BEATLES-STEMNING: Jorun Stiansen ble tatt imot som «Idol»-vinner i hjembygda Vennesla i går. Om lag 1000 mennesker hadde møtt frem for å hylle henne. Foto: Nicolai Prebensen

Helseskjerf skal redde Joruns stemme

VENNESLA (VG) Jorun Stiansen håper at et spesielt skjerf, eller helsehalsbånd, skal redde stemmen hennes. I går ble hun tatt imot som en «Idol»-vinner i hjembygda Vennesla.

Artikkelen er over 14 år gammel

- Dette helsehalsbåndet skal visstnok drive ut halsbetennelsen. Det sender noe greier inn i huden og porene som skal hjelpe meg. Jeg prøver alt nå, sier Jorun (21) til VG.

Et firma har sendt henne det spesielle skjerfet i posten. I går trosset hun betennelsen og legerådene om ikke å snakke, og fløy i helikopter til Vennesla sammen med «Idol»-kollegene Alejandro Fuentes, Eva Weel Skram og Erik Flaa.

Kom i helikopter

Opptil 1000 mennesker hylte og skrek «Jorun! Jorun!» da helikopteret landet 40 minutter forsinket.

- Jeg kunne jo ikke gå glipp av dette. Det er jo helt fantastisk. Så artig, utbrøt hun.

Oppmøtet og entusiasmen var større enn stormøtene i bygdas Filadelfia-menighet. Hun fikk også så vidt møtt og gitt klemmer til mamma, mormor og morfar.

- Å, så godt å komme hjem, sa hun til mamma Else Lundevold Stiansen. Hun og mannen hadde stengt sportsbutikken de driver, i anledning datterens besøk. Pappa Svein Olaf filmet hysteriet fra en balkong.

- Dette må jeg ha på tape. Det er nok den eneste gangen i livet vi får oppleve at hun lander her i helikopter, smilte pappaen stolt. Jorun er svært spent på morgendagens konkurranse. Hun synger «We Can Work It Out» på Beatles-aftenen i «Idol».

- Jeg har safet med det låtvalget på grunn av stemmeproblemene, og føler ikke jeg får vist frem det jeg egentlig er god for, sier hun.

Jorun har denne uken vært hos en naturmedisiner for å prøve en ny metode for å få bukt med betennelsen og slitasjen på stemmebåndet.

Spille på sjarmen

Hun har også vært hos spesialist ved Ullevål sykehus. Mamma Else Lundevold Stiansen er bekymret for om datteren går videre.

- Hun har slitt lenge med halsen nå, så vi er spent på hvordan det går. Men jeg har gitt henne råd om å spille på sjarmen og bare være seg selv. Jeg tror hun kan vinne hele «Idol», sier Else.

Hun forsikrer at Jorun fortsatt har bena godt plantet på jorden, til tross for det som minnet om en ren triumfferd i går i Horten, Arendal, Grimstad, Vennesla og Sarpsborg.

- Den dagen jeg mister bakkekontakten, så melder jeg meg frivillig ut av «Idol», fastslår «Idol»-yndlingen selv.

Jorun er fortsatt soleklar favoritt til å vinne «Idol». Nesten 39 prosent av de over 37000 som har vært inne og stemt på VGs Idolometer, har Jorun som favoritt - foran Alejandro Fuentes, som har fått 19,3 prosent av stemmene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder