I SERBIA: Mira Craig og Maria Haukaas Storeng i solen i Beograd. Nå ser de to norske jentene fram til å feire 17. mai! Foto: Privat

Sånn feirer Maria og Mira 17. mai i Serbia

(VG Nett) GP-aktuelle Maria Haukaas Storeng og Mira Craig feirer 17. mai to dager på rad.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Eurovision Song Contest

Maria Haukaas Storeng (28) og låtskrivervenninnen Mira Craig (25) går ikke glipp av nasjonaldagen selv om de er i Beograd for å lade opp til semifinalen tirsdag 20. mai.

To fester

I kveld feirer Maria, sangerne og den norske GP-delegasjonen 17. mai dagen før dagen på den norske ambassaden.

- Det blir stor feiring med norske flagg og musikk. Maria holder nå på å øve inn nasjonalsangen og «Gud Signe Vårt Dyre Fedreland» for å synge i kveld, forteller manager Mads Rogde på telefon til VG Nett.

Maria skal også underholde med GP-låten «Hold On Be Strong».

- Vi regner med at det blir en kjempefest med andre ikke-norske gjester også. Vi gleder oss, sier Rogde som forteller at de i morgen, 17. mai, er invitert til feiring hos foreningen Norsk-Serbisk Samband.

- Så det blir skikkelig feiring på selve nasjonaldagen også, forteller manageren.

Sklir ikke lenger

Gårsdagens sceneprøve gikk prikkfritt for det norske GP-håpet. Med underlag festet under skoene for å forhindre at Maria og koristene sklir på den speilblanke scenen i plexiglass, kunne Maria gjennomføre koreografien denne gangen uten problemer.

Les også: Snublefare på GP-scenen

- Synger perfekt

På de offisielle hjemmesidene til Eurovison Song Contest omtales den norske 28-åringen som «sofistikert og elegant».

«Hennes vokale fremføring er perfekt og kompletteres bra av koristene. Hun ser flott ut i sin blå kjole og synger med entusiasme og glede som kommer tydelig fram hos TV-seerne», skriver nettsiden som mener det norske bidraget har retro-preg.

Ny setting

Marias manager forklarer at koreografien er litt ny fra første sceneprøve. Koristene som spiltebass og gitar er ute.

- Vi valgte å fjerne dem. Uttrykket er mer klassisk nå - med bare sangerne i bakgrunnen. De nye prøvene gikk faktisk enda bedre enn den første, sier Mads Rogde til VG Nett.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder