NORGES HÅP: Kjetil Mørland og Debrah Scarlett endte til slutt på 8. plass i den internasjonale Eurovision-finalen i Wien. Foto:AFP,

Nesten 1,7 millioner så Eurovision-finalen

Nesten 1,7 millioner TV-seere samlet seg for å se Eurovision-finalen i helgen. Seertallene har ikke vært så høye siden Norge arrangerte musikk-konkurransen selv i 2010.

Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Lørdag ble Kjetil Mørland og Debrah Scarlett nummer åtte i Eurovision Song Contest i Wien med låten «A Monster Like Me».

Sveriges Måns Zelmerlöw og hans «Heroes» gikk helt til topps - til tross for beskyldninger om plagiat.

Her er hele resultatlisten fra årets finale!

Selv om ikke Norge ikke gikk av med seieren, så har NRK likevel all grunn til å juble:

Hele 1.681.000 nordmenn fikk med seg høydepunktene fra konkurransen, noe som ga en andel på 82 prosent. Blant 12-19-åringer var seerandelen hele 91 prosent.

Prosjektleder for Melodi Grand Prix i NRK, Stian Malme, mener den norske Eurovision-duoen har mye av æren for de høye seertallene.

– Dette er først og fremst en seier for våre artister. Men det viser også at Eurovision og Melodi Grand Prix er de mest samlede programmene vi har i Norge. Det er helt fantastisk at Eurovision fortsetter å holde koken på denne måten, sier han til VG.

LES OGSÅ:Slik måles antall TV-seere

I fjor var det 1.374.000 TV-seere som fikk med seg at Carl Espen Thorbjørnsen sang seg til samme plassering, mens det var 1,5 millioner som gjorde det samme i 2013.

NRK må helt tilbake til 2010 for å finne bedre seertall for Eurovision. Den gangen arrangerte Norge konkurransen selv på Telenor Arena, og det var nesten to millioner seere som benket seg foran TV-skjermen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder