RASER: Ari Behn er lite fornøyd med at TV3 vil sende dokumentaren om han selv. Foto: Hansen, Frode

Ari Behn i full strid med TV3

Dokumentaren «Ari og halve kongeriket» har premiere på TV3 neste uke. Mot Aris vilje.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Ari Behn klinte til med kjæresten

Torsdag 8. mars er det premiere på TV3-dokumentaren «Ari og halve kongeriket», der regissør og Aris gode venn, Katharina Gellein Viken (32), har fulgt 45-åringen i tiden etter skilsmissen med prinsesse Märtha Louise (46). Men nå, en drøy uke før programmet skal sendes på TV, er det full splid mellom partene.

Etter det VG kjenner til skal problemene ha oppstått etter at Ari fikk den første episoden til gjennomsyn. Etter å ha vist den til familie og venner skal han nemlig ha ombestemt seg, og nektet TV3 å vise serien. Det vil ikke kanalen finne seg i.

– Har ikke blitt hørt

Ifølge Ari, skal det ha foreligget en avtale, der han selv skal godkjenne hva som blir vist i programmet.

– Ari Behn inngikk i 2016 en intensjonsavtale om denne dokumentaren under forutsetning at han har såkalt «final cut», altså bestemmelsesrett over hva som ble sendt og ikke. Dette har ikke dokumentarskaperen og TV3 tenkt å overholde, noe han synes er beklagelig, sier hans manager, Geir Håkonsund, til VG.

I programmet kommer det tydelig fram at Ari den siste tiden har slitt med panikkangst, i tillegg til at han nettopp har vært gjennom en operasjon i hodet. VG har fått informasjon om at mye av problemet ligger her.

OVERRASKET: - Det har kommet som en overraskelse på oss alle at Ari ikke ønsker at denne dokumentaren skal bli sendt, sier pressesjef i TV3, Line Vee Hanum, til VG. Foto: Per Heimly/TV3

Han og familien skal nemlig ha reagert på hvordan han er framstilt, samtidig som de mener han var på et sted i livet der han aldri burde blitt fulgt av TV-kameraer.

– Han har gjentatte ganger de siste ukene bedt dokumentarskaperen om konkrete endringer uten å bli hørt, mener Håkonsund.

– Ikke mottatt én krone

Ifølge Behn-leiren skal Aris foreldre ha blitt forelagt et samtykkeskjema fra produksjonen. Denne skal de ikke ha skrevet under på.

– De har ikke, og kommer ikke, til å godkjenne sin medvirkning i dette. Dette understreket de ovenfor TV3 senest i ettermiddag. Ari har ikke mottatt èn krone i betaling for sin medvirkning til dette.

les også

Ari Behn: – Kevin Spacey tok meg på ballene

Pressesjef i TV3, Line Vee Hanum, forteller at de er overrasket over at dette kommer nå.

– TV3 har kjøpt en dokumentarserie om Ari Behn som har premiere på TV3 neste uke. Vi har ikke inngått noen kontrakt med Ari Behn, men derimot med produksjonsselskapet Bifrost media og Katharina Gellein Viken som har laget dokumentaren.

– Har vært god stemning

– Produsenten har hele tiden hatt tett dialog med Ari om denne dokumentaren, og det har kommet som en overraskelse på oss alle at Ari ikke ønsker at denne dokumentaren skal bli sendt, ettersom han fikk se og ga sitt samtykke til de første episodene for en god stund siden, sier hun til VG.

Hun ønsker ikke å kommentere det påståtte samtykkeskjemaet fra produksjonen til Aris foreldre.

– Vi forutsetter at alle avtaler og redaksjonelle vurderinger håndteres profesjonelt av produsenten. Avtaler om medvirkning i dokumentaren må Behns foreldre ta med produksjonsselskapet, noe TV3 også har opplyst dem om, sier Vee Hanum, som heller ikke vil uttale seg om detaljer i avtalen mellom partene, eller det som har med honorar å gjøre.

– Vi er imidlertid overrasket over vendingen dette har tatt, da vi har opplevd at det har vært god stemning rundt dette prosjektet tidligere, mener hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder