«Farmen»-Magnhild om seiersøyeblikket: – Det er helt uvirkeligFINALEFESTEN (VG) Etter å ha ligget under i kunnskapskonkurransen, klarte Magnhild Vik (42) å snu situasjonen, for så å vinne «Farmen».

 • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

I søndagens finaleepisode fikk seerne se Magnhild Vik stikke av med seieren i realitykonkurransen etter en intens finaleduell mot Olav Harald Ulstein (51).

– Det er en lykkefølelse som ikke kan beskrives. Det er helt uvirkelig, og samtidig en total utlading. Man har gått med en slik spenning i flere dager, så det er en utrolig påkjenning, men likevel så artig, sier hun til VG.

Da resultatet ble kjent på finalefesten var det en storfornøyd Magnhild som feiret med et seierskyss med ektemannen Gjermund Husøy - og tårene trillet.

Magnhild var en stund usikker på om hun ville reise på finalefesten etter at Finn Olav Odde hadde gått ut og kalt henne et mobbetroll.

– Jeg blir så opprørt når jeg ser dette her at jeg ikke klarer å forholde meg til det. Hvis jeg blir stemplet som en mobber kan de andre reise på finalefesten på søndag, så blir jeg hjemme. Dette tar bort mye av gleden av å være på Farmen. Jeg krever en beklagelse fra Finn Olav, og det synes jeg ikke er for mye å forlange, sa hun til VG.

Det tok ikke lang tid før Odde var ute og beklaget seg, og torsdag fortalte Magnhild at hun hadde bestemt seg for å være med på feiringen. Men likevel sitter det igjen at Odde har vært ute og kalt seg selv vinneren av kongeriket.

– Det tok vekk mye av gleden ved å vinne.

LES OGSÅ: «Farmen»-Olav om finaletapet: – Helt greit å tape mot en venn

Ville se familien

Samtidig var det noe annet som også overskygget seieren - men det var ikke negativt.

– Men det var noe som overskygget seieren - og det er at jeg tenkte «I morgen kan jeg ringe hjem, i morgen kan jeg reise hjem». Det var nesten litt sånn at man ville drite i alt annet, jeg ville bare se familien min, forteller hun.

Les alt om «Farmen» her!

HJEMME PÅ GÅRDEN: Her er familien som Magnhild har savnet under de ti ukene på Farmen. Fra venstre: Anna, Magnhild, Gjermund, Lars, Ingrid, hesten Tinnitus og Marit. Foto:Odin Jæger,VG

Hjemme har hun ektemannen gjennom 17 år Gjermund (47), og barna Ingrid (13), Marit (11), Anna (7) og Lars (3). Hun var fullt klar over at det kom til å være tungt å være borte fra familien.

– Jeg visste at det kom til å bli vanskelig å være så lenge borte fra ungene. Du måtte nesten bare legge vekk tankene om dem, hvis ikke hadde jeg brukt all energi på å savne dem.

VGTV:I sofaen med Farmen-vinneren

- Tårene trillet

Ektemannen og ungene fikk henne til å gi alt – hele veien til seieren var i boks, og brevet hun fikk hjemmefra ble et vendepunkt.

– Det var så godt, og tårene trillet. De skrev at de heiet på meg, og at jeg skulle gi alt og forsøke å være der så lenge som mulig. Det hjalp på, og gjorde at jeg kunne gi alt av energi. Det hadde vært verre dersom de skrev at de savnet meg, og ville ha meg hjem, forteller hun.

Vik er ordførerkandidat for Senterpartiet i hjemkommunen, og mener at «Farmen»-seieren kan være både positivt og negativt for henne som kandidat.

– Det kan slå begge veier. Folk gjør seg opp en mening, og hvis den er dårlig så hjelper ikke det. Men hvis den er god, så er det selvfølgelig bra. Men jeg ser jo det at jeg får både positive og negative kommentarer skrevet om meg, så det gjenstår å se.

Heia-heia! Hvem er din favoritt i #Farmen?Les også

 1. Disse røyk ut rett før «Farmen»-semifinalen

  Etter en matkonkurranse, og en slitsom hinderløype ble det klart at Finn Olav Odde, Hilde Ostad og Stine Sørum er ute av…

Mer om

 1. Farmen

Flere artikler

 1. Farmen-Magnhild: – Vil ikke reise på finalefest

 2. Pluss content

  «Farmen»-Magnhild: Sendt på barnehjem som nyfødt

 3. Gaute om «Farmen»-konfliktene: Håper på forsoning på
  finalefesten

 4. «Farmen»-Magnhilds to fedre hyller datteren før semifinalen

 5. TV 2 kan ha avslørt «Farmen»-vinner for tidlig

Fra andre aviser

 1. «Oppfinneren» til topps i Farmen Kjendis

  Fædrelandsvennen
 2. Endte på tredjeplass i Farmen: – De andre deltagerne har ønsket meg ut siden dag én

  Fædrelandsvennen
 3. Hvilken fortelling forteller du om deg selv?

  Fædrelandsvennen
 4. Magnhild (31) vurderer å forbli barnløs: Er det bra for miljøet å få barn?

  Bergens Tidende
 5. Når man er i eksil, sørger man hele livet

  Aftenposten
 6. - Jeg er blitt litt snobbete

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no