Puppene ødelagt i TVNorge-program

TV

I regi av TVNorge fikk Kristin Solemdal (29) fra Oslo ødelagt brystene hos Plastkirurgi Centrum, hvor hele 14 pasienter har klaget på kirurgen Carl Troilius.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:15

- Det er ikke bare puppene mine som er ødelagt, ryktet mitt er også ødelagt, sier Kristin Solemdal, som nå får advokathjelp til å forberede søksmål mot klinikken.

I går avslørte Aftonbladet at legen Carl Troilius, som TV-seerne kommer til å bli kjent med i dokumentarserien «Plastic Fantastic» på TVNorge, er innklaget til den svenske klagenemnden for helse og omsorg hele 14 ganger. Han har fått én advarsel fra myndighetene.

Annika Lyberg (45) sto frem i den svenske avisen i går og viste hvordan hele magen er ødelagt av et arr fra hofte til hofte, og navlen er sprukket, fire år etter en bukoperasjon ved klinikken i Malmö.

- Jeg ble veldig glad da jeg leste det. Det er trist for de andre som er blitt skadet, men nå håper jeg folk skjønner at det handler om at jeg virkelig er misfornøyd med operasjonen, sier Solemdal.

Småbarnsmammaen fra Oslo ønsket seg penere bryster, og grep sjansen da hun så annonsen for TV-programmet «Plastic Fantastic» i VG.

«Vil du bli vakrere?» var teksten i annonsen.

Nå sitter Kristin Solemdal igjen med ødelagte bryster og et stempel som svindler.

- Jeg fikk beskjed av produksjonsselskapet Strix at dette var den mest kjente klinikken i Skandinavia. Da jeg leste i dag at de har fått så mange klager, synes jeg det er merkelig at denne klinikken i det hele tatt blir brukt, sier Solemdal.

Operasjonen hun gjennomførte, koster opprinnelig 61000 kroner. Solemdals regning endte på 21000 kroner.

- Da jeg var på intervju på klinikken, ble jeg vist en lapp hvor det sto at produksjonsselskapet Strix og klinikken skulle betale en del hver. Det er mulig jeg har misforstått, men jeg trodde ikke jeg skulle betale i det hele tatt. Men alt var veldig hysj-hysj og hemmelig, sier Solemdal.

TVNorge benekter at de kjenner til at det er gitt 40000 kroner i silikonrabatt.

- Det er en sak mellom pasienten og klinikken. Vi har ikke gitt noen rabatt, sier TVNorges programdirektør Eivind Landsverk.

«Det går seg til»

Solemdal la seg under kniven hos kirurg Finn Worm Knudsen for åpent kamera i oktober. Da startet problemene. 29-åringen fikk lagt inn 600 gram silikon i stedet for 400 gram. Arrene ble stygge. Brystene seg nedover.

- Vi har ti minutter på tape hvor hun sier hvor fornøyd hun er med operasjonen, sier kirurg Carl Troilius til VG.

- Opptaket er fra rett etter operasjonen, sier Solemdal.

- Da hadde jeg masse tape på brystene. Jeg fikk beskjed om at det kom til å gå seg til og at arrene skulle bli mindre.

Kristin Solemdal nektet å betale for operasjonen, og sendte et brev hvor hun klaget på resultatet. Hun fikk ikke noe svar, men mottok et inkassovarsel. Så var det stille helt til hun kunne lese i Dagbladet og Expressen tidligere denne uken at klinikken kalte henne en svindler som stakk av fra regningen.

- Det er å snu saken helt på hodet, mener Solemdals advokat, Per Danielsen.

- Jeg har så vidt fått snakket med henne, men vi vurderer erstatningskrav mot legen og klinikken, både for å rette opp skadene hun er påført, og for tort og svie ved den psykiske smerten hun er påført ved å være preget for livet. Det er også åpenbart ytterligere grunnlag for et injuriekrav, mener Danielsen.

Serien begynner på TVNorge i mars.