TYR TIL BARNEKOR: Harald Rønneberg fikk med seg Svansen barnekor på julelåten. Foto: TV 2

Thomas og Harald synger julen inn

(VG Nett) «Senkveld»-gutta konkurrerer i julesang - hør låtene her!

Alexander Nyhagen
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

I kveldens utgave av «Senkveld» kan du se Thomas Numme og Harald Rønneberg i nok en versus-konkurranse.

Før den siste sendingen neste fredag står det 6-6 og uavgjort mellom de to programlederne. I kveldens program vises de to låtene, og frem til neste uke kan seerne stemme frem sin favoritt.

Her kan du høre og stemme på enten Thomas' «Feliz Navidad God Jul and Merry Christmas to all» eller Haralds «Nissen er en herlig fyr!»!(Ekstern link)

Både Thomas og Harald innrømmer at det hadde smakt godt med seier.

- Selv om det er på tull, er det jo deilig å vinne. Det er alltid litt mobbing uken etterpå, så jeg har veldig lyst til å gå inn i juleferien blid, sier Numme til VG Nett.

Gladsang

Rønneberg forteller at på tross av sin bakgrunn fra flere halvhjertede band i hjembyen Halden, ligger han litt bak kollegaen hva sangstemme angår.

FANTASTISK VOKALIST: Thomas Numme får skryt av kollegaen, som mener han er fantastisk flink til å synge. Foto: TV 2

- Thomas er jo fantastisk flink til å synge, og det er ikke jeg. Dette måtte jeg ta konsekvensen av, og la på barnekor og greier. Min tanke var å lage en julesang folk ble glade av og kunne synge allsang til, sier han.

Numme har på sin side hentet inspirasjon fra en annen kjent norsk artist.

Jul på 50 språk

- Utgangspunktet mitt var Jørn Hoels «Inkululeko» - hvor han synger om frihet på mange forskjellige språk. Jeg ville se hvor mange språk jeg kunne synge god jul på - og jeg tror jeg kom opp i nesten 50, forteller han.

Men selv om begge er fornøyde med låtene, vil verken Thomas eller Harald spå hvem som stikker av med sammenlagtseieren i årets sesong.

- Jeg tør ikke tro, men jeg håper selvfølgelig at jeg vinner - jeg har ekstremt lyst til å vinne, sier Thomas.

- Hvis jeg skal være i kampmodus tror jeg at jeg trekker det lengste strået. Men helt ærlig holder jeg en knapp på Nummis, sier Harald.

GITARKAMERAT: - Det var utrolig gøy at jeg fikk spille både gitar og el-gitar på låten, sier Harald Rønneberg. Foto: TV 2

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder