«Twin Peaks»-oppfølgeren utsettes

Egentlig skulle den nye sesongen av kultserien «Twin Peaks» ha premiere til neste år i forbindelse med 25-årsjubileet, men nå må fansen vente enda ett år.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I fjor kom nyheten som «Twin Peaks»-fans har ventet på siden 1991 - det kommer en ny sesong.

Og det 25 år etter at tenåringsjenta Laura Palmer forsvant. Nå viser det seg at de ikke rekker å lage ferdig sesongen før ut i 2017.

– Mange har sett tilbake på «Twin Peaks» og sagt at det var starten på god TV-drama, men vi gjorde det i en tid hvor det var svært få fjernsynsnettverk.

TILBAKE: Skuespilleren Sheryl Lee spilte Laura Palmer, ungjenta som ble drept. Men hun portretterte også Lauras mørkhårede kusine, Maddie Ferguson, i serien. Fansen diskuterer nå hvilken rolle hun kommer tilbake i, men på IMDB står hun oppført som «Laura Palmer». Foto:,

– Nå er utfordringen for oss å gi dere noe bedre enn vi sendte sist runde. Vi returnerer med en tredje sesong av «Twin Peaks» - etter en 25 år lang pause. Vi har skrevet ferdig manuset, innspilling starter i september og showet vil bli sendt på Showtime en eller annen gang i 2017, fortalte en av serieskapere, Mark Frost, under et besøk på Baseball Hall of Fame and Museum, melder Variety.

Lynch tilbake

I tillegg til Frost skal også David Lynch sitte i registolen. Det ble en real nedtur for fansen da Lynch i april annonserte at han ikke lenger var en del av prosjektet, men måneden etter var han tilbake.

I mellomtiden hadde flere av den opprinnelige «Twin Peaks»-staben gjort sitt for å få regissøren tilbake på laget igjen.

Handlingen i den opprinnelige utgaven er lagt til småbyen Twin Peaks, dit FBI-agenten Dale Cooper, spilt av Kyle MacLachlan, kommer for å oppklare drapet på tenåringen Laura Palmer.

Inntar rollene igjen

Fra før er det kjent at MacLachlan ville vende tilbake til sin evige rolle som Dale Cooper. I januar kom nyheten om at Sheryl Lee, som spilte Laura Palmer, er med i «Twin Peaks»-oppfølgeren.

Ifølge IMDB skal også Dana Ashbrook (Bobby Briggs), Sherilyn Fenn (Audrey Horne) og Catherine E. Coulson (The Log Lady) være med i oppfølgeren.

Filmnettstedet melder også at den nye sesongen er på 18 episoder.

VG besøkte innspillingsstedene til den originale «Twin Peaks» utenfor Seattle i 2008. Les saken og se alle bildene her!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder