VANT EMMY-PRIS: Larry Drake - best kjent for sin rolle i «Lov og rett i L.A» vant to Emmy-priser for sin innsats i serien. Bildet er fra 1988,
VANT EMMY-PRIS: Larry Drake - best kjent for sin rolle i «Lov og rett i L.A» vant to Emmy-priser for sin innsats i serien. Bildet er fra 1988, Foto: Lennox Mclendon , Ap

«Benny» fra «Lov og rett i L.A.» er død

TV

Skuespilleren Larry Drake er død. Mange vil huske ham fra som Benny i den populære TV-serien «Lov og rett i L.A».

Publisert: Oppdatert: 18.03.16 11:54

Ifølge kjendisnettstedet TMZ.com ble han funnet død i sitt hjem i Hollywood av en venn tidlig torsdag ettermiddag. Drake ble 66 år gammel.

TMZ skriver også at ifølge Drakes agent Mike Eisenstadt hadde skuespilleren slitt med helseproblemer de siste årene, ikke minst på grunn av vektproblemer. Men ingen av disse helseproblemene blir betegnet som akutt.

Drake er særlig kjent for sin rolle som den utviklingshemmede Benny Stulwicz i TV-serien «Lov og rett i L.A» fra 1987 og frem til seriens slutt i 1994. For denne rollen vant han Emmy-priser to år på rad, i 1988 og året etter.

¬ Han var et fint menneske og en utmerket skuespiller, sier Eisenstadt.

Husker du? Nok en «Lov og rett i L.A.»-stjerne død

De senere årene har Drake gjestespilt i TV-serier som «Boston Legal» og «Six Feet Under». Han har også hatt flere filmroller, blant annet i «American Pie 2».

Nordmannen Christian Schøyen fra Kløfta laget i 2006 filmen «Living The Dream». En film som VG betegnet på det tidspunktet som en «Hollywood-film på dugnad», hvor han blant annet hadde Larry Drake og Kristian Valen på rollelisten.

– Mange tror faktisk at Larry Drake har et mentalt handikap på grunn av utseendet. Det har forfulgt ham hele livet, sa Christian Schøyen til VG den gangen

Les også: Slik gikk det med «Under samme tak»-skuespillerne

(Kilde: VG og NTB)

Her kan du lese mer om