POPULÆR: Jan Guillou, her avbildet i 2012 i forbindelse med lanseringen av bok to, «Dandy». Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

Jan Guillous «norske» romanserie blir TV-serie

Det svenske forfatterikonets massive bokserie «Det store århundret», som starter i Norge, skal nå bli TV-serie.

I 2011 kom Jan Guillou med «Brobyggerne» – den første boken i den omfattende romanserien om 1900-tallet. Den niende boken i serien, «Den andre dødssynd» som handler om 80-tallet, kom på norsk i år.

Onsdag er det klart at svenske Dramacorp-Pampas Studios, som tidligere har produsert TV-serien «Hamilton» med Jakob Oftebro i hovedrollen, har kjøpt rettighetene til bokserien og ønsker å lage TV-serie. Det melder både svenske og internasjonale medier, som Aftonbladet og Variety.

les også

Oftebro tilbake på «Hamilton»-innspilling: Takker samboeren og datteren

Petter Skavlan, som sto for manuset på «Kon-Tiki» og «Den 12. mann», er manusforfatter på prosjektet.

«Brobyggerne» starter i Norge på starten av 1900-tallet og følger tre Lauritzen-brødre fra en fattig fiskerfamilie. Handlingen i serien går videre til Sverige og Tyskland, Vest-Afrika og Storbritannia.

CEO i Dramacorp-Pampas Studios, Jens Alex, har store ambisjoner:

– Dette er vår neste store prosjekt. Det kan potensielt bli den mest spektakulære dramaserien fra Skandinavia noensinne, sier han til Variety.

les også

Jakob Oftebro gjenopptar «Hamilton»: – Sikkerheten er økt med et par hakk

At forfatteren valgte norske hovedpersoner. henger sammen med at morfaren og hans brødre var nordmenn.

– Jeg har aldri følt meg så norsk noen gang som under arbeidet med denne boken. Det har vært litt ambivalent. Jeg har vært usikker på om jeg provoserer i forhold til det som skjedde rundt unionsoppløsningen. Og marerittet er jo at man skriver noe om sitt nabofolk som er fullstendig jævla feil, sa Guillou til VG om boken i 2011.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder