV-kritikere trillet femmerne for NRKs nye storsatsning «Mammon», fikk serien kritikk på Twitter.

- Det har vært intenst å følge med, for det har vært mye oppmerksomhet. Aller mest positivt, men også negativt. Jeg er jo skuespiller, og som skuespillere flest, har jeg en tendens til å ta meg nær av negativ omtale - det har jeg gjort. Men alt i alt - det har vært en fantastisk reise, sier Mosli.

LES OGSÅ: «Mammon»-Anna: - Faller meg lett å være arrogant

Hun forteller at hun har forsøkt å sortere kritikken og sette den i perspektiv.

- Jeg har tenkt: «Hva er konstruktivt og hva jeg kan bruke til noe?» Jeg har også prøvd ikke å ikke la den lille prosenten med negativ kritikk ta overhånd og overskygge det positive. Når det er sagt - alle har rett til å ha egne meninger om serien. Det gjelder også meg, sier Mosli, og legger til at hun er glad serien fikk gode skussmål fra starten av.

- Det er sterkt å se at hele Norge er så interessert. Publikumsresponsen har vært helt fantastisk!

- Hva har overrasket deg mest av den negative kritikken?

- Jeg er mest overrasket over journalistene som har slengt private ytringer i sosiale medier. Vi har fulgt med både på Twitter og Facebook hele veien, så det folk skriver kommer jo rett til meg.

- Har du tatt lærdom av kritikken?

- Jeg har lært sykt mye! Jeg var jo rimelig fersk som regissør, så jeg tror jeg har lært noe av den kritikken jeg kan si meg enig i. Hva jeg konkret skal forbedre vil jeg holde internt i redaksjonen, men jeg skal fortsette å jobbe godt med skuespillerne og alle skal bli bedre på alt. Vi skal ha et godt gammeldags gruppearbeid når vi starter opp igjen!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder