VELLYKKET FØRSTEDAG: Pernille Sørensen og Aftenpostens Harald Stanghelle fikk trent lattermusklene en rekke ganger i løpet av opptakstimene. Sistnevnte var meget fornøyd med programmets nye lagleder. Foto:Mattis Sandblad,

Her debuterer Pernille Sørensen i «Nytt på Nytt»

... og publikum var svært fornøyd med innsatsen

MARIENLYST (VG) Torsdag kveld debuterte Pernille Sørensen som fast medlem i «Nytt på Nytt» – hvor hun imponerte både publikum og sin aller første lagpartner.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jeg er så glad for at alle dere er her på min første dag på jobb!, sa Pernille Sørensen (37) til publikum.
Få minutter tidligere hadde komikeren satt seg til rette i «Nytt på Nytt»-panelet, hvor hun nå vil være fast inventar hver eneste uke fremover. Selv om hun kikket smilende ut mot menneskeflokken foran seg, innrømmet Pernille at hun var litt nervøs: Tanken på at innsatsen hennes kanskje vil bli diskutert i NRK-programmet «Sofa» (som følger ulike nordmenn mens de ser på og snakker om TV), gjorde at nervene plutselig meldte sin ankomst.
– Tenk hvis mine favoritter i serien kommenterer programmet, og sier at de «ikke likte hu Pernille»!

Bedre enn forgjengeren?

GJENGANGER: Stian Løken er ofte å se i «Nytt på Nytt»-studioet. Han mente at Pernille Sørensen gjorde en god figur – 8 av 10 poeng! Foto:Mattis Sandblad,VG

Hovedpersonen selv fikk ikke lov til å snakke med VG etter endt opptak, men den nybakte laglederen kan trygt legge vekk alle bekymringer – hun ble svært godt mottatt under torsdagens debutinnspilling. Før Ingrid Gjessing Linhaves arvtager ble avslørt, var Pernille Sørensen sterkt ønsket blant VGs lesere. Det er det nok en grunn til.
– Pernille var min favoritt, og jeg er veldig fornøyd med at de valgte henne. Hun bidrar til fornyelse, og det er viktig i et program som har gått på TV så lenge, sier Stian Løken (24).

NOEN FÅ STARTPROBLEMER: Pernille Sørensens første arbeidsdag i «Nytt på Nytt» kunne inneholdt få problemer – men rusket hun hadde på øyet var visst litt vanskelig å bli kvitt... Foto:Mattis Sandblad,VG

Det er ikke akkurat første gangen han er innom «Nytt på Nytt»-studioet på Marienlyst: Stian var på sin første innspilling som 12-åring, og har vært en gjenganger blant publikum siden. Løken har dermed sett både Anne Kat. Hærland, Linn Skåber og Ingrid Gjessing Linhave komme og gå. Pernille hadde en god debut, synes han.
– Hun passer veldig godt inn i dette konseptet, sier Stian.

Det er Christine Wennevold og Markus Hansen enige i. Sistnevnte har vært publikum hos «Nytt på Nytt» to ganger tidligere, og han var veldig fornøyd med programmets nye lagleder.

FORNØYDE: Marius Johansen og Stine Stausholm synes Pernille Sørensen er nesten enda litt morsommere enn Ingrid Gjessing Linhave. Foto:Mattis Sandblad,VG

– Hun er veldig frisk og morsom! Jeg synes nesten hun burde vært lagleder fra starten av, sier Markus – som mener at Pernille er enda morsommere enn sin forgjenger Ingrid. Det synes Marius Johansen og Stine Stausholm også.
– Hun fyller rollen til Ingrid, bare enda bedre!, sier Marius.

Imitasjonsdronning

Alle VG pratet med etter innspillingen torsdag kveld, slo fast at Pernille Sørensen hadde en særdeles god førstedag på jobben. Både Siv Jensen og Knut Arild Hareide ble tullet med under opptakene, noe publikum åpenbart hadde sansen for.

LIKER PERNILLE: ... men Anne Kat. er favoritten til Vegard Storsul Opdahl (t.v.). Her sammen med Rune Stølen. Foto:Mattis Sandblad,VG

– Det er morsomt når Pernille etterlikner folk, for det er hun veldig flink til. Hun greide å få til ansiktet til Siv Jensen – hele fremtoningen ble veldig lik, sier Vegard Storsul Opdahl.
Han mente også at Pernille gjorde en flott innsats i panelet, men egentlig er det en av de tidligere «Nytt på Nytt»-damene som er hans favoritt:

– For meg vil alle de andre bare være vikarer for Anne Kat. Ingen er like vulgær som henne, sier Vegard.

Det var Aftenposten-redaktør Harald Stanghelle som fikk æren av å være Pernilles lagmakker denne torsdagskvelden. Da VG snakket med ham etterpå, var han tydelig imponert.
– Pernille er veldig morsom og utrolig profesjonell – hun stilte godt forberedt. Det er veldig stas å være hennes første gjest. Hun er født til dette!, sier han.

DEN «NYE» GJENGEN: Jon Almås, Pernille Sørensen og Knut Nærum etter endt opptak torsdag kveld. Foto:Mattis Sandblad,VG

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder