INNGÅR NY AVTALE: Tom Cruise Foto: WENN

South Parks omstridte Tom-show Emmy-nominert

(VG Nett) Britisk TV-kanal torde ikke vise episoden, men nå er South Parks «Trapped In The Closet» om Tom Cruise nominert til TV-pris.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL
404 Page Not FoundSouth Park - Watch Full Episodes, Clips & More

Tidligere i år valgte britiske Paramount Channel å droppe den planlagte sendingen av episoden, som stiller spørsmålstegn ved filmstjernens seksuelle legning. TV-sjefene fryktet å få Tom Cruise (43) på nakken.

Episoden ble vist på amerikansk TV i fjor høst, men en rasende Tom skal den gangen ha truet med rettslig skritt hvis innslaget noen gang skulle komme til å bli vist igjen.

TAUS: Tom Cruise (43) har ikke kommentert Emmy-nominasjonen. Foto: Reuters

Kan vinne

Derfor vekker det oppsikt at nettopp den omstridte episoden står på nominasjonslisten til den prestisjetunge amerikanske TV-prisutdelingen Emmy Awards, som går av stabelen i Los Angeles 27. august.

«South Park»-skaperne Trey Parker og Matt Stone er nominert i kategorien «Beste animerte TV-program».

Tom Cruise har ikke kommentert Emmy-nominasjonen.

Sitter i skap

I episoden får TV-seerne se en animert Tom Cruise som nekter å komme ut av skapet - bokstavelig talt - siden Tom sitter inne i et lukket skap.

Den aktuelle episoden skal ha vært en stor del av årsaken til at «Chef»-stemmen Isaac Hayes (63) i mars i år brått valgte å forlate «South Park». Veteranen kunne ikke lenger stå inne for det han mente var harselas rundt religion.

Les også:«South Park» tok hevn over Chef

Eks-en med

Toms eks-kone, Nicole Kidman, og John Travolta, Toms trosfelle innen scientologien, er også med i den nominerte episoden. Begge har som oppgave å få Tom til å komme ut.

- Skjønner du ikke at dette har pågått lenge nok? Det er på tide at du kommer ut. Du lurer ingen lenger, maser den fiktive Nicole på eks-mannen.

Episoden er fri diktning, og produsentene har aldri hevdet at handlingen har rot i virkeligheten. I virkeligheten er Tom nemlig forlovet med filmstjernen Katie Holmes (27) som han fikk barn med i vår.

Tom Cruise:Utvalgt filmografi

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder