I kveld er de konkurrenter: Maria kjemper mot venninnen i Melodi Grand Prix!

BEOGRAD (VG Nett) Maria er ikke Norges eneste GP-stjerne i Beograd. I går landet norske Hanne Sørvaag i GP-land - for å forsvare Tysklands ære.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Hanne Sørvåg - offisiell hjemmeside

Stavanger-kvinnen Hanne Sørvaag (28) har nemlig skrevet det tyske bidraget - låten "Disappear" - som fremføres av gruppa No Angel. Hanne er den tyske TV-kanalens gjest her i Serbia.

Perlevenner

Men det ikke alle er klar over, er at Hanne er god venninne av Maria Haukaas Storeng (28). De to gikk på Bårdar Akademiet for åtte år siden og ble perlevenner.

VGTV fikk være med da de to venninnene møttes i GP-byen Beograd sent i går kveld. Det var et hjertelig gjensyn. Selv om de to i kveld representerer hvert sitt land, så forsikrer de at vennskapet er bunnsolid.

Heier på hverandre

- Vi er ikke rivaler. Vi heier på hverandre, sier begge to og demonstrerer at de mener alvor ved å klemme gost på hverandre.

Når VGTV utfordrer jentene til å synge noen strofer av hverandres låter, nøler de ikke. Begge forklarer at de er store fans av hverandre.

- Jeg tenkte når jeg hørte den tyske låten at "selvfølgelig er det Hannes låt!". Jeg kjenner igjen skrivestilen hennes. Hun er fantastisk, skryter Maria.

Mens Maria er Melodi Grand Prix-debutant, har Hanne prøvd seg før - i den norske finalen i 2003 - da med låten "You've Got A Hold On Me" med artisten Linda Kvam. Den gangen vant ikke låten.

- Derfor er det ekstra gøy i år, sier Hanne.

Les Josteins GP-blogg her!

ALT OM MELODI GRAND PRIX

Har tenkt GP-samarbeid

Hanne og Maria røper at de to faktisk har snakket om GP-samarbeid tidligere - uten at det har resultert i noe konkret. De utelukker ikke at de kommer til å samarbeide i fremtiden.

- Men jeg tror nok bitene kan falle på plass for et samarbeid fremover, sier Hanne.

Les også:Maria smeltet danske Simon

Hanne, som også selv er plateartist, er bosatt i Stockholm. Hun har kontrakt med Universal i Sverige og London. Selv om Hannes navn ikke er så kjent i moderlandet, er hun et svært ettertraktet navn i utlandet. 28-åringen har blant annet skrevet låter for den amerikanske Idol-stjernen Katharine McPhee og boybandet Backstreet Boys. Hun kan også skilte med en andreplass på Billboard-lista i USA.

Gruppa No Angel har tidligere brukt Hannes låter. Da sangen "Disappear" kom for sent på bordet til at den rakk å bli med på deres nyeste plate, bestemte gruppa å teste den ut i Melodi Grand Prix. Og tyskerne likte det de hørte.

STOR STJERNE: Norske Hanne Sørvaag (28) lever av å skrive musikk for superstjernene. Nå er hun GP-aktuell. Her i Beograd. Foto: CATHERINE GONSHLT IGHANIAN

- Tar det ikke personlig

Hanne forsiker til VG Nett at hun ikke har altfor høye forventninger før kveldens finale, hvor hele 25 land kjemper om seieren.

- Jeg tar det ikke personlig hvis det ikke går bra, ler den jordnære jenta.

- Jeg er bare glad for at jeg kan leve av å lage musikk. Det føles godt for første gang å ha trygg økonomi, forteller Hanne som for tiden også jobber med eget album.

Garantert finaleplass

Mens Maria og de andre nordiske landene har måttet kvalifisere seg til årets Melodi Grand Prix gjennom semifinaler, har Tyskland vært et av fem land med garantert finaleplass.

- Jeg kjente ikke til reglene i starten, og det var faktisk Marias manager som opplyste meg om at min låt var sikret plass i finalen, forteller Hanne som er glad for at gruppa No Angel har et elegant og stilfullt show - i likhet med Maria.

- Det er jo så mye merkelige saker her. Konkurransen er veldig uforutsigbar, sier Hanne som ikke tør å tippe hvor høyt opp låten hennes klarer å komme.

Mens Maria går på scenen som aller siste artist ut i kveld - nummer 25 - skal den tyske gruppa tidlig i ilden. Tyskland er fjerde land ut.

Les også

 1. Maria: - Har fått den danske sangen på hjernen

  BEOGRAD (VG Nett) Maria og Mira smeltet den danske popsjarmøren Simon.
 2. Kjolerivalene gjorde opp i natt

  BEOGRAD (VG Nett) Men møtet mellom svenske Charlotte Perrelli og ukrainske Ani Lorak var en smule anstrengt.
 3. Charlotte trakk vinnernummeret!

  (VG Nett) Svenske Charlotte Perrelli gikk ikke bare videre til GP-finalen.
 4. Sverige mot Norge i GP-finalen!

  BEOGRAD (VG Nett) Sverige gikk videre. Det er altså plass for to sølvkjoler i Melodi Grand Prix-finalen.
 5. Duket for krig i kveldens Melodi Grand Prix-semifinale: Den store kjolekrisen i Melodi Grand Prix

  BEOGRAD (VG Nett) Det er en stor strek i regningen for Sverige at Ukrainas artist stiller i nesten identisk kjole som…
 6. GP-Maria har fått taleforbud

  BEOGRAD (VG Nett) Maria Haukaas Storeng har fått problemer med stemmen og må avlyse alle dagens avtaler.
 7. Senja-par heier fram GP-Maria

  BEOGRAD (VG Nett) Samboerparet Maria I. Simonsen og Frode Hansen har reist helt til Beograd for å se Senjas store…
 8. I kveld forsvarer hun Sveriges ære: Charlotte sliter med GP-kjolen

  BEOGRAD (VG Nett) I kveld skal svenske Charlotte Perrelli i ilden. Hun håper at krystall- og korsettkjolen blir fikset…
 9. Per Sundnes: - Maria vinner!

  BEOGRAD (VG Nett) Per Sundnes er helt sikker på at Norge vil vinne Melodi Grand Prix.
 10. Maria og Mira: - Nå er vi slitne!

  BEOGRAD (VG Nett) Maria og Mira sov bare 4-5 timer i natt. Først nå er resultatet av semifinalen i ferd med å synke inn.
 11. Jostein rystet over avisoppslag

  BOEGRAD (VG Nett) Både Jostein Pedersen og Per Sundnes stiller seg totalt uforstående til avisoppslaget i dag som melder…
 12. Maria og Mira: - Det var så skummelt

  Maria og Mira var jublende lykkelige da de sammen med de andre ni landene som gikk videre, møtte pressen etter seieren…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder