GOD KJEMI: Marian Saastad Ottesen og Steven Van Zandt hadde kjemi i NRK-serien "Lilyhammer". Her fra andre episode. Foto: RUBICON/NRK

GOD KJEMI: Marian Saastad Ottesen og Steven Van Zandt hadde kjemi i NRK-serien "Lilyhammer". Her fra andre episode. Foto: RUBICON/NRK

«Lilyhammer»-Marian om sex-scene med Little Steven: - Det var et eventyr

Samlet én million seere

Sopranos-stjernen Steven Van Zandt (61) er en ekte gentleman, ifølge kollega Marian Saastad Ottesen (35). Han ga henne blomster på settet til NRK-serien «Lilyhammer».

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL
http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10075739

Den mye omtalte serien med amerikanske Little Steven hadde premiere på NRK1 onsdag.

Hele 998 000 seere fulgte premieren, ifølge ferske tall fra TNS Gallup.

- Det er tidenes høyeste seertall på en dramapremiere på norsk TV, sier NRKs analysesjef Kristian Tolonen.

I første episode fant rollefiguren til Marian Saastad Ottesen tonen med rollefiguen til «Sopranos»-stjernen Steven Van Zandt. Og i neste episode kan man se Ottesen kline med amerikaneren, før det blir enda hetere.

- Vi hadde veldig god kjemi og han var en skikkelig gentleman. Det var et eventyr, sier Ottesen til VG.

Naturlig amorøs

Ottesen understreker at det er snakk om «helt uskyldige» scener.

- Det er ingen nakenhet. Det å være amorøs som skuespiller faller ganske naturlig, så jeg lever godt med de scenene. Det var morsomt og det var veldig greit at vi hadde en såpass god kjemi, sier 35-åringen.

HVA SYNES DU OM «LILYHAMMER»? Gi terningkast og skriv din egen anmeldelse her!

ET EVENTYR: Marian forteller at Little Steven var en gentleman som ga hanne blomster på settet, noe hun aldri har opplevd fra norske kolleger. Foto: RUBICON/NRK

VG møter Ottesen sammen med NRK-profil Steinar Sagen og skuespiller Trond Fausa Aurvåg, som alle har sentrale roller i serien.

Sagen mener scenene mellom Ottesen og Little Steven er frekkere enn hun vil ha det til.

- Dere kliner jo ganske rått, humrer Sagen.

Var gravid under innspilling

Ottesten var gravid med sin første sønn, som kom til verden i oktober, da hun spilte inn serien.

- Vi pleide å tulle med at hvis barnet hadde på seg et mafiatørkle når han kom ut, så var det noe som skurret, sier Ottesen lattermild.

Allerede første innspillingsdag mottok hun blomster fra den amerikanske skuespilleren.

- Det var en gest om at nå er vi i gang. Han er som sagt en skikkelig gentleman. Jeg har aldri fått noen blomster av norske kolleger, sier hun oppgitt med glimt i øyet.

Selv kvitterte hun med å gi han et par med hjemmestrikkede votter.

Mafiafyr i dekning

«Lilyhammer» handler om Frank Tagliano (Little Steven), som må gå i dekning i OL-byen Lillehammer etter å ha vitnet mot en mafiafamilie i en amerikansk rettssak.

Her får vi se mafiosoens møte med den norske grå hverdagen. Ottesen spiller karakteren Sigrid, som etter et samlivsbrudd vender hjem til gården på Lillehammer.

Karakteren møter altså Frank og det oppstår tidlig søt musikk mellom rollefigurene.

Little Steven er mest kjent for sin rolle som Silvio Dante i den populære mafiaserien «The Sopranos», men han har også vært medlem i Bruce Springsteens E Street Band hvor han har spilt gitar og mandolin.

Via sitt eget plateselskap har han også signert flere norske band, deri blant GP-aktuelle Cocktail Slippers.

Stjerneskjelven

Sagen innrømmer at han var veldig «star struck» i starten.

- Oi, der sitter han, liksom. «Little Steven» fra « The Sopranos». Men han er jo bare en vanlig fyr som er veldig jordnær, sier han.

STAR-STRUCK: Trond Fausa Aurvåg (f.v.), Marian Saastad Ottesen og Steinar Sagen, har alle roller i "Lilyhammer". Foto: MATTIS SANDBLAD/VG

Little Steven har tidligere uttalt til VG at han har store ambisjoner for serien - spesielt i utlandet. Men premieren ble bremset før jul, som følge av ulovlig produktplassering.

USA-premiere

Serien var da solgt til amerikanske Netflix, og får premiere der i februar.

- Det er jo veldig morsomt. Det er vel ingen norske serier dette har blitt gjort med før, at man kan se originalversjonen med norsk tale, sier Fausa.

- Det er jo fantastisk, sier Ottesen, som skryter av manusforfatterene Eiliv Skodvin og Anne Bjørnstads.

- De har skrevet det beste manuset jeg har lest, sier hun.

I tillegg til Ottesen, Fausa Aurvåg og Sagen, har Sven Nordin, Kyrre Hellum og Fritjof Såheim sentrale roller i humordramaet, som ble anmeldt til 4 på terningen av VGs anmelder.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder