GOD STEMING: Trond Espen Seim er glad for at hans norsk i «Arvingarne» ikke har skremt danske TV-seere. Tvert imot. Her med blant andre Trine Dyrholm og Kirsten Olesen asom spiller Veronika Grønnegaard. Foto: DR

Trond Espen Seim stortrives som norsk i «Arvingane»

- Glad jeg slipper å snakke dansk

...og nå gleder han seg til innspillingen av sesong 2

Trond Espen Seim stortrives som den norske galleristen som bor i Tyskland i den nye danske storserien «Arvingane».

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Norske TV-seere trives også godt med den nye serien. 626.000 seere fikk med seg første episode søndag kveld.

- Jeg er glad jeg slipper å snakke dansk i serien. Der er Jakob Oftebro betydelig bedre enn meg i sin rolle i «Broen». Men danskene har åpenbart forstått meg godt nok til at jeg i istedenfor å bli skrevet ut, er blitt skrevet mer inn i serien og får være med i de nye episodene som snart skal spilles inn, sa Trond Espen Seim til VG i slutten av januar.

Klart for innspillingen av en ny sesong

Neste måned er han klar for innspillingen av sesong 2 av serien som har slått svært godt an i hjemlandet med i underkant av to millioner seere hver søndag kveld. Kritikkene har også vært svært gode. Danske Ekstra Bladet slår for eksempel fast at «Arvingane gir full valuta for lesenspengene».

Skryt hos anmelderne

MYE OPPMERKSOMHET: Både Trine Dyrholm og Trond Espen Seim får mye oppmerksomhet for sine roller i den populærde danske serien. Foto: DR

De fleste anmelderne i danske aviser mener at dette er en serie man absolutt bør få med seg. Det mener også VGs anmelder som ga serien terningkast fem.
I april er de danske forfatterne og produsentene i gang med innspillingen av en ny runde av «Arvingarne». Danmarks Radio har allerede vært ute og etterlyst små bebyer som kan være med i de nye episodene.

«Norges svar på Mads Mikkelsen»

Det blir syv nye episoder og disse skal etter planen vises neste vinter på dansk TV. Holder seertallene seg like godt i Norge, er det liten tvil om at det også blir en ny sesong på norsk TV også.

Mange TV-seere, betyr også mye oppmerksomhet for skuespillerne i serien. Også for norske Trond Espen Seim i danske medier er blitt kalt «den norske hunk» - og «Norges svar på Mads Mikkelsen».

- Gro er så sammensatt

- Jeg ser at de danske avisene kaller meg for «husmor-guff» også, slo Seim fast overfor VG.
Han spiller mot Trine Dyrholm (41) som er en av Danmarks fremste karakterskuespillere. Selv om hun har vært med i hele 48 filmer og TV-serier, lar hun seg fortsatt begeistre av rollene sine.
- Jeg elsker Gro-karakteren fordi hun er et så sammensatt menneske, sier Dyrholm i et intervju med Ekstra Bladet.
Carsten Bjørnlund spiller Fredrik, Gros bror, og han ser på Fredriks forhold til henne som et hat/kjærlighetsforhold. Han legger heller ikke skjul på at mange av Fredriks traumer skyldes farens selvmord

- Mange av konfliktene handler om kjærlighet. Kampen om Veronikas gunst. Fredrik er alt det hans mor ikke var, sier Bjørnlund i et intervju.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder