SJOKK-EXIT: Flere sentrale karakterer har dødd i løpet av de fem «Game of Thrones»-sesongene.

SJOKK-EXIT: Flere sentrale karakterer har dødd i løpet av de fem «Game of Thrones»-sesongene. Foto:HBO,

SPOILER-ALERT: Er «Game of Thrones»-karakteren virkelig død?

«Game of Thrones»-fans over hele verden satt sjokkert igjen
etter seriens femte sesongavslutning. Nå er det flere ting som skaper spekulasjoner rundt sesongens mest overraskende dødsfall.

Line Blokhus
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

OBS! HVIS DU IKKE HAR FÅTT MED DEG ÅRETS SESONGFINALE AV «GAME OF THRONES», BØR DU SLUTTE Å LESE NÅ!

Etter fem sesonger med flere sjokkerende scener og drap av sentrale karakterer, kom det ikke som noen bombe at nok en viktig «Game of Thrones»-karakter ble drept i fantasyseriens foreløpig siste sesongfinale.

Fansen som har lest George R. R. Martin-bøkene var allerede forberedt på at Jon Snow ville bli knivstukket av sine egne menn i The Night’s Watch. Likevel har fansen klamret seg til håpet om at den sentrale karakteren vil returnere i sesong seks.

Les også: Ny seerrekord etter «Game of Thrones»-finalen

Arbeider med sesong seks

Nå er «Game of Thrones»-skuespillerne samlet i Belfast i Nord-Irland for å arbeide med neste sesongs manus. Det har florert rykter om at Kit Harington, skuespilleren som spiller rollen som Jon Snow, er på plass sammen med de andre skuespillerne.

I går bekreftet nettstedet Watchers of the Wall ryktene i en Twitter-melding: Harington er avbildet på flyplassen i Belfast.

Hårspekulasjoner

Under Wimbledon-turneringen i begynnelsen av juli ble Harington avbildet sittende blant publikum under en tennismatch – med Snow-karakterens lange signaturlokker. Det gikk selvsagt ikke upåaktet hen. Ifølge NY Daily News har nemlig skuespilleren kontraktfestet at han ikke skal klippe håret så lenge han er en del av «Game of Thrones»-teamet.

MED SIGNATURLOKKENE: Harington avbildet på tribunen under Wimbledon-turneringen. Foto: GETTY IMAGES Foto: ,

– Jeg kommer ikke tilbake i neste sesong

I forrige måned ble Harington intervjuet av Entertainment Weekly og han ble stilt spørsmålet «Er Jon virkelig død?»

– Jeg har fått fortalt at jeg er død. Jeg er død. Jeg kommer ikke tilbake i neste sesong. Det er alt jeg kan fortelle dere, svarte skuespilleren til underholdningsnettstedet.

Nå kan det se det ut til at Harington kanskje må svelge sine egne ord.

Flere fanteorier om Snow-retur

Mange fans spekulerer i mulighetene for en eventuell retur for Jon Snow.

Den ene teorien går ut på at Melisandre kan gjenopplive Snow. Ifølge Time er dette den mest populære fanteorien.

Den andre teorien går ut på at Snow har de samme evnene som lillebroren Bran, og at han kan forflytte seg over til ulven sin Ghost. En av grunnene til at flere fans peker på denne teorien er at Snows siste ord i boken «A Dance With Dragon» er «Ghost».

En tredje teori er bygger på R + L = J-teorien om at Snow egentlig ikke er sønnen til Ned Stark, men Neds søster Lyanna og den tidligere kongen Rhaegar Targaryans sønn. Siden The Night’s Watch alltid brenner kroppene til de døde, kan utfallet bli interessant.

Selv om Harington har uttalt at han ikke kommer til å figurere i sesong seks, kan det selvsagt også være at han er på innspillingssettet for å spille inn scener til en senere sesong.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder