VISUELL TRYGGHET: – Med bare to episoder igjen, har «Game of Thrones» utviklet en visuell trygghet og selvtillit som gjør serien nærmest immun mot kritikk, skriver Rolling Stone mandag.

«Game of Thrones» sesong 8 episode 4: Indre drama før ny dødsbonanza

Slaget om Winterfell er over. Nattkongen og hans likhær er utslettet. Nå starter kampen om jerntronen i den siste sesongen av suksesserien.

NB! Denne artikkelen inneholder mot slutten spoilere om episoden episode 4, som ble sluppet på HBO Nordic natt til mandag.

– Episode 4 var som ventet en ny transportetappe mellom slagene, der sidene samlet brikkene sine på ny. Den leverte likevel sin del «wow-øyeblikk» som er med på å bygge spenning til neste episode, sier VGs film- og TV-journalist og «Game of Thrones»-ekspert Ingvill Dybfest Dahl etter å ha sett episoden.

– Det er nå blodbadet virkelig begynner, skriver Hollywood Reporter i sin omtale av episode 4.

GUIDE: Gjør dette for å unngå Game of Thrones-avsløringer

– Et av seriens høydepunkter er dialogen mellom Varys og Tyrion, og i denne episoden blir den mer alvorlig enn noensinne. Det er de indre konfliktene som får spillerom her, mens vi ser en ny fysisk storkamp nærme seg med stormskritt i horisonten, fortsetter Dybfest Dahl.

– Med bare to episoder igjen, har «Game of Thrones» utviklet en visuell trygghet og selvtillit som gjør serien nærmest immun mot kritikk, skriver Rolling Stone mandag morgen.

– Å legge inn sex som en del av handlingen gjør det ikke nødvendigvis «billigere», men det blir mindre interessant, skriver New York Times.

GUIDE: Derfor ser Game of Thrones så elendig ut

– Det blir vondt

NB! Fortsetter du å lese her, vil det komme spoilere om hva som skjer i den fjerde episoden.

– Det vi kan si med sikkerhet etter episode 4, er at det er ny drapsbonanza i vente fremover, og at det vil bli vondt, sier Dybfest Dahl.

I den 78 minutter lange fjerde episoden av den siste sesongen ser man flere kjærlige øyeblikk, mens to nye sentrale karakterer mister livet.

– Vi fikk flere doser kjærlighet igjen – Jamie og Brienne endte i seng sammen etter flere sesonger med kjærlig kjekling, Arya og Gendry hadde et ømt øyeblikk, selv om hun endte med å avvise ham. Daenerys og Jon erklærte sin kjærlighet til hverandre igjen – helt til de kom på at de er nevø og tante.

– Elementene i episoden med størst ringvirkninger er at Jons hemmelighet ikke lenger er hemmelig, og at Daenerys mistet nok en drage. Missandeis siste ord var også klart rettet mot Daenerys.

– Finn den største TV-en du kan

I traileren til den femte episoden ser man at slaget nærmer seg jerntronen og Kings Landing.

Emilia Clarke, som spiller Daenerys Targaryen, har i et TV-intervju sagt at episode 5 er den neste store med utrolige vrier.

– Episode 5 er ... Jeg mener episode 4, 5 og 6 er alle utrolige. Finn den største TV-en du kan, sa hun på programmet Jimmy Kimmel Live.

Flere på vei mot Kings Landing i ens ærend å ta livet av Cersei Lannister, så der kan det forventes kø neste episode. The Hound er også på vei for å ta et oppgjør med broren The Mountain, så det ligger an til flere dueller.

– Det vi kan se er at situasjonen mellom Cersei og Daenerys er mer tilspisset enn noensinne, og det er ingen grunn til å tro at noen av dem nå vil sky noen midler for å knuse den andre, sier Dybfest Dahl.

– De største spørsmålene før episode 5 er vel om Cersei vil vise seg å være et større monster enn Nattens konge, og om Jon Snow vil bli Daenerys konkurrent – villig eller motvillig – i kampen om tronen, fortsetter hun.

«Game of Thrones» satte ny amerikansk seerrekordSvimlende prislapp på «Game of Thrones»-slutten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder