Anne Lindmo sett av 390.000 ** «Skal vi danse» knuser «Stjernekamp»

TØFF LØRDAG: Anne Lindmo som mange mener er en mulig arvtaker etter Skavlan på fredager, møter nå tøff konkurranse fra TV 2 på lørdager.

Krisetall for NRKs «Lindmo» og «Stjernekamp» - TV 2 kupper helgen

Oppsiktsvekkende lave seertall for NRK1 på en lørdag. Det er ekspertdommen over helgens seertall.

Artikkelen er over syv år gammel


NRKs lørdags lørdagssatsninger «Lindmo» og «Stjernekamp» klarte ikke å måle seg med rival TV 2s program. Anne Lindmo samlet i snitt 393.000, mens talentkonkurransen ratet litt bedre på 451.000 i snitt, ifølge tall fra TNS Gallup.

- Vi tar disse tallene til etterretning, men samtidig som vi noterer oss at både «Stjernekamp» og «Lindmo» har en økning på rundt 30.000 fra forrige lørdag, sier TV-sjef i NRK, Arne Helsingen til VG Nett.

- Dette er oppsiktsvekkende lave seertall for NRK1 på en lørdag, sier TV/radiosjef Ulrikke Ohrvik i mediebyrået OMD til VG Nett.

Riktignok troner «Nytt på nytt» fortsatt på TV-toppen for helgen med 1.077.000 seere, men den berømmelige gullrekka er blitt betydelig splittet opp denne helgen. «Senkveld med Thomas og Harald» er nå på annen plass av helgens mest sette programmer med 764.000 seere mot Skavlans 751.000 seere.

Sølv og bronse til TV 2
Men mellom disse to talkshowene snek resulatatsendingen for «Skal vi danse» seg med 757.000 seere. Dermed kapret TV 2 både sølvplass og bronseplass denne helgen.

Skavlan endte på fjerde plass mens «Beat for Beat» med sine 717.000 seere noterer seg for femteplassen.

Fullstendig overlegen

TV 2 slår dermed fullstendig knock-out på NRK1 i helgen. «Senkveld med Thomas og Harald» var nemlig større enn Skavlan, «Skal vi danse» er «Stjernekamp» fullstendig overlegen og TV 2s «God kveld Norge» har flere seere enn noen av NRK1s lørdagsprogrammer.

Fantastiske tall for TV 2
- Dette er fantastiske tall for oss, og det er så mange gode nyheter innbakt i helgetallene, at det nesten er vanskelig å vite hva man skal glede seg mest over. At vi har vår beste uke så langt i år, er selvsagt noe av det viktigste.
Lørdagen har vært vår i noen uker, og derfor er det ekstra hyggelig at også fredagen styrkes, både med Norske talenter og en veldig sterk Senkveld-sending, sier konstituert kommunikasjonssjef i TV 2, Bjarne Laastad til VG Nett.

Helt ny lørdagssatsing

- Vi har en helt ny lørdagssatsing som konkurrerer mot et svært etablert prosjekt. «Skal vi danse» er dessuten selve motoren i hele TV 2-kvelden, sier TV-sjef i NRK, Arne Helsingen til VG.

Solide tall for Norge Rundt
«Norge rundt» holder fortsatt stand med 694.000 seere, tett fulgt av den halvannen time lange hovedsendingen av «Skal vi danse» med 691.000 seere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder