STJERNEREPORTER: Megyn Kelly (47) er journalist, politisk kommentator og tidligere forsvarsadvokat. Her er stjernereporteren på et NBC-arrangement i New York i april i år. Foto: Andy Kropa / AP

Megyn Kelly fikk fyken - kan få 576 millioner kroner

Megyn Kelly kan stikke av med 576 millioner kroner til tross for å ha fått fyken av NBC etter «Blackface»-utspill.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Tre dager har gått siden Megyn Kelly (47) hisset på seg svært mange da hun sa at en såkalt «Blackface»-maske må være greit på halloween. Blackface er en type teatersminke med opphav i USA, brukt for å portrettere en mørkhudet person – og regnes som et svært omstridt kostyme.

les også

Medier: Megyn Kelly ute av NBC etter skandale-uttalelse

Flere amerikanske medier har sitert anonyme kilder på at Megyn Kelly skal ha fått fyken av NBC etter utspillet sitt.

– Megyn Kelly er ferdig. Hun kommer aldri tilbake. Vi jobber med å finne tidspunkt for kunngjøringen, men merk mine ord - hun er borte og vil aldri bli sett på NBC live igjen, sier en ikke-navngitt NBC-ansatt til DailyMail.

Samme NBC-kilde hevder 47-åringen betales ut av kontrakten med TV-kanalen.

– Avtalen er ikke mulig å bryte, så hun går herfra med alle pengene, hevder kilden.

les også

Stjernelag klare for sexskandale-film

Samtlige medier har skrevet at Kelly har hyret inn advokat Bryan Freedman, som skal forhandle med NBC-ledelsen rundt kontrakten hennes. Stjernereporterens verdifulle treårige kontrakt sies å være verdt 69 millioner dollar - som tilsvarer over 576 millioner norske kroner. 47-åringen er midt i andre året av kontrakten.

Omstridt blant kolleger

Etter «Blackface»-utspillet flommet det straks med sterke reaksjoner og rasismebeskyldninger på sosiale medier. Dagen etter valgte reporteren å gå på luften med en beklagelse.

– Jeg vil starte med å si at jeg er lei meg. I går hadde vi en diskusjon her om politisk korrekthet og halloween-kostymer. Jeg tok feil, og jeg beklager, sa hun.

les også

Bill Cosby (81) dømt til minst tre år i fengsel

Det har vært spekulasjoner rundt om Megyn Kelly vil forbli i NBC bare i en mindre rolle, men flere ikke-navngitte kilder bekrefter at det ikke vil skje.

47-åringen er journalist, politisk kommentator og tidligere forsvarsadvokat, og jobbet tidligere for Fox News før hun kom til NBC i januar 2017.

les også

TV-stjernepar ble foreldre for første gang

Washington Post skriver at stjernereporteren har vært omstridt blant kollegene i NBC - på samme måte som hun skal ha vært da hun jobbet for den tidligere arbeidsplassen Fox News. Flere av kollegene hennes skal ha kalt showet hennes for en katastrofe, ifølge CNN.

Torsdag valgte TV-kanalen å sende reprise av TV-showet «Megyn Kelly Today» i stedet for en ny innspilling med reporteren. Planen er å fortsette med det resten av uken.

les også

Kim Kardashian West besøkte Donald Trump

Kelly studerte først statsvitenskap ved Syracuse-universitetet, men tok senere eksamen i jus ved Albany Law School i New York. 47-åringen jobbet som advokat i om lag ni år, før hun i 2003 valgte å satse på journalistikken. I dag er hun gift med forretningsmannen Douglas Brunt, som hun har tre barn sammen med.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder