BØNDENE: Her er alle bøndene som skal delta i årets Jakten på kjærligheten. Foto: TV 2

Ber TV-bøndene holde seg unna sommer-flørten

(VG Nett) Deltagerne i årets runde av sjekkeprogrammet «Jakten på kjærligheten» har fått streng beskjed om å holde seg unna friere som melder seg i løpet av sommeren.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

I mai ble det sendt et introduksjonsprogram der det ble avslørt hvilke åtte bønder som er med i årets runde av sjekkeprogrammet. VG Nett har snakket med alle deltakerne, og samtlige kan fortelle at friere allerede har meldt seg på rekke og rad med SMS og e-post etter det første programmet.

- Det er mange som spør om vi kan møtes før programmet. Det blir veldig lenge å vente helt til august, sier en av deltagerne, 27-årige Guro Huseby fra Sandefjord til VG Nett.

Les også: - Jeg får tilbud fra både gutter og jenter

Fant tonen på telefon

Først i august får de åtte deltagerne brevene som er kommet inn fra date-klare menn og kvinner i løpet av sommeren. Da ønsker TV 2 at alle stiller med blanke ark, slik at eventuelle følelser starter mens TV-kameraene er til stede.

- Vi ønsker at det ikke skal være noe kontakt mellom bønder og friere før vi begynner opptakene til høsten, sier Katrine Wergeland, presseansvarlig for «Jakten på kjærligheten», til VG. Full kontroll har imidlertid ikke TV 2.

- Vi kan jo ikke legge ned forbud heller, sier Wergeland.

Fjorårets bondesjekker Anders Berg har tidligere innrømmet ovenfor «God Kveld Norge» at han snakket med Christin Øren Iversen på telefon før programmet startet, og at de to fant tonen allerede da. Følelsene mellom Anders og Christin ble enda sterkere under opptakene og de to er et par i dag.

Les også: NRK satser på TV-frieri

«Jakten på kjærligheten» ble sendt for første gang i 2004, og det er blitt noen par av deltagerne etter det. I sommer ble Tore Jardar Johannessen (30) Michelle Skjønsholt (25) fra fjorårets sesong gift, mens Wenche Søndrol og Thore Even Furvann fra første sesong har giftet seg tidligere. I tillegg er flere av parene fra serien fortsatt sammen.

- Uvant

Selv om Guro Huseby synes det er lenge å vente på at opptakene starter, tror hun ikke det blir vanskelig å holde seg unna nysgjerrige menn de neste månedene.

- Jeg har ikke tenkt til å takke ja til spørsmålene om å møtes, sier 31-åringen som har vært singel i et år.

En av de andre deltagerne, 31-årige Nils Terkelsen fra Tjore, får også mange tilbud om å dra på date før TV-kameraene kommer på besøk til høsten.

- Det er uvant med så mye oppmerksomhet etter å ha vært singel så lenge, sier han til VG.

- Blir du fristet til å møte noen av dem når du nå får så mye oppmerksomhet?

- Jeg oppfordrer de bare til å skrive brev. Vi må jo nesten vente til høsten, sier han.

«Jakten på kjærligheten» hadde på det meste over en million seere i fjor, og den nye sesongen kommer på skjermen i september.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder