ÅRETS «HGVM»-GJENG: Fra venstre: Jørn Hoel, Wenche Myhre, Admiral P, Unni Wilhelmsen, Eva Weel Skram, Ravi og Henning Kvitnes.
ÅRETS «HGVM»-GJENG: Fra venstre: Jørn Hoel, Wenche Myhre, Admiral P, Unni Wilhelmsen, Eva Weel Skram, Ravi og Henning Kvitnes. Foto: TORE KRISTIANSEN , VG

VGs anmelder om Henning Kvitnes:  – Kveldens beste

«Hver gang vi møtes»: Se terningkastene

TV

I kveld var det Wenche Myhre (68) som sto i sentrum. VGs Stein Østbø har sagt sin klare mening.

Publisert: Oppdatert: 23.01.16 19:08

Wenche Myhre var andre artist ut i rekken til å innta hovedplassen rundt spisebordet i «Hver gang vi møtes».

Eva Weel Skram (29), Henning Kvitnes (57), Unni Wilhelmsen (44), Jørn Hoel (58), Admiral P (33) og Ravi (39) fremførte alle sine favorittlåt fra Wenches repertoar.

VGs musikkanmelder Stein Østbø (50) har talt. Se alle terningkastene nede i artikkelen. Og fikk du ikke med deg forrige ukes terninger da Ravi var i sentrum? I så fall kan du se dem her.

Mange tårer

I kveldens program fikk vi blant annet høre Wenche beskrive hvordan hun fryktet for både barna og seg selv da pågående paparazzier jaget henne på motorsykkel gjennom en tunnel i Paris på slutten av 1970-tallet.

Åpenhjertig Wenche Myhre til VG: –Jeg kunne ikke gå ut

Før premieren på «Hver gang vi møtes» for en uke siden, innrømmet Wenche overfor VG at hun var nervøs, og at det var med blandede følelser hun bare «hoppet i det».

– Jeg er så veldig lite vant med sånne TV-ting, og nå kaster jeg meg ut i en tilværelse med en ny vennering – og åpner meg for dem samtidig som jeg deler det med hele Norge. Men jeg har funnet ut at det er riktig i tiden, og riktig for meg.

Det faller mange tårer hos en svært rørt Wenche i kveldens sending.

Se alle terningkastene under:

Ravi: «La meg være ung»:

Versjonen av Wenches friskus-hit blir i overkant ravi'sk og fullstendig ugjenkjennelig når den lakoniske ordmitraljøsa fra Tønsberg slår kloa i den. Litt synd, fordi det er ikke alltid vellykket å dissekere en klassisk pop-perle på denne måten. Utfordringen blir å gjøre den minst like god, ikke bare sin egen. Ravi lykkes ikke helt der.

Eva Weel Skram: «Er hat ein knall rootes gummiboot»:

Den knallrøde gummibåten har blitt rosa på norsk (eller sogndal'sk), uten at den helt får nytt liv. Som i tilfellet med Ravi gjør Eva en løs og ledig oppdatering av en Wenche-klassiker uten å tilføre den mer spennende elementer enn i originalen. Denne gangen er den iallfall gjenkjennelig, men en smule masete, selv med de korrekte ompataktene mot slutten.

Unni Wilhelmsen: «Farmors hus»:

Alvoret er tilbake, og det er også Unni. Hun er både sår og sterk i denne flotte versjonen av Jan Eggums like flotte tekst. Det er lett å tenke på Wenche Myhre som en evigblid sangerinne med gøyale hits, men Unni har gravd frem den seriøse siden av vår første virkelige pop-stjerne. Og har vi egentlig en finere kvinnelig visesanger og tolker enn Unni Wilhelmsen i dag?

Jørn Hoel: «Når jeg blir 66»

Wenche Myhres egen versjon er sassy så det holder - Jørn tramper rock-foten i gulvet og trøkker til. Begge deler passer, Jørns karakteristiske rasperøst får fritt utløp og det er litt Robert Palmer og «Addicted To Love» over fremføringen. Jørn bringer frem godhumøret på en riktig måte – og i større grad enn episodens to første forsøk.

Henning Kvitnes: «Kanskje Gud förlåter»:

Wenches kanskje mest personlige sang og knapt noen kan gjøre slike låter som Henning Kvitnes. Dette er en nittitalls pop-sviske som han tar helt ned og transformerer om til en intens ballade som går rett inn i hjerterota (den herjer fælt med Wenches tårekanaler iallfall!). Sverige har en fantastisk visetradisjon, og i kveld ble Henning Kvitnes et nytt medlem der. Kveldens beste så langt!

Admiral P: «Vi lever»:

Jeg er litt usikker på om admiralen har vært lengre unna sin egen komfortsone noen gang… Jeg er glad i reggae, men vil påstå at «Vi lever» ikke kler reggae-drakt, selv om Admiral P får frem optimismen som ligger i bunnen av sangen i selve refrenget. Men i verset mister den altfor mye av originalmelodien. Skomaker bli ved din lest - det gjelder kanskje for reggae-makere også.

Her kan du lese mer om