Silje & Sigurd - kjempesuksess

TV

Reiseprogrammet «Silje & Sigurd» er mest sett på TVNorge - uke etter uke. Nå har kanalen gitt Silje Stang og Sigurd Sollien grønt lys for flere reisemål.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:19

- De to er absolutt med i våre høstplaner. Vi håper at de kan lage reiseprogrammer til både høst- og vårsesongen. Jeg kan love at «Silje & Sigurd» fortsetter, sier informasjonsdirektør Jens-Petter Gjelseth i TVNorge, vel vitende om at kanalen nok må grave litt dypere i lommeboken for å fortsette reisevirksomheten.

- Lønnen blir vi helt sikkert enige om, sier Gjelseth - og fortsetter:

- Reisemålene står i kø. I utgangspunktet kan Silje og Sigurd holde på med reiseprogrammet i årevis.

I dag er det imidlertid bare Sigurd Sollien som har avtale med TVNorge. Silje Stang er ansatt i TV 2. Men programsjef Nils Ketil Andresen i TV 2 har ingen planer om å tvinge henne til et kanalskifte.

- Vi er snille sånn. Saken er at Silje har igjen 1,5 år av kontrakten med oss. Ønsker hun å lage flere reiseprogrammer for TVNorge, må hun gjerne gjøre det. I det hele tatt er det opp til henne, Silje kan lage de programmene hun vil, sier Andresen.

På Svalbard

Silje Stang skrev kontrakt med TV 2 den gang TV 2 også styrte programmene på TVNorge. I dag har kanalen en egen programavdeling, men formelt er Silje Stang altså ikke en del av denne. En snill programsjef i TV 2 lar imidlertid suksessen fortsette hos lillebror TVNorge.

Silje Stang og Sigurd Sollien er for tiden på Svalbard hvor de gjør opptak til denne sesongens siste program.

- Selvsagt har vi lyst til å fortsette serien. Personlig kunne jeg godt tenke meg å besøke flere land i Asia, Kambodsja og Laos for eksempel. I nær fremtid skal vi sette oss ned og se på nye steder og reisemål, sier Sigurd Sollien.

- Vi prøver å velge steder og land som ikke «alle» har vært i. Og når «Gutta på tur» har besøkt Iran, kunne vi kanskje prøvd Irak? undrer den populære programlederen.

- Glad og overrasket

Hittil har han og Silje besøkt Jamaica, Berlin, Jordan, Malta og Sicilia, St. Petersburg, Costa Rica, Spania, Marokko og USA (New York og Sørstatene).

- Hvert nye sted gjør meg glad og overrasket. Men skal jeg nevne noe spesielt, må det bli Costa Rica. Et fantastisk land. Dit skal jeg om igjen, sier Sigurd Sollien.

Mens Silje Stang kunne se tilbake på solide seertall fra «Mandagsklubben» på TVNorge, kom han fra NRK.

- Vi visste hva Sigurd sto for. Men samtidig må vi nok si at potensialet hans er enda større enn vi var klar over da avtalen med ham ble underskrevet, sier informasjonsdirektør Gjelseth.

Selv om «Silje & Sigurd» er blitt den største TVNorge-suksessen siden «Casino» og «Reisesjekken», hører det med til historien at prøveopptakene i Irland langt fra var overbevisende. Da opptakene ble vist for TVNorge-ledelsen, var det antydning til gråt og tenners gnissel.

- Det såkalte pilot-opptaket var av varierende kvalitet, sier Gjelseth diplomatisk.

Siden har programlederne og produksjonsselskapet Rubicon jobbet mye med programmet. I dag fremstår det som TVNorges bærebjelke.