KAFÉ-KOS: Fridtjof Nilsen og Alexander Nyhagen kan takke ungene, Jonathan (7 mnd) og Asta (14 mnd) for at programmet «Kan vi bli med?» endelig fant veien til norske TV-skjermer. Foto:Mattis Sandblad,VG

Alex og Fridtjof fikk lage drømmeprogrammet - takket være ungene

Alexander Nyhagen (31) og Fridtjof Nilsen (37) drømte lenge om å lage «Kan vi bli med?», men det var da Nyhagen gjorde kjæresten gravid at de fikk det travelt.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

Humorduoen Alexander Nyhagen og Fridtjof Nilsen er klare med et nytt program, hvor de rett og slett har reist Norge rundt og spurt om én ting: «Kan jeg få bli med?» I flere år har de drømt om å lage programmet som har premiere torsdag, men de fikk ikke fart før den ene av dem fikk beskjed om at han skulle bli far.

– Jeg hadde ikke kjæreste, så Fridtjof introduserte meg for en dame, og vips: Etter tre dater var hun gravid - uten at vi var blitt kjærester. Da fikk vi plutselig veldig dårlig tid, for vi skulle ut og spille inn dette TV-programmet. Så da tenkte vi: Nå smeller Fridtjof dama si på tjukka også, slik at vi får barn omtrent samtidig. Så skynder vi oss med å lage TV-program, før vi tar pappa-permisjon og lader opp for å lage en sesong to, sier Nyhagen før Nilsen skynder seg med å legge til:

– Det var ikke akkurat sånn jeg solgte det inn for Katrine (Kvalsund, journ. anm). Men det var grunnen altså. Hadde jeg ventet et år, så hadde alt tatt tre år å få ferdig. Nå tok det jo meg syv måneder å få henne gravid. Det er også litt flaut. For nå vet alle at det tok meg syv måneder å få Katrine gravid.

– Meg tok det tre dater, ler Nyhagen, som etter hvert ble sammen med barnets mor, Mari Dotseth.

DIGG MED PAPPA-PERM: Fridtjof Nilsen og Alexander Nyhagen ønsket å få barn samtidig, slik at det ikke ville ødelegge karriereplanene. Her er de to sammen med Nilsens sønn Jonathan (7 mnd) og Nyhagens datter Asta (14 mnd). Foto:Mattis Sandblad,VG

Første stopp: Bergen

Programmet og selve reisen rundt i Norge ble ikke planlagt, og det eneste som var bestemt var at de skulle begynne på Oslo Sentralstasjon. Veien derfra var helt tilfeldig.

– Når vi kom på Oslo S stilte vi tre spørsmål til tre tilfeldig forbipasserende: Hvilket transportmiddel skal vi bruke? Da fikk vi tog. Hvilken himmelretning vi skal reise? Da svarte noen vestover. Hva er lykketallet ditt? Da fikk vi 13. Da satte vi oss på plass nummer 13, på første toget vestover, som gikk til Bergen! På toget traff vi to nederlendere som skulle til en plastikkfabrikk i Ål og gjøre en deal, sier Nyhagen.

– Jeg føler at siden de første vi møter på er nederlendere som skal kjøpe septik-rør i Ål virkelig viser at turen ikke var planlagt på forhånd, for slikt kan man virkelig ikke planlegge, ler Nilsen.

De gikk etter hvert av toget i Geilo og der møtte de en gjeng 70 år gamle damer som ville ha de med på fest. «Hvis dere tar med alkohol, så lager vi maten», sa de. Det endte med en storstilt fest med både latter og swingdans.

Det ble heller ikke den eneste gangen i løpet av turen at guttene fikk i seg litt mye. En fest som ikke blir vist på TV er nemlig fra Tromsø når de møtte den svært tatoverte, eks-kriminelle småbarnsfaren Dag André som tar Nyhagen og Nilsen med på en nordnorsk fyllekveld.

– Hvis du ser det på TV, så er det som å være på en fest hvor folk er kjempe-drita. Det er begrenset hvor gøy det er, sier Nilsen før Nyhagen fortsetter:

– Og så er vi ikke så pene i fylla. Vi ser ikke bra ut. Spesielt ikke du, ler Nyhagen mot Nilsen, som fortsetter:

– Nei, jeg begynner å skjele utover. Det er helt villt.

Selv om det underveis på den seks uker lange reisen rundt om i Norge ble noen fester, har de også møtt på mennesker med utrolige historier.

Blant menneskene vi får møte i serien er en gjeng med festglade venninner i Voss, nattarbeideren Arne som blir til Anne etter arbeidstid, radioentusiasten Hugo Ark, postmannen John som fikk kjæresten kidnappet av KGB, Roy som ikke har møtt bestekameraten sin på flere tiår og taxisjåføren fra Bergen som gledelig snakker om Viagra-bruken sin.

«Kan vi bli med?» har premiere på TV Norge torsdag.

Duoens siste samarbeidsprosjekt legger seg bare inn i rekken av prosjekter de to har gjort sammen. De har ledet to sesonger av «Gøy på landet» på TV Norge, før de lagde programmet «Damene først». De hadde også humorserien «Alex og Fridtjof» på VGTV, og har i 133 uavbrutte uker laget podcasten «Alex og Fridtjofs podcast».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder